maanantai 29. marraskuuta 2010

Päivän ruokailumietintöjä


Mitä olen syönyt tänään?

MSM + aktivoitu savi vedessä
1 Cococeps kuumaan veteen
1 omena
Papujen ituja - kuorittuja hampunsiemeniä - 2 porkkanaa
1 omena
kirsikkatomaatteja - 2 rkl pestoa - kuorittuja hampunsiemeniä
10kpl chlorella tabletteja
2 x ombar (goji ja karpalo-mandariini)+ rooibos-tee
mustikoita + 4 rkl hampunsiementahnaa
Pieni lasillinen demeter-punaviiniä

Ei kovin runsasenerginen päiväsaanti tänään, alle 1500kcal (paha tapa edelleen laskea kaloreita). Ja harvinaista, ettei vihreitäkään tullut syötyä ollenkaan! Paitsi chlorellan mukana tietysti pikkuisen. Huomenna täytyy käydä kaupassa ja tehdä ennen töihin lähtöä kunnon vihersmoothie kookosveteen.

Suosittelen testaamaan tuota hampunsiementahnaa! Äärimmäisen herkullisen makuista, ravitsevaa ja samalla aika koukuttavaa. Toimii ainakin marjojen kanssa ihanasti :) Pakastin on vieläkin pullollaan mökiltä poimittuja mustikoita, nam.

Ja otin kyllä eilisestä opiksi, ettei kannata syödä raakasuklaata tyhjään vatsaan ennen liikuntaa. Rupesi nimittäin pistelemään vatsaa kesken tunnin ja venyttelyissä rupesi yhtäkkiä pyörryttämään todella paljon. Hoipertelin pyörältä alas tullessa sen verran, että olin varma että kaatuisin lattialle sinne spinningpyörien keskelle! Huh en ole kyllä vähään aikaan kokenut tuollaista. Tämä kyllä johtui varmasti liian alhaisesta verensokerista, koska en ollut syönyt riittävästi ja join ehkä liikaa (kraana)vettä ennen tuntia. Kookosvesi on muuten ihan loistava urheilujuoma. Olen aikaisemmin ottanut Dr.Martens tonkan mukaan ja juonut puolet siitä ennen tuntia ja puolet tunnin jälkeen. Nesteyttää ja energisoi kehoa tuntuvasti, eikä silloin ole huimauksia tai muutakaan esiintynyt. Eilen ei tosiaan kookosvettä ollut mukana.

Eli viisaampana huomenna taas urheilun pariin, jos siltä tuntuu. Ja voisin tehdä jonkun proteiinipitoisen salaatin töihin tai sitten kunnon trailmix (<-- huippueväs!) Tein tänään muuten ensimmäisen iltavuoron töissä ja päivä meni niin nopeasti! Johtunee siitä, ettei illasta ole vielä minkäänlaista rutiinia vaan kaikki oli aika uutta. Kivaa taas kun on töissä vähän haastetta... Ja oli kyllä niin ihanaa nukkua pitkään ja hörppiä aamu"kaakaot" rauhassa. Myönnän, että kuuntelin pikkuisen joululaulujakin...


Kuva: elements4health.com

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Cherimoya


Annoona, kermaomena, kirimoija, cherimoya... "rakkaalla lapsella on monta nimeä" :D Cherimoya on nimittäin nimitetty yhdeksi maukkaimmaksi hedelmäksi maan päällä. Löysin näitä kauniin näköisiä hedelmiä (alemmassa postauksessa kuva kahdesta kokonaisesta hedelmästä!) Stockmannin herkusta. Joka taitaa olla ainoa kauppa mistä näitä voi ostaa?

Cherimoya maku on jotakin banaanin, päärynän, kookoksen ja ananaksen väliltä. Muistuttaa myös duriania! Ja hedelmä on parhaimmillaan, kun sen kuori antaa periksi painettaessa. Vähän samanlainen touchi kuin avokadon kypsyyttä kokeiltaessa :)

Hedelmälihan ravintoarvot / 100g
Energiaa: 404 kJ / 97kcal
Proteiinia: 1,3g
Hiilihydraatteja: 21,6g
Rasvaa: 0,4g

Saat myös mukavasti mm. C-vitamiinia, B6-vitamiinia ja Riboflaviinia syömällä näitä herkkuja.

Hassua muuten, että rasvaa on noin vähän... sen verran kermaista hedelmäliha on! Mutta energiaa piisaa :) Söin äskön spinning-tunnin päätteeksi 2 cherimoyaa ja nälkä lähti heti. Cherimoya on helpointa syödä halkaisemalla se ensin kahtia ja sitten lusikoida hedelmäliha. Siemeniä on paljon, joten voit joko sylkäistä ne pois tai väistellä :)

Jostain luin vinkin, että kun cherimoya on täysin kypsä kokeile laittaa se hetkeksi pakkaseen ja elävän ravinnon vaniljajäätelö on valmis lusikoitavaksi!

Lisää vinkkejä saat tältä kaunottarelta:

1 kynttilä syttyi

Rauhallista ensimmäistä adventtisunnuntaita kaikille











lauantai 27. marraskuuta 2010

Omenainen glögi

Odottelen tässä parhaillaan ystävääni glögi-illanistujaisiin. Valmistin omenaglögiä, jonka alkuperäinen ohje on Helsingin sanomista. Aivan mielettömän ihanan makuista ja kivaa vaihtelua perus mustaviinimarja-glögille (joka myöskin on ihanaa...) :) Ja jos teillä on syksyltä jäljellä itsepuristettua omenamehua, niin se vasta kruunaisi koko ohjeen! Itse metsästin kaupassa mahdollisimman puhdasta omenamehua, ja päädyin lisäaineettomaan Reilun kaupan mehuun. En hokannut, että kylmähyllyssä olisi ollut varmaan tuorepuristettuja vaihtoehtoja!

Omenainen glögi

1 1/2 l omenamehua
1 pullo valkoviiniä (käytin lemppariani, Meinklang valkkaria)
2cm pala inkivääriä
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1rkl vihreää kardemummaa (Sonnetorin kardemmumma on tätä)
1dl ruokosokeria (käytin 1/2dl ksylitolia ja 2 rkl hunajaa)
Rusinoita (ohjeessa suositeltiin keltaisia)
Pistaasipähkinöitä (nämä puuttuivat minulta)

Kaada omenamehu kattilaan. Lisää joukkoon pilkottu inkivääri, vaniljatanko (kaavi siemenet joukkoon ja lisää runko myös makua tuomaan) ja muut mausteet. Hunajan voit lisätä vasta myöhemmin, jotta sen sisältämät vitamiinit säilyisivät seuraavalta kiehautusvaiheelta :) Eli kiehauta liemi kevyesti. Anna liemen maustua n. tunnin ajan. Lisää valkoviini ja lämmitä glögi varovasti kuumaksi. Ripottele lasien pohjalle rusinoita ja pistaasipähkinöitä. Kaada glögi laseihin ja tarjoile!

torstai 25. marraskuuta 2010

Leipuri Hiiva, hän asuu... meillä :)

Aloitin heinäkuussa foodit.fi'ssä "Miten vakuutatte perussuomalaisen luomun paremmuudesta" -ketjun. Olen itse kovin huono perustelija, eli en osaa välttämättä selittää muille miksi syön tällä tavalla miten syön (mahdollisimman luonnollisesti ja puhtaasti). "Se vaan tuntuu hyvältä!" :D Eli tarkoituksena oli upottaa päähän hyviä syitä syödä luomua. Mutta paljoa ei ole tarvinnut sanallisesti selitellä, nimittäin...

Vaikka isäni ei ole ääneen mitään kiinnostumusta myöntänytkään, niin yllättäen yksi päivä töiden jälkeen kotona tuoksui luomuleipä. Ainesosina luomuvehnäjauho ja -ruisjauho, luomupiimä, suola ja hiiva. Tänään sain todistaa samanlaista ihmeen päivää, kun tulin kotiin. Taas oli höyryävät luomuleivät uunin päällä! Päälle vaan Juustoportin Luomu Kirnuvoita niin namm!

Olen koittanut vieroittaa itseäni leivästä, sillä se turvottaa vatsani palloksi, mutta onko mahdollista vastustaa tuoreen leivän tuoksua kun se on leivottu vielä puhtaista raaka-aineista? :) Alkuun vedin melonia ja isot vihersalaatit. Ja itseasiassa, nyt ei turvota!

Ja helsinkiläiset huomio! Vanhalla Ylioppilastalolla järjestetään tänä lauantaina Pro Luonnonkosmetiikka ry:n Joulumyyjäiset. Hyvä paikka tehdä jouluostoksia ;)

Tämä ei ole isäni tuotoksia, vaan kuva täältä :)

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Rikas, rakas, köyhä, varas?

"Jokainen saa olla ja elää siirtokunnassa niin kuin haluaa"
- Nuuskamuikkunen

Mikä sinusta tulee isona? -kysymykset ovat varmasti monelle tuttuja. Serkut, tädit, kaverit ja vanhemmat piinaavat monia tällä fraasilla. Itse vastaan yleensä jotain sen suuntaista, että: En tiedä, katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

No vastapuoli tokaisee monesti tähän, että "Niinjoo, etsit vielä itseäsi / omaa paikkaasi".

Jos olisin vastannut vaikka että "lakimies" niin olisin saanut hyväksyntää. Se, että asettautuu elämän virran vietäväksi ei ole kovin suotavaa. Siinähän saattaa joutua rappiolle tai jopa vähätuloiseksi eli KÖYHÄKSI!

No huhhuh. Raha ei tuo rikkautta. Rikkaus on muuta kuin bemari, iso autotalli ja omakotitalo. Vapaus on rikkautta. Vapaana voi elää äärimmäisen rikasta elämää, joko köyhänä(omg) tai ökynä. Vapaana sinua ei ole sidottu mihinkään vaan voit tehdä sitä mitä sielusi rakastaa. Sinulla yksin on määrämisoikeus elämästäsi, you 'r' the boss!

Minusta:
Ihminen, joka tekee 100% sitä mitä rakastaa, oli rahaa tai ei, on rikas.
Ihminen, jolla on ihan sikana rahaa, mutta ei rakasta työtään, on köyhä.

Monesti jälkimmäinen yrittää täyttää ympäristön toiveita ja odotuksia. Toisten miellyttäminen vie vankilaan, mielen sisällä. Sielun täytyy saada toteuttaa itseään päivittäin, laajeta ja kukoistaa täysillä. Myös Aito hyvä olo kumpuaa tästä.

"We want you!". Mutta älä sä halua niitä, jos et halua!


Kuva: www.utc.edu

lauantai 20. marraskuuta 2010

Salaatit = Helppoa & Nautinnollista!


Rakastan erilaisia salaatteja. Tykästyn kuitenkin helposti vähän liikaa johonkin tiettyyn reseptiin ja syön sitä sitten päivittäin :D Kuten nyt on ollut tuon papaija-avokado-romaine salaatin kanssa. Voisin syödä sitä varmaan aamupalaksi, lounaaksi ja iltapalaksi...

Mutta jotta ei menisi liian yksitoikkoiseksi, ostin Raw Food Detox Diet -kirjan, jonka on kirjoittanut Natalia Rose. Tämä on pullollaan mitä ihanimpia ruokaohjeita, niin raakaruokia kuin myös siirtymävaiheeseen tarkoitettuja hyviä kuumennettuja ruokavaihtoehtoja. Kirja on muutenkin rakennettu erittäin fiksusti, siitä löytää mm. ohjeet kuinka tehdä fiksuja valintoja ravintolassa, kylässä ja jopa Joulun aikaan. Näistäkin tulossa postauksia... ;) Lisäksi erityisen ilahduttavia ovat ohjeet siirtymävaiheille (5 -> 1) sekasyöjästä raakaruokailijaksi. Hän korostaa, että harvalle sopii yhdessä yössä tapahtuva ruokavaliomuutos (paitsi ihana Angela Stokes sen kuitenkin teki).

Tässä kaksi helppoa salaattiohjetta, joita on aikomus testailla pikapuoliin:

Raaka Coleslaw

1 kuppi pilkottua keräkaalia
1 kuppi pilkottua punakaalia
1/4 kuppia rusinoita
1/2 kuppia "Kultaista eliksiiriä"*

Marinoi kaaleja ja rusinoita Kultaisessa eliksiirissä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

* Kultainen eliksiiri

2 kuppia tuoretta sitruunamehua
3 kokonaista valkosipulinkynttä
3 ruokalusikallista muussattua inkivääriä
3 ruokalusikallista soijakastiketta (Nama Shoyu)
1,5 kuppia kylmäpuristettua oliiviöljyä

Guacamole Salaatti

3 Avokadoa (Hass), pieniksi pilkottuna
4 Isoa tomaattia pilkottuna tai 2 kuppia kirsikkatomaatteja halkaistuina
1/2 ruokalusikkaa valkosipulia muussattuna
1 ruukku korianteria pilkottuna
1 ruukku romaine-salaattia
1 limen mehu
2 ruokalusikkaa hunajaa tai 1 stevia paketti (alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin agave-nektaria, jota en itse enää suosittele. Lue esim. TÄMÄ)
Suolaa (Celtic Sea Salt, Himalajansuola...) ja mustapippuria (mieluiten vastajauhettuna)

Sekoita kaikki ainekset ja nauti.

Helppous ja nopeus ruokailun kanssa tuntuu olevan nykymaailmassa se juttu. Joskus on kyllä ihanaa pysähtyä ja syödä oikein pitkän kaavan mukaan, juoda viiniä ja seurustella... Mutta arkisin harvoin riittää aika taikka voimat suuremman ruokan kokkailuun, joten raakaruoka on vaan niin loistava ja energisoiva valinta mille tahansa aterialle!

Ja raakaruokailijan tuskin tarvitsee syödä elämänsä aikana kahteen kertaa samaa salaattia, mikäli ei halua! Senverran valikoimaa löytyy tuoreista kasviksista ja hedelmistä. Lempi-salaattiohjeet on kuitenkin hyvä olla takaraivossa luovuuden puutteen iskiessä HeVi-osastolla ;)

Saa nähdä lyökö kumpikaan ylemmistä salaateista tämänhetkisen lempi päivälliseni, jossa on alkuruokana 1 kokonainen hunaja- tai cantaloupemeloni halkaistuna ja lusikalla syötynä, sen jälkeen papaija-avokado-romaine salaatti ja ehkä jälkiruuaksi vielä pari palaa suklaata jos tekee mieli. Kyllä riittää energiaa tuon jälkeen :)

torstai 18. marraskuuta 2010

Käristettynä vai tuoreena?


Kumpi on ihmiselle oivallisempaa ravintoa: kuumennettu- vai raakaravinto?

Ikuinen kysymys. Josta riittää mielipiteitä!

Meillä on tapan etsiä ratkaisua, oikeaa vastausta asoihin. Myös ravintoseikoissa riittää oman dieetin puolestapuhujia. Perusteluiden takana taitaa usein olla dieetin henkilökohtainen toimivuus! Jollekin sopii kivikautinen ruokavalio, raakaa lihaa ja muuta... Itse ajatuskin puistattaa. Raaka kala on hyvää, mutta punaiset piffit eivät menisi alas! Tietysti tästä voitaisiin jatkaa bakteerikysymyksiin, mutta en sitä tee kun en oikein ole perehtynyt aiheeseen :)

Mutta sensijaan, että kertoisin mielipiteeni kumpi yllämainitun kysymyksen vaihtoehdoista olisi parempi totean: Raakaravinto sopii minulle!

Ja tätä on nimittäin testattu moneen otteeseen. Välillä on 100% raakaravintokausia (sis. kuitenkin joskus viini) jolloin olo on huikea alun detox-oireiden jälkeen (migreeni). Sitten tulee taas niitä päiviä kun maistuu kypsennetty ruoka: leipä, maitotuotteet, sokeri...

Voisin vertailla ensin miltä tuntuu niinä päivinä, nukkumaan mennessä kun olen syönyt kuumennettua tai raakaruokaa.

Kypsennetty ruoka: Sammun yhtäkkiä sohvalle, "katson" televisiota (joka on minun kohdallani superharvinaista), herään joskus klo 9 aikaan, raahaudun sänkyyn, surffailen koneella sivustoilla jotka eivät oikeastaan kiinnosta (!!!), olo on l e v o t o n, en pysty millään rentoutumaan vaikka väsyttää, hermostuttaa seuraava päivä ja kaikki, turvottaa, herään yöllä hikoiluun... voisin jatkaa listaa vielä, mutta en tee sitä jottei mene liian negatiiviseksi. Pointti tuli kuitenkin esille? :D

No entä sitten niinä päivinä kun olen syönyt runsaasti vihreitä lehtiä, vihermehua, tuoreita hedelmiä mielitekojen mukaan, raakasuklaata, teetä, vihanneksia, hieman suolaa...: Olen virkeä ja terävä. Käyn liikkumassa, venyttelen itseäni jatkuvasti, nautin hetkestä, kuulostelen olotilaani, rentoudun, mietin tulevaisuuttani, teen ihania vartalohoitoja, opiskelen kiinnostavia asioita internetistä (ehkä huomattavin ero!), nukahdan rauhassa...

Siis ero on IHAN ÄLYTÖN. Ajatella, miten ravinto voi vaikuttaa näin paljon. Nyt vasta sen tajuan, kun kirjoitin ylös näiden päivien tuntemukset. Se vaikuttaa ihan kaikkeen.

Kaikki eivät tunne himoa vihreitä lehtiä kohtaan. Eikä tarvitsekaan. Kun vain tarjoat puhdasta & luonnollista kehollesi on sitä helpompi kuulla. Oma keho ja elimistö on oikeasti aika mielenkiintoinen kokonaisuus. Ja se henkinen puoli... josta en omalla kohdallani ole vielä oikein selvillä. Mutta Rakkaus on voima, joka lisääntyy minussa syömäni raakaravinnon myötä.

Love is the answer?


Oletteko itse huomanneet eroja raakaravintopainotteisen ja kypsennetyn ruuan syömisen välillä? :)

Pikkujoulumakuja

Oli satumaista herätä tänään! Vihdoinkin myös me saatiin lunta tänne Helsinkiin! Joka tosin sulaa tällä hetkellä kovaa vauhtia pois, mutta oli vaan niin hyvät fiilikset aamulla ja sama olo tuntuu jatkuvan :) Syy selvinnee glögiohjeen jälkeen tokassa kappaleessa...

Olen saanut elää taas ihania hetkiä. Vietettiin kahden hyvän ystävän kanssa pikkujouluja rauhallisissa tunnelmissa. Meillä oli pimeä huone, jokapuolella kynttilöitä, valkoista ja punaista Demeter-viiniä, hedelmiä, pähkinöitä & rusinoita, glögiä ja raakasuklaata. Ps glögi oli aivan ihanaa!

Pikkujouluglögi

1 l Mustaviinimarjamehua (kotimaista, sokeroimatonta ja säilöntaineetonta. K-marketista ei löytynyt luomuista versiota joten tyydyttiin tähän. Kylläkin pastäröitua, hmph!)
Pullo punaviiniä
1 kanelitanko
Joulumausteita: Neilikkaa, kardemummaa, pomeranssinkuorta, inkivääriä...
Hunajaa

Ja tytöt pitivät tekemästäni raakasuklaasta kovasti. Ennen lähtöäni väsäilin sen nopeasti ja pikkuveljen sanat ilahdutti: "Miten mikään terveellinen voi maistua näin hyvältä". Vihdoin olen valmistanut suklaata joka oikeasti on "epäterveellisen makuista" :D Tytöt sanoivat, että tuntui kuin suklaa "humahtaisi" päähän. Hehheh! Tiedätte varmaan mistä he puhuivat ;)

Tein äskö samalla ohjeella ja ainakin veli söi konvehteja vaikka kuinka monta. Huippua! Saan oikeastaan suuremmat kicksit siitä kun joku muu syö suklaata. On ihanaa antaa niin hyvää tekevää ruokaa jollekin toiselle ihmiselle, varsinkin kun se on veli joka harvoin pistää mitään vähääkään terveelliseltä kalskahtavaa suuhunsa... :) Olen jakanut jo aikaisemmin täällä minttusuklaan ohjeen, mutta laitetaan vielä tämä "muurit murtava" ohje:

Minttusuklaa

2dl Thrive -kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
2-3rkl hunajaa (kukkurallisia)
1dl kaakaomassaa raastettuna
1dl carob-jauhetta
2tl maca
2tl lucuma
1tl acai
1tl guarana
1tl mesquite
1tl vanilja
0,5tl cayanne
ripaus Himalajansuolaa
3 tippaa minttuöljyä

En oikeasti malta olla lisäämättä supereita raakasuklaaseen. Ne kun saa ujutettua mukaan niin helposti, eivätkä maistu ollenkaan! Tietysti määrät ovat pienemmät kuin niissä suklaissa mitä pelkästään itselleni teen. Ja ohje toimii siis taatusti yhtälailla ilman superjauheita! Veikkaan, että tämän suklaan toimivuus piileekin runsaassa makeutuksessa, carob-jauheessa ja minttuöljyssä. Thrive-kaakaovoita tietenkään väheksymättä...

Ostin myös ensikertaa Demeter-viinejä. Tai en itseasiassa ensimmäistä, huomasin nimittäin, että lempi valkoviinini on biodynaamista! Kyseessä siis Meinklang Gruener Veltliner -valkoviini. Todettiin myös loistovalinnoiksi La Ciboise -punaviinipullot. Ostin kahta eri laatua, mutta nimiä en enää muista. Molemmat kuitenkin hyviä :) Eikä kumpaakaan ole hinnalla pilattu. Molemmat n. kympin pulloja!

Eikä krapulasta ollut tietoakaan seuraavana päivänä ;)

maanantai 8. marraskuuta 2010

Hymyilevä hikoilija

Tänään olin elämäni ensimmäisessä spinningissä. Ja kyllä kylmät väreet tulivat muutaman kerran! Musiikki + liike = täydellinen yhtälö. Mutta rankkaa oli. Todella hurjaakin jossain vaiheessa, mutta, huomenna uudelleen :) Käynnissä taitaa ollakin back to fit projektin tynkää... Jännitin ennen tuntia, että miten pärjään pyörän säätelyn kanssa. Onneksi tunnilla oli niin mukavia kanssahikoilijoita jotka neuvoivat mielellään ja juteltiin pitkään ennen tunnin alkua ja vielä lopuksi. Ihanaa kun jossain kuntokeskuksessa on näin rento meininki! Vai lieköhän se kuitenkin siitä omasta asenteesta kiinni?

Asenteesta vielä se, että yksi päivä eräs työkaveri heitti että etkö Maija ole koskaan vihainen? "Sulla on niin välitön hymy koko ajan". Naureskelin päälle, että ei mulla ole mitään syytä olla vihainen. Ja oikeasti, mulla on asiat niin hyvin, että en aijo tuhlata aikaa suun mutristeluun. Sitäpaitsi koen, että velvollisuuteni töissä on hymyillä vaikka olisi kuinka huono päivä :)

Mutta nyt on vatsa täynnä vihreitä, melonia, papaijaa, merilevää ja avokadoa. Voi tyytyväisin mielin nukahtaa... Mutta ensin on ihana fiilistellä upeiden suomalaisten naisartistien hittejä:



Jälkimmäisessä on tutun näköisiä maisemia... Kauhea kaipuu takaisin vaeltamaan & luontoon.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Lempi superfoodit nyt ja huomenna

Jottei detox-touhuilut menisi överiksi, ja vältyttäisiin energia-vajauksilta kannattaa Superfoodit muistaa pitää ruokavaliossa sitä puhdistaessa. Itse ainakin huomaan helposti unohtavani ne ja sitten muutaman päivän päästä hedelmä/vihannes-detoxin jälkeen olo menee jo liian paastomeiningiksi.

Juon aamuisin ensitöiksi vettä, jossa on sitruunaa, MSM sekä aktivoitua vihreää savea. Tämä trio pistää muuten suolistoon liikettä ja on siis ihan loistava puhdistusjuoma! Omasta kokemuksesta olen huomannut, että jos edellispäivänä on tullut syötyä raskaasti ja happamoittavia ruokia, ei kannata aamulla unohtaa tätä juomaa. Helpottaa oloa välittömästi! Olen huomannut myös turvotuksen laskeneen huomattavasti. Joka on ihan autuutta. Välillä tässä kasviksia lisäillessä olen näyttänyt siltä kuin olisin raskaana... Eli jo ne markkinointikikka-activiat hiiteen ja savet kehiin :)

Muita lempisuperfoodeja tällä hetkellä ovat:

1. Pakuri
Äärimmäisen maukasta, virkistävää ja energisoivaa teetä keittelen tästä aina kun raaskin. Senverran hintavaa Puhdistamon jauhe on, mutta kuitenkin ehdottomasti joka sentin arvoista! Rakastin myös aikaisemmin kahvia, mutta sen juonti on loppunut ihan huomaamattani. Pakuri on paras korvaaja kahville
2. Kaakao
Käyttömäärä on kyllä vähentynyt huomattavasti. En väsäile suklaata enään yhtä usein (lue: päivittäin :D). Normaalisti kastan vain kaakaomassaa hunajaan (mieluiten kennohunajaan, jota muuten vielä löytyy ainakin Itäkeskuksen Ruohonjuuresta!) ja marjajauheeseen kun kaipaan lisäpirteyttä.
3. Merilevät
Chlorella-tabletteja pyrin syömään päivittäin. Välillä proteiininsaanti jää turhan alhaiseksi, koska suklaata ei tule väsättyä enää niin usein, pähkinöitä syön 1-2krt viikossa ja kalaa ehkä kerran viikossa. Chlorella-tableteilla on helppo paikkailla proteiinialijäämää :) Noriarkkeihin on myös joskus kiva kääriä päivän salaatti.

Erityisen innoissani olen kuitenkin "uudesta" superfoodista, jota ei ilmeisesti vielä Suomesta saa:

Männyn siitepöly (Pine Pollen)


Terveysedut:
- Tukee pitkäikäisyyttä tiettyjen anti-aging yhdisteiden avulla
- Parantaa huomattavasti vitalisuutta ja kestävyyttä
- Korottaa matalaa testosteronitasoa miehillä (Oma huomio: Olen lukenut, että testosteronitasojen kohottaminen naisilla tuo terveysetuja. Googlettakaa "Testosterone" ja "Women")
- Nostaa miesten hedelmällisyyttä lisäämällä siemennesteen tuotantoa
- Poistaa andropaussin vaikutuksia
- Tasapainottaa testosteronin ja estrogeenin suhdetta miehillä ja naisilla
- Nostaa energiatasoja enemmän kuin mikään muu ruoka-aine tai ravintolisä
- Kehittää lihaksia
- Eliminoi seksuaalisia toimintahäiriöitä, jotka johtuvat matalista androgeenitasoista
- Auttaa painonhallinnassa ja tukee painonpudotusta
- Parantaa kokonaisvaltaista terveyttä tukien loistavasti immuunitoimintaa
- Mahdollistaa helpomman ja nopeamman tavan palata takaisin hyvään kuntoon
- Hellävarainen solujen päivittäinen puhdistaja
- Tukee aivotoimintaa: mm. selkeyttää ajatuksia
- Parantaa ihon elastisuutta (anti-aging)
- Puhdistaa aknea
- Poistaa ja ehkäisee iän tuomia merkkejä iholta

Mahdollinen ostopaikka: www.rawforestfoods.com/store

Rawforestfoods.comin mukaan heidän Pine Polleninsa on myös 99% ihmiskehon sulatettavissa, eli kaikki terveysedut ovat elimistön hyödynnettävissä.

Ensikeväänä, n. kesäkuun alussa jolloin on männyn kukinta-aika kaikki kytikselle! Kuka olisi arvannut, että vesistöjen pinnalla kesäisin kelluva keltainen siitepöly on kovimman luokan superfood? ;) Mutta mikäköhän olisi optimaalisin tapa kerätä siitepölyä, vai onko se edes mahdollista? Ja miten sitä kannattaisi valmistaa syömäkelpoiseksi? Ainakin Rawforestfoodsilta on mahdollista ostaa sitä jauheena että tinktuurana.

Tässä vielä aamuisia luomugreippejä, joita löysin Itäkeskuksen Ruohonjuuresta. Oli herkullisia :)

perjantai 5. marraskuuta 2010

Ensimmäinen HotJooga tuntini

Pukuhuoneessa on täysi hulina. Hieman jopa stressaa. Neuvonnan naisen ohjeet pyörivät päässä... missä se sali taas olikaan? Miten tää pukukaappi aukeaakaan? Mitä piti olla mukana tunnilla?

Kaikki stressi ja kysymykset huuhtoutuvat pois kun avaan joogasalin oven. Lämpö humahtaa kasvoille. Tuntuu kuin olisin astunut yhden oven läpi jonnekin kaukaiselle Aasian rannalle. Tiedättekö myös tunteen kun astuu lentokoneesta ulos kun määränpäänä on eteläinen maa? Sama tunne. Paljaiden jalkojeni alla on puinen tumma lattia, ikkunalaudoilla kynttilöitä ja huonetta reunustavat suuret ikkunat joista on näkymä Helsingin vilkkaimmalle risteykselle.

Puikkelehdin mattojen päällä Shavasanassa makaavien ihmisten läpi kauimmaiseen nurkkaan josta löytyy vapaa kolo. Pitäisiköhän minunkin mennä makaamaan matolle? Riisun päällimäisen paidan ja liityn lattiatasolle muiden kanssa.

Ohjaaja saapuu ja sytyttää pari kynttilää lisää. Rauhoittava ääni pyytää kaikkia makuu-asentoon reuntoutumaan ja olemaan vain tässä hetkessä. "Mitä on salin ulkopuolella, jääköön sinne, nyt on on vain tämä hetki" - muistan ajatelleeni.

Aloitamme kevyellä hengitysharjoituksella. Asentona Lootus tai Puolilootus. Omat jalkani eivät taivu ensimmäiseen asti. "Ehkä joskus vielä..."

"Ajatelkaa tämän tunnin ajan vain kahta asiaa. Sisään ja Ulos." Ohjaaja opastaa. Syvähengitys tuntuu pökerryttävän. Tajuan, että en ole hengittänyt koko päivänä kunnolla.

Nousemme ylös ja aloitamme Aurinkotervehdyksen. A-osa on tuttu, mutta B-osassa totaalisen tuntematon. Yritän keskittyä siinä pelkkään liikkeeseen ja jätän vatsalukkohuomiot vähemmälle.

Hiljalleen alamme lipua erilaisiin Asanoihin. Vrksasana, Soturi, Koira, Vene... Osa on tuttuja, mutta opin kaikista paljon lisää. Asennot on tärkeä tehdä huolella ja ergonomisesti. Lantion oikea suuntaaminen, painon asettaminen ulkoreidelle... Ohjaajan neuvot hyrräävät päässä. Taitaa mennä säheltämiseksi... ei haittaa.

Sarvangasana eli hartiaseisonta tuntuu haastavalta, mutta onnistun! Siitä siirrymme vielä Halasanaan, eli jalat liu'utetaan pään yli lattiaan. Mietin, että sattuukohan muita niskanikamiin...

Tunti päättyy äärimmäisen rentouttavasti Shavasanaan. Olen taas pehmeähiekkaisella hiekkarannalla. Hengitykseni on rantaa huuhtovat aallot.

Ohjaajan lempeä puhe saattelee takaisin nykyhetkeen. Olen taas Helsingin ydinkeskustassa Kuntokeskuksen Hotjooga -tunnilla. 75 minuuttia on kulunut siivillä.

Totaalinen koukuttuminen tähän hommaan on siis tapahtunut :) Suosittelen ehdottomasti kaikille, erityisesti kaamosmasennuksesta, stressistä ja uniongelmista kärsiville!

Picture: Balancedspirituality.com