sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Rento sunnuntai

On ollut todella mukava päivä, harmaasta säästä huolimatta :) Mun mieli taitaa hohkata tällä hetkellä ainakin fuksian punaisena ja lehtivihreänä, koska ostin näiden värisiä paitoja vaikka kuinka monta Valtterin Kirpputorilta!

Valtteri on ollut osa viikonloppuja jo ylä-asteelta lähtien. Niinä päivinä kun ei ollut krapul.. siis väsyttänyt turhan paljon, oli ihana herätä aikaisin ja hurauttaa metrolla Sörkkään. Tästä matka jatkui monesti kävellen Vallilan Makasiineille. Jos oli kaveri mukana niin ratikallakin toisinaan!

Valtterissa on aina tungos. Mutta se kuuluu siihen. En enää edes oleta, että selviytyisin reissusta ilman pölyn takia kirveleviä silmiä taikka mustelmia. Senverran hurjaksi meno on siellä mennyt :D Mutta molemmat kuuluu kirpputoreille.

Tänään saldo oli tosiaan läjä ihanan pirteän värisiä paitoja. Puhuimme yhden myyjän kanssa siitä, että ihmisillä tulee tosiaan vaiheita, jolloin saattaa ostaa hirveästi yhden värisiä juttuja! Tällä hetkellä mulla on sitten todellakin fuksia-kausi. Pipot, urheilutopit, paidat, kaulahuivit, kynsilakka... toivottavasti en rupea muistuttamaan maatuskaa jossain vaiheessa.

Kuvasta puuttuu kirkkaanvihreä huppari (työvaatteeksi) sekä pikkujoulumekko -löytö, joka on kuosia, jota harvoin mun päältä löytää! Eli sellainen mustapitsi-siluettinen tummansinivioletilla pohjalla. Hurjan kuuloista, mutta näyttää oikeastaan aika kivalta ja mallikin on suosikki!

Kuvassa on myös Argilla Verde "Aktivoitu vihreä savi" -jauhe jonka ostin Ruohonjuuresta kokeilumielessä. Tuotteen kerrotaan mm. edistävän elimistön puhdistumista ja olevan jopa apu väsymykseen, lievään masennukseen, sydäntautien ennaltaehkäisyyn ja seitsemän sisäelimen aineenvaihdunnan tasapainottamiseen.

Ostin myös eilen Stockmannin Luonnonkosmetiikka -hyllyn uutusmerkin ICARE:n käsivoiteen. Ihanan pehmittävää ja kosteuttavaa! Tuotteen ainesosat ovat 100% luonnosta ja 100% kasvisperäisistä aineksista on luomusti viljeltyjä. Tuote on matkakäyttöön sopiva kokonsa ja tuubi-mallinsa puolesta. Loistava apu töissä, kun joutuu käyttämään desinfioivia litkuja jatkuvasti.

Tarkoituksena oli kirppisreissun jälkeen poiketa vielä Hakaniemen hallilla Luomupuodissa Demeter-vihannes ostoksilla ja Ph-baarissa. Mutta en muistanut, että halli on sunnuntaisin suljettu! Toisaalta kiva, että halli kunniottaa tässäkin asioissa perinteitä, onhan sunnuntai epävirallinen lepopäivä. Mutta toisaalta taas sunnuntai on toinen niistä päivistä jolloin olisi aikaa ostella ja "kokkailla" kaikkea ihanaa! Toivotaan, että tulevaisuudessa halli saisi myös sunnuntai-aukioloajat.

Mutta onneksi nykyään voi poiketa myös Kampin Ruohonjuuressa Ph-pirtelöillä! Tästä baarista taitaa tulla vakio palautumis-pirtelön ostopaikka kun aloitan pian Hotjoogan tämän Ruohiksen lähellä... :)

Rentouttavia syysiltoja kaikille. Poltelkaa paljon kynttilöitä! Mieluiten tietysti ekoja sellaisia :)

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Eat Alive, Be Alive

You are what you eat... näin se menee :)

Syö ruokaa, jossa on elämää! Ruokaa, jossa on paljon luonnollista vettä ja ravinteita.

Alkuperäinen ruoka toimii kehossamme parhaiten. Itseasiassa omenakin oli alunperin marja, josta nyky-omppu on jalostettu.

Jos tunnet olosi stressaantuneeksi, alakuloiseksi ja burn-out kolkuttelee ovella, kannattaa kokeilla lisätä ruokavalioon elävää ravintoa. Vihreitä lehtiä, kasviksia, hedelmiä, marjoja, kookosvettä, siemeniä & pähkinöitä (liotettu), merileviä ja superfoodeja.

Taas 3 päivän 100% raakailun jälkeen voin sanoa, että olotila on kaikinpuolin todella hyvä. Olen virkeä ja energinen, ajatukset kulkee selkeämmin sekä olo on rauhallisempi.

Vai voikohan sitä kovin huonosti voida tämmöisen lounaan jälkeen? :)


Papaijaa uppoaa edelleen monta kertaa viikossa. Papaija-entsyymiä käytetään Japanissa anti-aging tuotteena. Tämä entsyymi tukee myös ruuansulatusta, ehkäisee tulehduksia, on antiseptinen, puhdistaa kuollutta kudosta/solukkoa, voi polttaa rasvasoluja, boostaa immuunisysteemiä ja on hyvä apu kurkkukipuun, on mintun ja klorofyllin lisäksi todettu torjuvan pahanhajuista hengitystä (papaija-entsyymiä käytetään hammastahnoissa) sekä papaija entsyymi voi poistaa myrkkyjä kehosta (liottamalla kovettunutta limaa engl. mucous)


Olen muuten töissä alkanut herättämään mielenkiintoa "kummallisilla ruokatottumuksillani". Olen todella iltapainotteinen syöjä (hyvässä ja joskus huonossakin heh :)) enkä syö töissä paljoakaan. Aamulla menee kuppi yogi-teetä ja myöhemmin "lounas-aikaan" vihermehua, jonka kuljetan SIGG-pullossa. Suosittelen ehdottamasti hankkimaan kys. putelin! Tietää juovansa juuri sitä, mitä pulloon laittaa. Eikä muovia :)

Kitchen Aid päihitti VitaMixin?



Löytyi hyvä video, jossa vertaillaan 5 eri blenderiä. Mukana myös VitaMix ja Blendtec!

Itselläni riittää toistaiseksi vielä halvempi sekoitin ja mietinkin, että tulenko tulevaisuudessa ensin hankkimaan tehokkaan blenderin vai mehustimen. Pidän enemmän mehuista kuin smoothieista, mutta blenderi olisi käytännöllisempi. Sillä kun saa siemenmaidot ja mehutkin tehtyä, kun vaan siivilöi lopuksi. :)

tiistai 26. lokakuuta 2010

YARR! & RAW. Merihenkisyys lautasella ja muisteloissa

Tein äskön todella herkullisia merileväkääryleitä... Ja oli taas niin simppeliä, mutta silti ravinnerikasta!

Tarvitset:

2 nori-arkkia

Täyte:
Sinimailasen- ja mungpavun ituja
Hapatettua porkkanaa ja -sipulia
1 avokado
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl hamppuöljyä

Sekoita täytteet kulhossa ja lusikoi noriarkin toiselle reunalle. Kääri lopuksi mahdollisimman tiukalle. Jos haluaa siistimmän näköisiä, voi laittaa hammastikun rullien läpi, jolloin ne pysyvät parhaiten kasassa, myös vedellä jotkut voitelevat norirullat kiinni, mutta itse en onnistunut?

Raakoja, eli ei paahdettuja noriarkkeja löytää ainakin Iherbistä

"Nori on japanilainen nimi punaiselle merilevälle ja se on ollut tärkeä osa japanilaista ruokakulttuuria jo tuhansia vuosia. Navita's Natural merilevä sisältää 100% puhtaita nori-arkkeja, jotka on sertifioitu luomuksi, vegaanisiksi ja raa'aksi.

Tämä nori sisältää painostaan 50% proteiinia, eniten kaikista merilevistä. Nori pursuaa myös mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja, lignaaneja ja paljon luontaista kuitua. Nori-arkit ovat painettu ja kuivattu matalissa lämpötiloissa ja lopuksi on valittu parhaat päältä myyntiin."

Merilevän maku vei minut takaisin Kroatiaan, jossa kävin pari vuotta sitten. Oli ihana snorklata, ottaa aurinkoa ja käydä syömässä pienessä, rannan viereen pystytetyssä paikallisessa ravintolassa herkullinen seafood-salaatti. Salaatissa oli kaikkia erilaisia lonkeroita, rapuja ja simpukoita. Huh? :D Oli kuitenkin niin hyvää ja taatusti tuoretta, jonka takasi meille paikan ihana omistaja. Ja maustakin sen vaan huomasi!

Alla pari kuvaa samalta rannalta. Ylempi on otettu ravintolan terassilta, josta oli aika mahtavat näkymät


perjantai 22. lokakuuta 2010

Laihdutus ja Inspiraatio

Tämän tekstin kirjoittamiseen inspiroi (;)) Olli Postin video. Eli mikä yhteys on laihduttamisella ja inspiraatiolla?


Laihdutuskin tarvitsee INSPIRAATIOTA.


Kuvittele itsesi siinä tilassa että olet saavuttanut tavoitteesi. Vaikka -10kg kevyempänä. Miltä näytät? Miltä tuntuu? Mitä juttuja voit tehdä mitkä aiemmin saivat sinut epävarmaksi ulkonäkösi takia?


Ulkonäkö on kuitenkin ihan oikeasti toissijaista, mutta tässä maailmassa jokainen haluaa näyttää hyvältä ja seksikkäältä. Etsi siis se PALO.


No miten saavuttaa se??


Etsi esim. kuvia ihmisistä, jotka kuvastavat sinulle ulkoista kauneutta. Etsi kuva kropasta millaisen haluat. Sellaisen VOIT JOPA SAADA! Jos se ei ole 10cm pidempi / lyhyempi :)


Rupea laihduttamaan täysillä ja fiiliksellä. Laihduttamisesta puolitosissaan ei yleensä tule mitään. Repsahduksia tulee, koska et tee tätä asiaa tarpeeksi intohimoisesti.


Unohda se tekniikka/tekniikat (=erilaiset dieetit: NÄIN LAIHDUT KESÄKSI). Niistäkään ei ole sulle hyötyä, ellet tosiaan ole inspiroitunut laihtumaan kesäksi! Myös hyvä tähtäin saattaa inspiroida. Onko se juhlat/uimapukukausi…? Voi olla kuitenkin että sukujuhlissa hyvältä näyttäminen ei synnytä inspiraatioita kyllin. SIIS:


Etsi se MIKSI OIKEASTI HALUAT OLLA hoikempi :) Voi olla vaikka hyvä olo, itsevarmempi olemus, suuremmat mahdollisuudet (?) Tarvitset SYYN LAIHTUA.


Jos et oikeasti halua niitä ylimääräisiä(?) kiloja pois niin ei synny myöskään inspistä. Tässä tapauksessa älä turhaan ahdistu ja stressaa "laihduttamisesta". Inspiroidu muusta ja jätä vähemmän innostavat asiat toissijaisiksi.


Muussa tapauksessa….


Käy ostamassa siisteimmät juoksuvaatteet ja kiskaise ne päälle. Kuuntele resonoivinta musiikkia tai tunne luonnon voima ja kuule sen äänet ympärilläsi. Laita vaikka Viidakkomiehen neuvoilla itsesi niin hyvään "stateen" (c: Olli Posti tai John Carlton :)) että hyväolo kihelmöi päästä varpaisiin. Pidä tähtäin mielessäsi. Avaa ovi ja juokse.


STOP! Juoksethan itsesi takia? Ethän laihduta kenenkään muun mieliksi tai vaan koska elämässäsi ei ole muuta? Jos on näin niin inspiraatio ei tule kestämään tarpeeksi kauan. Kukaan ei jaksa miellyttää toisia jatkuvalla menolla. Älä myöskään tee laiduttamisesta elämääsi. Sillä laihduttaminen on kuitenkin vain välinearvo -> väliaikaista.


Mutta jos teet tätä oman hyvinvointisi: terveyden ja hyvänolon takia niin jatka. Ja juokse vieläkin kovempaa, vielä suuremmissa fiiliksissä!


Jos inspiraatio kihelmöi kropassa vielä lenkinkin jälkeen niin luo blogi ja jaa matkasi. Moni inspiroituu sinusta :) .


Lainaan vielä joitain Olli Postin kirjoituksia:


"Jos ajattelee kaikkea sitä tuskaa mitä joutuu koko juoksun aikana kokemaan, on taakka liian suuri."


"Tai jos ajattelee avantoon mennessä kuinka kauheaa se tulee olemaan…"


"Ala näkemään itsesi Energiaolentona jonka polttoaine on Inspiraatio"


PS. Tämäkin teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Laihduttaminen on todellista bisnestä nykymaailmassa. Siitä ei saa tulla ykkösasiaa elämässäsi. On hyvä miettiä, että:


Laihduttaisitko, jos maailmassa ei olisi muita ihmisiä?


Todennäköisesti et. Koska olemme laumaeläimiä, on laihdutus yksi tapa kuulua joukkoon ja taata oma asema mahd. korkealla.


Tekstin pointti on kuitenkin se, että kaikkeen tekemiseen tarvitaan inspiraatio. Oli se sitten kesäkunnon saavuttaminen tai maailman valloitus :) GET INSPIRED!


torstai 21. lokakuuta 2010

Huippu luento Youtubessa



Tämän David Wolfen luennon takia karsin eilen yöuniani. En oikeasti voinut lopettaa katsomista kesken! Tiukkaa asiaa hormooneista, ei mitään tuskastuttavia tilastopläjäytyksiä vaan huumori kulkee punaisena lankana läpi koko session. Ja purkkeja lentää :)!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Miten välttää pähkinä-överit?

Macadamia

Pähkinät ovat loistavaa ihmisravintoa. Proteiini, hyvät rasvahapot, mineraalit... Täydellinen osa raaka-vegaani -dieettiä.

Joskus huomaan, että pähkinät saattavat maistua liiankin hyvin, eli niitä tulee naposteltua huomaamattaan liikaa. Älä osta valmiiksi paahdettuja tai suolattuja pähkinöitä, vaan tarkasta että pussissa lukee "raaka" tai osta ne luotettavasta lähteestä irtona. Tällöin rasvahapot ovat todennäköisesti aluperäisessä muodossaan eivätkä härskiintyneitä kuumennuksen tai liian hapen kanssa tekemisissä olon takia.

No nyt sinulla on pussillinen raakoja, toivottavasti vielä luomupähkinöitä (ei torjunta-aineita). Senjälkeen seuraa liotus, nyrkkisääntönä on hyvä pitää 8 tuntia. Tarkempia pähkinäkohtaisia (:D) liotusaikoja voi etsiä googlesta.

Kun pähkinät ovat nyt aktivoitu optimaaliseksi ihmisravinnoksi on niitä napsiessa hyvä hillitä itseään. Pähkinät sulavat melko hitaasti liottamisesta huolimatta ja suuri määrä niitä kerralla voi olla aikamoinen haaste ruuansulatukselle.

Hyvä keino välttää pähkinöiden liikasyönti ja saada lisäksi "muutama" hyvää tekevä ravintoaine on:

Yhdistä pähkinät aina vihreään!

Makadamia + kurkku on yhdistelmästä ruuansulatus pitää. Mutta ennenkaikkea mikä tahansa vihreä yhdistettynä rasvaan on hyvä yhdistelmä. Vihreän lehden ravintoaineet imeytyvät rasvan takia helpommin ja itse tärkkelyspitoisia pähkinöitä tulee syötyä vähemmän. Voit ripotella pähkinöille vielä laatusuolaa.

Inspiroidun tämän kirjoittamiseen kun söin tänään niin ihanan lounaan. Siinä oli villirucolaa, kurkkua ja reilusti macadamiapähkinöitä + himalajansuolaa. Täytti erinomaisesti sekä antoi myös mielelle ravintoa herkullisten pähkinöiden takia. Ja villirucola on muuten äärimmäisen herkullinen yrtti! Jos ette ole vielä maistaneet niin katselkaa seuraavan kerran yrttihyllyllä tämän perään! :)

Picture: www.hear.org

tiistai 19. lokakuuta 2010

Millainen ruoka toimii minulla parhaiten NYT?

Kuten olette saattaneet lukea, elelen tällä hetkellä puhdistus-vaiheessa ravinnossani. Haluan myös energisoida sitä hyvin, sillä tarvitsen energiaa päivittäin aika paljon työn takia.

Optimaalisimpia ruoka-aineita ja toimivimpia ruoka-annoksia ovat:

Viheä
- Suuret vihersalaatit joissa myös jotakin rasvaa, esim. avokadot / hamppuöljy
- Vihermehu. Olen smoothieihin jostain syystä kyllästynyt, suurin ongelma on se, etten omista tarpeeksi tehokasta blenderiä ja tulos on aina jotenkin kuituinen. Tai sitten sain Canelissa silloin niin hyvää, etten suostu muuta enää juomaan... :D

Hedelmät
- Energiaa! Suosikkini on syödä aamupalalla puolikas tai jopa kokonainen hunaja- tai cantaloupemeloni. Myös Papaija, Ananas ja Mango (tämä erityisesti vesikrassin kanssa yhdistettynä) tuntuvat jostain syystä erityisen hyviltä. Omenat ovat taas helppoja ottaa mukaan. Monesti kun en jaksa illalla tehdä töihin vihermehu-evästä niin nappaan aamulla kaapista mukaan Dr.Martins -kookosveden ja omenoita.

Kookosvesi
- Nyt on aina oltava kaapissa Dr.Martins -tetroja! Onneksi lähi Citymarketista saa tätä suhteellisen halvalla joten käyn ostamassa aina hyllyn tyhjäksi (no ainakin monta kappaletta :D) kun Orginal-makua ilmestyy. Kulkee mukana helposti töissä ja kaupungilla!

Kaakao
- Kaakaosta on ollut paljon puhetta blogeissa lähiaikoina. Mahtavaa, että tämänkin lopullinen terveellisyys on kyseenalaistettu! Mutta mulla se vaan toimiin niin hyvänä energisoijana ja makeanhimon poistajana etten osaa sen syöntiä vielä vähentää. En syö välttämättä joka päivä, mutta silloin kun lisäenergia tai makea on paikallaan en mieti kahta kertaa ottaa jääkaapista Cocovin kaakaomassaa ja dipata sitä hunajaan (+ karpalojauheeseen). Raakasuklaan teossa kaakaota on taas niin minimaalin määrä yleensä (ellen sitten tavoittele jotain mahd. normaalin suklaan makuista lopputulosta) että toimii lähinnä vaan mausteena. Lisäksi olen kuullut, että cayanne sekä vanilja ovat hyviä kaakaon "ärtyisyyden" lievittäjiä :)

Pakuritee
- Tämä on ihan uusi tuttavuus. Mutta ehdottomasti nyt melkein jokapäiväinen nautinto! En ole vielä oppinut sekoittelemaan vaniljaa tai lakritsinjuurta sekaan, mikä vie teen varmasti vielä uusille sfääreille. Se vaan maistuu sinällään jo niin hyvältä etten halua pilata sitä hunajallakaan :D En muutenkaan koskaan makeuta teetäni, joten makea tee maistuu jotenkin oudolta. Mutta kaikki nyt vanhaan koivumetsään, tai samanlaiset "kiireiset työmuurahaiset" ostamaan Puhdistamon paketin Ruohonjuuresta!

Ravintolisistä toimivimpia/käytetyimpiä ovat: Chlorellatabletit, D-vitamiinitippa sekä Brain Power kapselit jotka toimivat minulla loistavana Buranan korvikkeena.

D-Vitamiini on minusta paljon hauskempi ottaa näin kuin pillereinä ;) :




+ imeytyy paremmin oliiviöljypohjan takia!

Pöydällä oli pari vehnäsokerikeksiä ja rupesin oikein miettimään että kumpi näistä on sitä ravintoa. Jos vaihdat meidän perinteisen ruokakulttuuri-vaihteen (eines, pullakahvit, liha) pois ja siirryt miljoonia vuosia taaksepäin niin kumpi näyttää ruualta? Kumpi houkuttelee enemmän ja kumpi vitalisoi kehoasi?


Go Greens!

lauantai 16. lokakuuta 2010

Musiikki + Tanssi


Tanssiminen kohottaa "värähtelyäsi". Se vie sinut parhaimmillaan toiseen maailmaan=syvälle itseesi. Unohdat kaiken muun ympärillä. On vain musiikki, liike ja
sinä.

Tanssiminen on ollut minulle aina tärkeää. En ole koskaan harrastanut sitä vakavasti vaan olen liikkunut pelkästään fiilispohjalta. Joskus on ihana yksin kotona kääntää volat kaakkoon ja fiilistellä vilunväreitä synnyttävää musiikkia.

Linkittämäni La Valse d' Amelie kappale on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Sinullakin on varmasti jokin kappale (useampikin) joka liittyy johonkin erityiseen hetkeen ja siihen korreloituneeseen tunnetilaan. Muita tähän asti eletyn elämäni tunnelatautuneimpina hetkinä soinuita kappaleita ovat esimerkiksi:





Samalta artistilta myös So Real ja Forget Her

Ja koska tanssiminen on niin ihanaa, on tanssihalut herättävä musiikki melkein parasta. Rytmit, voimakkaat rummut... Paljoa ei tarvita. Rytmimusiikin herättävät vibat taitavat olla meillä ihmisillä aika syvällä. Esi-isien harrastamat kaikenlaiset seremoniat & niihin yhdistyneet voimakkaat tunteet heräävät henkiin? Musiikissa on taikaa.

Tajusin muuten, että myös kaikkiin näihin kappaleisiin liittyy vastakkainen sukupuoli. Eli sekin tuo tietyisti oman tunnepohjan näihin :)

Tanssiminen on yhtä ihanaa yökerhossa kuin kotonakin. Koska ympäristöltä ei tosiaan paljoa vaadita! Tietysti muu ympärillä yhtä hekumaalisessa olotilassa liikehtivä joukko kohottaa tunnelmaa :) Mutta. Tanssi auttaa erityisesti itseensä tutustumisessa. Ja huomaan usein tanssivani silloin kun tunnen olevani liian kaukana sisimmästäni.

Meditaatio on itselleni edelleen vierasta, mutta tanssi on ehdottomasti loistava vaihtoehto meditaatiolle. Itse ainakin koen, että lähentelen meditatiivista tilaa liikkuessani musiikin mukana. Kuka sanoi, että flow vaatii aina lootus-asennon, hiljaisuuden ja omm-hymistelyt? ... Juu, anteeksi hömpät kärjistelyt :)

Vaikka ei suoraan tanssiin liitykkään, lähinnä musiikin & liikkeen voimaan niin:
Tämän kirjoittamiseen innoitti Kansallisteatterin Mr. Vertigo -näytelmä joka tulee ensi-iltaan 28.10. Kävin katsomassa harjoituksia ja olen täysin myyty, vaikkakin toinen puoliaika ei ollut vielä valmis. Kristian Smeds rikkoo perinteisen teatterikäsityksen täysin. Enempää en voi valitettavasti uskalla kirjoittaa, kun ensi-ilta on vasta edessä. Näytelmä on kuulemma täyteen buukattu, mutta jos vain onnistutte saamaan lippuja niin suosittelen (enemmän kuin mitään, vihersmoothien lisäksi tietty) :)!

Tanssi on vapautuneimmillaan lisäksi kokonaisvaltaista kehon käyttämistä. Jalat & kädet on tehokkaasti liikkeessä, keskivartalo saa kiertoja ja hartiat rentoutuvat. Ennen tiukkaa paikkaa fiilistele lempimusiikkiasi, yritä sulkea silmäsi ja anna rytmin liikuttaa kehoasi. Tarkastele miltä musiikki tuntuu ja miten se vaikuttaa sinussa.

Kuva: www.synthtopia.com

perjantai 15. lokakuuta 2010

Simpukkasuklaata

Tässä kaikille Aasian sinisistä meristä haaveileville merihenkinen minttusuklaaohje:



Minttuinen simpukkasuklaa

1dl raastettua kaakaomassaa
0,5dl kookosöljyä
1dl kaakaovoita (Thrive-merkki paras!)
4rkl xylitolia (sulata kunnolla rasvojen kanssa! tai kotimaista luomuhunajaa 4rkl
1tl vaniljaa
1tl cayannea
ripaus hyvää suolaa
1rkl maca
1tl spirulina

Ihanat simpukka(jääpala)muotit löytyi Stockmannilta! Joulun alla näiden avulla saattaa saada taiottua terveellisempiä vaihtoehtoja Guylian-simpukkasuklaille ;)

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Running Wild

"Miksi ihmiset kävelevät teitä pitkin. Kovia asfalttiteitä, joita rajaa näkymättömät aidat. Aidat muodostuvat peloista, jotka on iskostettu päähämme jo pienenä. Seuraa sääntöjä!"

Näitä asioita rupesin kelailemaan jossain vaiheessa teini-iässä. Lapsilla ei ole vielä näitä aitoja. He risteilevät edestakaisin, minne ikinä huvittaakin. Sama eläimillä.

No mites me aikuiset? Me ostamme cittarista kävelysauvat, liikutamme niitä oikeaoppisesti vastakkaisen jalan mukana. Kuljemme tien oikealla puolella. Miten ärsyttävää onkaan kun joku kulkee väärällä puolella tietä!! %&#!!

Ollaanko me ihan kaheleita? Ainakin ihan robotteja.

Ahdistuin jossain vaiheessa ylä-asteella-lukiossa. En sietänyt sitä, että minun on pakko noudattaa sosiaalisten paineiden vuoksi tiettyjä sääntöjä. Oli herättävä tiettyyn aikaan. Oli oltava läsnä tietyillä kursseilla. Neljän poissaolon jälkeen lensit ulos. Ellet ollut sitten hyvä manipuloija / opettajien lellikki.

En halunnut "kunnon kansalaisen elämää". En halua kulkea tietä pitkin! En halua kulkea elämässä oikealla puolella, koska on olemassa vasenkin puoli. Ja se vasen on paljon mielenkiintoisempi.

Juoksin äskön lenkin ja tajusin siinä juostessani etten ole koskaan juossut niin vapaasti, ilman minkäänlaisia mielensisäisiä sääntöjä. Kiihdytin välillä täysillä, välillä hölkkäsin. Tein mitä ikinä huvitti. Kuuntelin täysin sisintä ja olin jotenkin erittäin herkkä kehon fiiliksille. Juoksin just sen aikaa kun tuntui hyvältä, kuitenkin sopivasti itseä haastaen (♥). Kookosvettä palautusjuomana. Ja olo on.......HUIKEA :)


Jim Warren - Running Wild


Lyriikat!!

maanantai 11. lokakuuta 2010

Sokerikoukussa


Makean syöminen vaikuttaa aivojen välittäjäainetasapainoon, mikä saattaa selittää sokerin koukuttavuuden.

Ihmiselimistö ei vain ole tehty valkosokeria varten. Vai mitä mieltä olette näistä sakkaroosin, eli taloussokerin tuomista kaupanpäällisistä?

- hajamielisyys
- vyötärölihavuus
- väsymys
- hikoilu
- univaikeudet
- kuukautiskivut
- ilmavaivat
- äkilliset vireyden tilan vaihtelut (ylenpalttinen pirteys-valtava uupumus)
- sydämen tykytys
- käsien vapina
- ihon velttous & ryppyisyys
- saattaa sotkea hormonitoiminnan

Vaikka aivot tarvitsevat toimiakseen sokeria eivät ne pidä toistuvasta suurien sokerimäärien syömisestä. Ja valkosokeri on täysin turha tuote. Itse lukisin sen puhtaaksi huumeeksi!

Myönnän, että itselläni ongelmana on edelleen jonkinasteinen sokerikoukuttuneisuus. Aikaisemmin valkosokeri oli ehdoton ei, sitten se taas tuli kuvioihin lukiossa. Ja nyt siitä on äärimmäisen vaikea päästä eroon. Makeanhimo on ihmiselle luontaista ja luontoa on tietysti vaikea vastustaa. Mutta onneksi ei tarvitse, eikä kannatakaan, sillä makeanhimon voi tyydyttää muullakin kuin dansukkerilla:

1. Hunaja
-> Variaatiota löytyy marjajauhehunajoista kennohunajaan ja supereihin propolis-royal jelly-bee pollen hunajaan. Sokerinarkkari ostaa kaapin täyteen erimakuisia hunajia ja maistelee niitä kun himo sokeritäydennykseen iskee ;)

2. Xylitol
-> Hammastahnoista ja täyteainapurkkatyynyistä tuttu ksylitoli on tunnetusti hampaiden paras ystävä. Ksylitoli on yhtä makeaa kuin sokeri, mutta sen GL-indeksi on vain 7 (ei siis nosta verensokeria pilviin kuten sakkaroosi) ja siinä on 40% vähemmän kaloreita! Kotimaista koivusokeria, eli xylitolia saa ainakin Ruohonjuuresta. Koivusokerin maussa on aavistus raikkautta, sitä voi käyttää ruuanlaitossa normaalin sokerin tavoin. Hiivaleivonnaisiin ei kuitenkaan sovellu! Aijon myös testata Hanna Skytän ihanaa xylitol-vartalokuorintaa:

- Kookosöljyä (juoksevaksi lämmitettynä)
- Xylitolia

Sekoita aineksia siinä suhteessa, että saat tahnamaisen koostumuksen. Hiero sen jälkeen iholle pehmeästi ja pyörivin ottein. Voit myös lisätä eteerisiä öljyjä tuomaan extrafiiliksiä! Esim. Piparminttu voisi sopia tähän kuorintavoiteeseen loistavasti :)

3. Makeat & kuivatut hedelmät
-> Banaani on monelle raakaruokailijalle tuttu juttu. Se makeuttaa helposti smoothiet, jäätelöt ja piirakat. Taatelit, viikunat ja rusinat sopivat myös erityisen hyvin hoitamaan makeuttajan virkaa. Tuoreet luomulaatuiset medjool- taatelit (Ruohonjuuri) ja banaanit on yksi parhaimmista yhdistelmistä mitä kuvitella saattaa. Kruunaa vielä kookoshiutaleilla!

Jo parissa viikossa valkosokerin poisjättämisen hyvät vaikutukset voidaan huomata. Haastankin itseni valkosokerilakkoon :) Ja tarkastelen samalla totaalikieltäytymisen tuomia vaikutuksia mielialassa ja kehossa.

lauantai 9. lokakuuta 2010

Alotellaaks teillä?

Miten päästä hyviin fiiliksiin ennen bileitä?

Miten suoritetaan "aloittelu" ilman light-mansikkasiideriä?

Nauti päivällä paljon vihreitä. Salaatin, smoothien tai mehun muodossa. Ihana puhdistavaa ja liikkeelle laittavaa voimaa saa ainakin kookosvesi+jokin tuore yrtti+kurkku+sitruuna+chili+inkivääri juomasta. Juoman jälkeen on hyvä syödä oikein reilu salaatti, jossa on rasvaa sekä energisoivia hedelmiä. Jos haluat, juokse tai tee vielä kunnon kävelylenkki luonnossa!

Ennen bileitä fiilistele näillä:

- KAAKAOmassa + kotimainen hunaja, mielellään kennohunaja!
- Pakuritee

Ja nämä on ehdottomasti yhdistettävä lempimusaasi ;) Ilman hyvää musiikkiahan ei ole alottelubileitä!

Nyt olet valmis muutamaan (laadukkaaseen) viinilasilliseen, mikäli haluat! :)

Ja sitten... Raise your frequency with dancing....

perjantai 8. lokakuuta 2010

Eväät säteilevään olemukseen

Lou Corona ja Dan McDonald sen sanovat...

- Auringon Valo
- Happi, puhdas ilma
- Hyvä Vesi: Lähdevesi, Kookosvesi, Puhdas kaivovesi
- Kehon käyttäminen. Erityisesti Uiminen, Hyppiminen (esim. trampoliini, aktivoi kaikkea kehossasi, tai jos löydät Apinaruohoa ;)) sekä Tanssiminen
- Paljan varpain kävely (Myös talvella kun on laadukkailla ja lämmittävillä foodeilla)
- Kasvipainotteinen, entsyymirikas luomuruoka. Kypsennys tuhoaa entsyymit, suosi siis luonnollisessa tilassaan olevaa raakaravintoa.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Vihreitä ostoksia

Ostokset näyttivät tänään tältä:

Olen itse tullut siihen tulokseen, että ravinnon pääpaino tulisi ehdottomasti olla vihreässä! Vihreät lehdet, erityisesti villit ja sesongin mukaiset ovat ravitsevia sekä alkalisoivia. Loistovaihtoehto villiruohoille ovat myös nämä Järvikylän ruukkuyrtit (kuvassa). Valikoimaa löytyy, erityisesti Helsingin Kampin K-marketin ruukkuyrttivalikoima on huippu. Vesikrassia ei lähi Cittaristani saa, joten täytyy välillä poiketa tuolla Kampissa. Ja onhan kyseisen kaupan luomuhedelmä-valikoima myös loistava (mm. Luomutaatelit!) Vihreää saa myös merilevistä, joita kannattaa vedellä myös runsaan hivenainepitoisuuden (mm. jodi) takia!

Vihreä väri, eli klorofylli (engl. chlorophyll)

- Kanavoi auringonvalon energiaa kemialliseksi energiaksi (fotosynteesi)
- Klorofylli on antioksidanttien seos (mm. A, C ja E -vitamiinit jotka neutralisoivat vapaita radikaaleja)
- Hyvä magnesiumin lähde. Auttaa verisoluja kantamaan happea soluihin ja kudoksiin.
- Auttaa poistamaan kehosta raskasmetalleja
- On tutkittu lisäävän kudosten kasvua (Miehet (ja naiset myös) hoi!)
- Poistaa hiilidioksidia ja hiilimonoksidia (häkä)
- Vähentää virtsaamisen- ja ulostamisen tarvetta, sekä lieventää hajuja (hiki)
- Saattaa ehkäistä karsinogeenien sitoutumista DNA:han.
- Ehkäisee osteoporoosia (!!! nyt ne maitotuotteet veke mummoilta & papoilta ja vihreää kehiin)
- Saattaa ehkäistä valtimoiden rasvoittumista
- Rikkoo munuaiskiviä, joita keho muodostaa neutralisoidakseen liikahappoisuutta
- Saattaa auttaa myös torjumaan myrkkyjä ja poistamaan joitain lääkkeiden sivuvaikutuksia
- Klorofylliä on myös käytetty perinteisesti torjumaan pahanhajuista hengitystä

Hei. Ostaako joku muu vihanneksia pelkästään söpöyden takia? Tämä on yksilö joka oli vain pakko ottaa mukaan! Kyseessä on spagettikurpitsa. Mistäköhän ihmeestä nimi on peräisin? Heti tuli mieleen raakaruuat, joissa veistellään esim. kesäkurpitsasta spagettia ja nuudeleita. Voisiko olla jopa tästä? Vaiko noista raidoista? :D Saa nähdä mitä loihdin tästä... todennäköisesti sitä pastaa! :) Ps. En hoksannut laittaa kuvaan mitään mikä auttaisi koon hahmottamisessa, mutta kurpitsa ei ole kovin iso, suhteellisen minikokoinen normaalikurpitsoihin verrattuna.

Ostin vielä mangon ja papaijan. Papaija-avokado-romainesalaatti on kyllä ihan ykkönen ja olenkin sitä pariin otteeseen teille hehkuttanut. Papaijan täytyy olla vaan todella kypsä, jotta se on maukkaimmillaan. Kuori saa antaa aika reippaasti periksi, mutta ei tietenkään saa olla mädäntynyt :) Tuntoaisti harjaantuu tähänkin! Täysin kypsiä mangojakaan löytää harvoin kaupan hyllyltä. Ne täytyykin usein kypsyttää kotona sopivan pehmeiksi.


PS. Toissapäiväinen migreeni hävisi, kun otin kaksi Ginkgo Bilobaa sisältävää Health Forcen kapselia. Ranskalaisten kliinisissä tutkimuksissa ginkgo biloban on todettu lieventävän migreeniä, kun annoskokona oli 120-240mg. Health Forcen Brain Power kapseleissa on 250mg / kapseli. Eräs ihana lukija vinkkasi myös Nikkenin magneettikoruista, joista saattaa olla apua mm. juuri migreeniin. Taitaa minultakin kohta löytyä semmoinen! :)

maanantai 4. lokakuuta 2010

Migreenikohtaus?

TUM TUM TUM
iiiiiiii
Pam. Pam.

Mm. näin alkaa eräs päänsärkylääkemainos, jossa ihmiset kuvailevat päänsäryn luonnetta. Me jokainen olemme varmasti kokeneet ohimoilla tai vaikka takaraivossa jyskyttävän kivun. Itselläni on tällä hetkellä yksi kovimmista päänsäryistä ikinä...


Päänsäryn takana voi olla monta syytä. Esim. väärä purenta, korkea verenpaine, vähäinen uni, jännitys, matala verensokeri, hapenpuute, korvatulehdus tai jopa verisuonen tukos aivoissa.

Itselläni syynä on todennäköisesti liian vähäinen uni, stressi ja detox.

Moni kehottaisi nappaamaan buranan. Tässä kuitenkin poimintoja tulehduskipulääkkeiden haitoista:

"Tulehduskipulääkkeiden on jo pitkään tiedetty aiheuttavan ruoansulatuskanavan ärsytystä. Viimeisin tutkimus on osoittanut, että kaikkiin tulehduskipulääkkeisiin, myös käsikaupasta ostettaviin tulehduskipulääkkeisiin, liittyy kohonnut riski sairastua sydäninfarktiin."

"Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsan ärsytystä ja joissakin tapauksissa jopa mahahaavan tai verenvuotoa maha-suolikanavasta, mikä voi olla iäkkäillä potilailla kohtalokastakin, kertoo Turun yliopiston kliinisen farmakologian ja lääkehoidon professori Risto Huupponen."

"Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa haavaumia ohut- ja paksusuoleen. Oireina voi olla raudanpuuteanemiaa, ripulia, veriulosteita, rajuja suolistoverenvuotoja ja jopa suolen puhkeaminen."

"Uusin tieto tulehduskipulääkkeistä onkin, että niiden pitkäaikainen käyttö lisää sydäninfarktin riskiä noin puolitoista-kaksinkertaisesti."

"Tulehduskipulääkkeet nostavat verenpainetta ja heikentävät useimpien verenpainelääkkeiden tehoa."

Lähde: Tulehduskipulääkkeiden Käypä hoito -suositus, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Aikakauskirja Duodecim 5/2009


Buranat jääköön siis kaappiin.

Vaihtoehtohoitoja, joita käytän:

- Liikunta. Esim. rauhallinen kävely raittiissa ilmassa (tiedostavana ja läsnä)
- Kipukoukku! Loistava apuväline iskemään jumiutuneeseen lihakseen. Rentouttaa niskan- ja hartiaseudun ihanasti.
- Syvähengitys ja meditaatio
- Näitä ruokia voi myös kokeilla lievittämään särkyä:
  • inkivääri
  • piparminttu
  • cayanne-pippuri
  • kalsium-pitoiset ruuat (esim. pinaatti, parsakaali ja lehtikaali)
  • magnesium-rikkaat ruuat (esim. pinaatti ja mantelit)
  • valkosipuli
- Vältä näitä:
  • juustot
  • alkoholi
  • kofeiini
  • suklaa (raakakaakao saattaa itselläni aiheuttaa migreeniä)
  • Lihat, jotka eivät ole laadukkaita
  • Soijapavut ja muut pavut
  • Hiiva
  • Hapankaali
  • Liian suolainen ruoka
  • Prosessoitu rasva
Taidan hipsiä tästä koiran kanssa pitkälle lenkille. Nyt on nimittäin semmonen jysäri, että oikeasti ei ole tämmöistä varmaan koskaan ollut.

Voikohan Pakuri aiheuttaa tämänkaltaisia oireita? Join eilen kaksi ensimmäistä kuppia ja tänään yhden. Olen ihan rakastunut tähän lahottajasieneen :D Enemmän kyllä epäilen vähäunisuutta ja stressiä. Kipu vaihtelee oikeasta takaraivosta oikean korvan seudulle, leukaluun taakse ja ohimoon & silmän seudulle. Onko teillä mitään toimivia kikkoja päänsäryn taltuttamiseen? Migreeniä ei ole aikaisemmin ollut, mutta nyt kyllä täyttyisi kaikki siihen kuuluvat oireet.

Kuva: www.targetwoman.com

MUOKKAUS: Foodit.fi:stä löytyi hyvä keskustelu tästäkin aiheesta!