maanantai 31. tammikuuta 2011

Herkkupalloja


Tänään olen juossut kaupungilla ja puhunut puhelimessa siihen pisteeseen että epäilen sen olevan pian osa korvaani! Kipaisin kauppahallin kautta ja ostin Luomupuodista herkkupallo-tarvikkeita. Kotona sainkin käryt naamalleni kun käynnistin monitoimikoneen, joka on ollut ilmeisesti aika kauan varastossa. No, en pienestä katkusta välittänyt vaan kokeilin uudelleen ja toimi lopulta niinkuin piti :) Toivottavasti härveli ei ole ihan räjähdyspisteessä... Lopputulos oli kuitenkin vanha tuttu, mutta niiiiin herkullinen!


Carob-Herkku-Pallot

Mantelijauho
Kookosjauho
Cashewpähkinä
Rusina
Kookosöljy
Hunaja
Carob
Kaneli
Vanilja
Suola
----> Blendaa kaikka aineksia paitsi kookosöljy kunnes saat haluamasi koostumuksen. Sulata kookosöljy nestemäiseksi ja lisää joukkoon. Blendaa. Pyörittele palloiksi ja kierittele kookoshiutaleissa/kaakaojauheessa/pähkinärouheessa/marjajauheessa/carobissa... Jäähdytä koviksi jääkaapissa. Parhaita seuraavana päivänä!

Ainiin unohdin Mesquiten ja Lucuman! Ne sopivat todella hyvin tämänsorttisiin jälkkäreihin. Carob/Suklaa/kookos-pallot taitaa olla ensimmäinen ruoka mikä tulee rawfoodismista mieleen :D Mutta nämä toimii hyvin myös raakaruokiin tottumattomilla.

Ja kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen :) Tulivat tarpeeseen!


Ostin muuten ennen muuttoani Ruohonjuuresta Laica vesifiltterikannun. Helsingin kraanavesi taitaa olla suhteellisen hyvää, mutta Porin vedenlaadusta ei ole tietoa ja päädyin kotiuttamaan Laica-kannun. Tänään korkkasin ensimmäisen "puhtaan" vesilasillisen eikä maussa ollut kummempia eroja, mutta Laican pitäisi puhdistaa vedestä mm. kupari, kloori, tuholaismyrkkyjä, kasvimyrkkyjä ja lyijy. Filtteri säilyttää kuitenkin magnesiumin ja kalsiumin. En ole ihan varma, että onko kalkin saanti hanavedestä hyvä, sillä se saattaa kalkkeuttaa verisuonia. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän hankintaan! :)

Tuntuu että päivät hurahtavat ohi. Nyt on taas pimeä!

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Muutto

Heippahei!

Muuttohässäkkää on ollut tässä viime päivinä enkä ole tietokoneelle ennättänyt.

Olen siis muuttanut Poriin ja ilmeisesti ihan oikeaan unelma asuntooni. Kyseessä on vanha ja hyväkuntoinen puutalo, jossa on korkeat huoneet sekä harmaansininen lankkulattia.

Ikävä on jo nyt kova vaikka muu poppoo lähti vasta äsken Helsinkiin. Luulisin, että helpottaa muutaman päivän päästä... toivon todella! Perheen luota pois muutto taitaa kuitenkin olla yksi suurimmista muutoksista ja nyt elellään sitä :) Onneksi on tietokone jolla on niin helppo pitää yhteyttä. Millaistakohan se oli ennen mediaa kun lapsi lähti pois kotoa?

En kykene kirjoittamaan asiapitoista tekstiä juuri nyt kun olen niin herkillä :D Mutta halusin vain tulla moikkaamaan ja näyttämään muutaman kuvan, jotka äskön näpsäisin.







Laitoin juuri kynttilöitä palamaan... Taidan fiilistellä loppuiltaa rauhassa kotona ja ehkä käydä kävelyllä vielä ennen pimeää :) Vaikka ei varsinaisesti blogin aiheeseen liitykään niin olisi kiva kuulla teidän muisteloita siitä päivästä kun muutitte pois kotoa!

maanantai 24. tammikuuta 2011

Puhdas ilo ja rakkaus = uskomaton voima!


Leija Turusessa on jotain, mikä koskettaa monia ihmisiä (katsokaa hänen youtube kommenttejaan, facebooksivuja, blogia) ja olen myös itse saanut äärettömän paljon katsomalla hänen videoitaan. Monelle teistä hän onkin varmasti tuttu, mutta jos ei niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan nettisivujen kautta Leijan työhön (Quantum Biofeedback), videoihin ja kirjoituksiin! En ymmärrä, miten joku ihminen voi välittää niin paljon energiaa ja rakkautta videoiden kautta.

Tässä kiteytetty muutamia hänen ajatuksiaan:

- Tee sitä mistä nautit. Jos et tiedä mitä se on; kuuntele sydäntäsi, meditoi ja ylitä egosi. Tee vain sitä mitä rakastat, mikä saa sinussa äärimmäisen innostuksen aikaiseksi ja voisit tehdä sitä sillä hetkellä vaikka loppu elämäsi!

- Sinulla on unelma. Saavuttaaksesi sen, löytyvät eväät läsnäolosta ja puhtaasta rakkauden sekä kiitollisuuden tunteesta. Sinulla on niin moni asia todella hyvin! Ole kiitollinen kaikesta mitä sinulla on nyt. Vain tämä hetki ratkaisee.

- Kun olet läsnä ja täynnä hyvää oloa & rakkautta, vedät puoleesi ihmisiä jotka voivat auttaa sinua. Tai saatat saada huippu idean.

- Pyri tulemaan ulos mielestäsi (kaikki ajatuksesi, eli egosi). Siihen auttavat luonto, meditaatio ja asiat jotka tekevät sinut onnelliseksi.

- Astu ulos uskomusjärjestelmistä ja mukavuusalueeltasi. Olet aina tuettu! Olet osa jumalaa/tietoisuutta ja sama Puhdas Rakkaus haluaa nähdä sinun menestyvän.

- Me olemme kaunista ja voimakasta energiaa. Olemme täydellisiä sellaisena kuin olemme.

Kaunis Äiti Maa. Kuva täältä.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Raha = kansakunnan syöpä


Saatikka tästä.


Kyllä rupeaa mietityttämään, että miksei näitä asioita nosteta esille? Tuo syöpä-dokkarikin. En usko että maksaisi paljoa toteuttaa tutkimus (koska muuten suomalaiset ei usko) puhtaan ravinnon (sekä yksittäisten esim. vihreän, hamppuöljyn ym.) vaikutuksista syövän kehittymiseen / ehkäisyyn. Luulis olevan pirun kiinnostavaa ja tärkeää IHMISTEN TERVEYDEN TAKIA! Mut taitaa nämä asiat olla (likaisen)bisneksen kannalta kivempi hiljaisesti unohtaa kuin nostaa esiin. Onneksi on Facebook ja Youtube, joissa muukin kuin suuryhtiöiden propaganda leviää.

Olen nähnyt kun entisen poikaystävän äiti kuoli syöpään. Tuntuu niin niin väärältä, että ihmiset eivät tosiaan tiedä näistä. Jos et vielä tunne Lou Coronaa katso tämä (ainakin kohta 2:30) ja laita vielä sen jälkeen Youtubessa hakusanaksi sama nimi. Varoitus, nämä videot muuttavat elämäsi!

perjantai 21. tammikuuta 2011

Toimintaa NYT!


Wau!! Hyvä video!

Sopii niin tähän päivään.

On hankala ottaa vauvan askeleita kohti tavoitetta

Ota mielummin kunnon harppaus: "TAKE ACTION!" Mitä sinä haluaisit muuttaa elämässäsi? Mikä estää tällä hetkellä sinua pääsemästä tasapainoon ja parhaaseen fiilikseen? Mitä haluaisit tehdä, jotta olisit enemmän yhteydessä korkeampaan minääsi?

Se voi olla vaikka meditointi, raakaravinnon lisäys, liikkuminen...

Mulla ahdistusta aiheutti tänään hoitamattomat virastoasiat. Mutta päätin rysäyttää kaikki samalle päivälle. Heräsin aamulla aikaisin, haukkasin happea lenkillä ja ryhdyin soittelemaan muutaman puhelun. Kun olo oli niiden jälkeen jo ahkera (:D) niin samassa steitissä oli helppo jatkaa ja tein parit reissut. Nyt olo on mieletön kun asiat on kunnossa!! Eli sen sijaan, että olisin ripotellut hoidettavia asioita ympäri viikkoa, hoidin kaikki samalla kertaa. Helposti tulee siirrettyä asioiden hoitamista jos päivälle on vain yksi juttu, se ei inspiroi tarpeeksi nostamaan ahteria penkistä. Eli tarpeeksi suuret tavoitteet ja maaliin pääsyn ennakkofiilistely=menestys! Ja säästäähän tossa metrolipuissakin! ;)

Eli jos sinulla on joku este superterveydelle ja -fiilikselle, tee asialle oikeasti jotain! Jos sen koittaa vaan unohtaa, asia ponnahtelee aina vähän väliä esiin, mikä saattaa aiheuttaa stressiä. Aivot ovat rekisteröineet tämän asian sinulle tärkeäksi ja siksi muistuttaa siitä vähän väliä.

Ei tekosyitä enää vaan puhdasta toimintaa! Ja menestys on taattu :)

Alexandra Jay-Johnson antaa myös hyvän vinkin: Jos tunnet olosi masentuneeksi/väsyneeksi niin mieti onko sinulla jotain asia/asioita hoitamatta. Kirjoita ylös lista mahdollisista tekemättömistä asoista, milloin asia pitää olla hoidettu ja tehty sekä mikä on ensimmäinen toiminta askel asian suorittamisen kannalta. Tämä auttaa sinua pääsemään flowhun (jota minäkin taisin tänään aamulla kokea niiden puheluiden jälkeen kun oli virtaa hoitaa lisää asioita).

Brian Johnson jatkaa hyvin muistuttamalla, että meidän tulee olla myös tarkkoja mitä sopimuksia teemme ja olemmeko valmiita toteuttamaan ne. Jos olet tehnyt sopimuksen, jota et kuitenkaan myöhemmin olekaan niin kiinnostunut toteuttamaan, SOITA! Kerro, että teit sopimuksen erilaisessa mielentilassa ja sopikaa voisiko ajankohtaa muuttaa tms. Kommunikaatio on tärkeää asioiden hoitumisen kannalta ja stressin ehkäisemisessä! Ja vastapuolikin saa sovitusta sessioistanne enemmän, kun sinä olet hyvissä fiiliksissä.

Jatkuu myös hyvillä vinkeillä heille, joiden sähköpostin saapuneet-kansio on aina täynnä.

Kuva ystävästä viime Lapin reissulta. Edessä ylitys, mutta fiilis mahtava: "Minkälaiset mahtaa olla näkymät tuolta ylhäältä?"

tiistai 18. tammikuuta 2011

Tulevan kesän fiilistelyä


Koska muutan Poriin, tarkoittaa se sitä, että myös perheeni mökki tulee olemaan lähellä ja se taas tarkoittaa että tästä kesästä tulee lehtivihannes-täyteläinen! Ja vieläpä itsekasvatettujen sellaisten :) Tavoitteena olisi kasvattaa ainakin lehtikaalia suuret määrät.

Lehtikaalin kasvatus suositellaan aloittamaan taimista, eli siemenet voi istuttaa sisätiloissa toukokuun alussa ja taimet istutetaan maahan touko-kesäkuussa. Olisi aika makeeta kasvattaa vielä vaikka chia-siemeniä! Mutta taidan aloittaa tänä kesänä viherpeukalo-ajanjaksoni helposta, eli lehtivihanneksista. Lehtikaalia voi jopa kerätä vielä ensilumienkin tultua, sillä se ei säikähdä pikku pakkasia. Tuommoista super-kasvia söisikin mielellään enemmän :)

Ja jos juicer-tilaus onnistuu niin saa nautiskella omasta lehtikaali-mehustakin! Omega Vert VRT330 vaihtuikin uutempaan Omega Vert VRT350 HD -malliin, joka on kestävämpi. Ulkomuoto on myös hopea-musta, kun 330 oli valkoinen.

Jos teitäkin on puraissut viherpeukalokärpänen tai viimeistään puraisee kun katsotte tämän videon niin tässä jotain ideoita mitä vihreitä Suomen oloissa voi viljellä:

- Lehtikaali
- Mangoldi
- Nokkonen
- Pinaatti
- Persilja
- Basilika
- Romaine -salaatti
- Sitruunamelissa

Käsittääkseni melkein mitä vain yrttejä on mahdollista viljellä. Helppo tapa on myös ostaa kaupasta valmis ruukkuyrtti ja istuttaa se maahan. Viime kesänä teinkin näin ja istutin ruukun vielä isoon multapussiin. Loppukesän mökkireissuilla riittikin Romaine-salaattia :D

Kuvat viime kesältä. Punaisessa kattilassa sitruunamelissaa :)

lauantai 15. tammikuuta 2011

B12 ja uusi ruokapyramidi?

Katsoin juuri pari mielenkiintoista videota RawRadiantHealth Natashalta. Hän puhuu meitä monia mietityttävästä jutusta, nimittäin B12 vitamiinista. "Joojoo, tätä tuputetaan joka suunnalta, miksei voi vaan ottaa sitä purkista??" Jep. Näin itsekin ajattelin, kunnes katsoin nämä kaksi videota:



Natasha kertoo videoilla kärsivänsä B12 vitamiinin puutostilasta. Tämä vitamiini on tärkeä ravintoaine hermoston toiminnalle. Puutostila aiheutti hänelle mm. käsikipuja, kielen turpoamista siihen asti että jopa hengitys vaikeutui sekä kongnitiivisia ongelmia.

Vaikka Natasha seisookin sen takana, että raakaravinto on meille ideaalia, niin hän kertoo että omaa kehoa kannattaa todella kuunnella. Vaikka se johtaisikin 100% raakaruokailusta luopumiseen. Hän on ollut lisäksi yli 20v vegetaristi eikä ole syönyt elämänsä aikana kertaakaan pihviä (kadehdin tätä, nimittäin huoltareiden lehtipihvit yms. tuli lapsuudessa tutuiksi, yöks!). Mutta nyt hän on tullut siihen pisteeseen, ettei B12 ravintolisä ole hänellä toiminut (imeytynyt) joten hänen on saatava se ruuasta.

Nyt hän aikoo noudattaa n. 80% raakaravintolinjaa josta loput koostuu pienistä määristä eläintuotteita. Maitotuotteet hän kuitenkin skippaa suosiolla. Nyt hän asuu Thaimassa ja siellä tuoretta kalaa ja mereneläviä onkin aina tarjolla, eikä laatu-ajattelusta siis tarvitse todellakaan tinkiä!

Jos itse mietin nyt, tämänpäivän ravintotietojeni kanssa, mikä minusta olisi kaikista ideaalein ravintomalli nykypäivän ihmisille, näyttäisi se tältä:

Eli pääasiassa olisivat vihreät lehdet. Siitä seuraava lokero koostuisi vihanneksista (mukaanlukien myös merilevät) ja melkein marjatkin voisi sijoittaa tähän lokerikkoon. Seuraava olisi hedelmät & marjat (hedelmiäkin on runsasrasvaisesta avokadosta supermakeaan durianiin ja yli 90% vettä sisältävään meloniin). Neljäs lokero sisältäisi pähkinät, siemenet & öljyt. Pyramidin huipulla olisivat laadukkaat, luomut ja eettiset lihatuotteet. Erityisesti (pikku)kalat ja merenelävät.

Painotus kaikkien lokeroiden kohdalla on tuoreudessa ja puhtaudessa (luomu, ei GMO). Kuivahedelmät on ihania, mutta hyvin sokerisia eli näitäkin pienissä määrin vaikka pussissa laukkuun lisäenergiaa tuomaan. Hunaja on myös loistava lisä tähän pyramidiin terveyshyötyjensä takia! Sekä superfoodit.

Mutta kaikki ollaan yksilöitä, toiset kaipaavat enemmän lihaa jne ja se on ok! Mutta minusta tämä olisi kaikkein ideaalein tapa koostaa ravinto :) Ready, Steady, FIGHT!

torstai 13. tammikuuta 2011

Omega Vert VRT330


Nyt lähti foodit.fi:n kautta Omega Vert VRT330 Juicerin tilauspyyntö menemään! (Jos haluat mukaan tilausporukkaan niin vielä on huominen aikaa lähettää sitova tilauspyyntö Christofferille) Hui, muuttokin edessä ja kaikkea eli ei sitä rahaa ylimäärästä ole, mutta tuo taitaa olla semmoinen tilaisuus saada laatua halvalla että ei voi jättää välistä. Ja oon mehustinta jo niin pitkään kaipaillutkin. Tähän asti menty obh nordican blenderillä josta kuidut sitten suodatetaan siivilän avulla :D Toimii sekin, mutta niin hidasta, eikä kovin taloudellistakaan (mehuja ei saa tarpeeksi irti) ja vehje tahtoo kuumentua liikaa kun sekoittelen vehnänorasta kookosveteen.

Saa nähdä ehdinkö saamaan sen ennen muuttoani, sillä tilaus tulee Helsinkiin. No täytyy sitten vaan tehdä Länsirannikolta reissu tännepäin :)

Omega Vert VRT 330 Mehustin mehustaa:

- Hedelmät
- Kasvikset, niin kovat kuin lehtivihanneksetkin
- Oraat

Ensi kesänä taidan höperöityä täysin ja ruveta mehustamaan villiruohoa:


Aijon muutenkin tutustua villiruokaan tämän vuoden aikana. Osittain olosuhteiden pakosta (rahan vähyys nyt ainakin aluksi) mutta ennenkaikkea kiinnostuksesta! Itsepoimitut marjat (mustikka, puolukka, ruusunmarja), villivihreät ja lähdevesi olisivat aika täydellisiä elinkumppaneita :) Ainakin mitä katsoo tuon miehen elinvoimaisuutta!

Toffeemaito

Tämä todella maistuu toffeen makuiselle maidolle! Ahh...


Lucumaito

Vettä
Hampunsiemeniä 2dl (tai muita siemeniä)
1rkl lucumaa
1tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus vaniljaa

Ja kaikki sekaisin blenderissä. Söin ("Chew your drink, and drink your food" - Gandhi) tämän aamupalalla yhdessä hunajamelonin kanssa. Todella hyvä olo tuli jälkikäteen, sillä ruokavalio on ollut lähipäivinä taas vähän niin ja näin!

Jos joku ihmettelee, että mitä ihmettä, miksi pureskelisin juodessani niin se todella on merkittävä terveysteko! Kun pureskelet, sylkeä erittyy ja helpottaa näin ruuan sulamista sekä ravintoaineiden vastaanottamista.

Ruoka kannattaa myös "juoda", eli pureskella suussa mahdollisimman hienoksi. Hampaat ovat tarkoitettu ruuan pilkkomiseen mahdollisimman pieneksi. Syljen erittyminen näyttelee tässä myös merkittävää osaa. Ja tietenkin, saat mausta enemmän irti kun et hotkaise ruokaa alas vaan maistelet ja pureskelet sitä rauhassa :)

Ruuan juomisen ja juoman pureskelemisen on todettu myös torjuvan allergioita, ehkäisemään rasvan varastoitumista ja helpottavan ruumiintoimintoja.

Täytyy yrittää pitää tämä paremmin mielessä! Huomaan ainakin, että salaatin pureskelu itsellä jää helposti liian vähäiseksi. Joten hurray green juices! Niiden kanssa voi olla aika varma hyvisainesten imeytymisestä, varsinkin jos pureskelet ne ;)

maanantai 10. tammikuuta 2011

Detox - "höpöhöpöä" ?


Mikael Fogelholm ja Hanna Skyttä keskustelevat Detoxista.

Skyttä kertoo videolla todella hyvin mitä detox on. Harmi kuitenkin, ettei tuota juttua viety syvemmälle eikä Hanna Skyttä saanut tarpeeksi puheenvuoroja kertoa tarkemmin jutun jujusta tai vastata tuolle Fogelholmin "höpöhöpö" -tyrmäykselle.

On pakko tarttua tuohon "Harjaus on höpöä!" -kommenttiin. Elikkä ilmeisesti kyseessä on kuivaharjaus.

Oolrait, Fogelholm tyrmää mm. japanilaisten ja antiikin kreikkalaisten harjoittaman kehon kuivaharjausmenetelmän tyystin. Itse ainakin olen ymmärtänyt, että iho suurimpana elimenämme vastaa 1/4 elimistön detoxifikaatiosta, eli myrkkyjen (aineet jotka eivät kehoomme kuulu ja joita kehomme ei voi hyödyntää) poistosta. Kuivaharjaus edistää myös verenkiertoa ja minusta ihan maalaisjärjellä voi ymmärtää, että ihon harjaus luonnonharjaksella stimuloi lymfajärjestelmää työntämään myrkkyaineksen suoleen ja puhdistamaan sitä kautta koko systeemiä.

Itse kuivaharjaan vartaloni joka toinen päivä ja voin sanoa, että oloni on sen jälkeen virkeämpi ja puhtaampi. Kuollut iho on pois ja iho on valmiimpi vastaanottamaan ravinteita sekä poistamaan turhia. Minulla ei ole alan koulutusta, mutta omien kokemusten ja lukuisten internet-lähteiden pohjalta voisin väittää, että kuivaharjaus ei ole ihan hölmöläisen hommaa.

"Ei ole tieteellistä näyttöä". Mikael Epsa.

Kuva: National Geographic

perjantai 7. tammikuuta 2011

Vielä hetki kampaajalla...


Ainiin! Tärkein ja hauskoin asia kampaajareissusta jäi kertomatta.

Ihmettelin kun kampaajani alkoi hekottaa kesken leikkauksen. Arvelin, että sieltä tulee jotain kommenttia juurikasvustani, mutta kyse olikin jostain ihan muusta! Nimittäin mulla kasvaa uusia hiuksia. Ne näkyvät kuulemma kun kampaa tukan oikein sileäksi.

Aika huikeaa, ei sillä että haluaisin yhtään enempää hiusta sillä oma hiuslaatuni on jo niin paksu. Mutta en keksi mitään muuta syytä lisääntyneeseen hiustenkasvuun kuin nykyinen ruokavalio.

Omega-3'sen kasvanut saanti, lehtivihreä, D-vitamiini, superfoodit tiiviine ravintopaketteineen, ruuan laadun parantuminen... Näistä taitaa löytyä syy :) Ja sitten vielä kaupitellaan kaikenmaailman kaljuuntumisen ehkäisy-pillereitä kun ratkaisu löytyy niin läheltä, omasta ruokavaliosta!

Ajattelin jo ettei tämä uusi ruokavalio ei tuo mitään kummempia fyysisiä muutoksia, mutta! Olin väärässä ja tämä on jo aika siistiä! Pahoittelen ylenpalttista hehkutusta, mutta on pakko päästä purkamaan näitä jonnekin ja mikäs sen parempi kuin tämä blogi :)

Eli jos ystävänne tai tuttunne kärsii hiustenlähtö-ongelmista niin kannattaa ainakin sen verukkeella vinkata raakaravinto -elämäntavasta! Alan olla jo niin vakuuttunut kyseisen ruokavalion toimivuudesta, eivätkä nämä videot yhtään auta sekaruokavaliota tai SAD'ia (Standard American Diet).


Picture: takeabreak.over-blog.net

Hiusgalleria

Vieressäni istuu sinihiuksinen keski-ikäinen rouva. Missä olen?

Senaatintorin kupeessa sijaitsevassa Hiusgalleriassa. Tätä kampaamoa voi sanoa ekoksi, sillä:

- Suurinosa heidän käyttämistään tuotteistaan on luonnollisia tai ainakin haitallisia aineita vältteleviä
- Tuotteita ei ole testattu eläinkokein
- Kun astut sisään nenääsi tulvahtaa eteeristen öljyjen tuoksu. Ei siis ammoniakki-löyhkä, sillä sitä ei väriaineissa käytetä. Kaikki hiusvärit Hiusgalleriassa valmistetaan luonnon raaka-aineista.

Kun olen toipunut eteeristen öljyjen huumaavasta tuoksusta istahdan tuoliin kampaaja Anne-Mayn käsiteltäväksi. Sessio sujuu samalla kaavalla, miten muissakin kampaamoissa:

1. Mitäs laitetaan?
2. Hiustenpesu (+ ihana hieromatuoli ja päähieronta)
3. Varsinainen leikkuu
4. Föönaus ja viimeistely

Hieromatuolissa istuskellessani sain vinkin shampootani koskien. Ostinkin lähdettyäni john masters organicsin shampoon, jonka ainesosaluettelossa ensimmäisenä (eli tuote sisältää tätä raaka-ainetta eniten) on aloeveramehu! Asiaaa!!!

Ostin lisäksi vielä O.Wayn silkkitippoja, jonka merkki on parabeeni-vapaa. Ainoa synteettinen aine (jonka bongasin vasta kotona) tässä on Propylene Glycol, joka saattaa aiheuttaa allergiaa/ärsytystä. Äsh, tämäkin on vielä putelin jumbosijalla raaka-aineluettelossa!

No, kun viereisen mamman sininen värimönjä on pesty pois ja kuivattu, on se silti edelleen kuin Kampin alakerran betoniporsaiden päällä istuvien animetyttöjen/poikien kuontalo. Eniveis, kannattaa ainakin käydä leikkauttamassa tukkansa ja tuoksuttelemassa ihanaa ilmapiiriä. Kampaajakin oli ihan asiantunteva ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen! Näitä lisää!

torstai 6. tammikuuta 2011

Muutoksia sisällä

!!! Mun keho on oikeasti alkanut reagoimaan ei-niin-laadukkaaseen ruokaan!


Olen ollut nyt n. 2 viikkoa 100% raakaravinnolla (Muuten elän ehkä 70-80% raakana). Kunnes tänään tuli syötyä ystävän luona vuohenjuustoa, mozzarellaa, katkarapuja, pestoa ja koko komeuden päätteeksi vielä jäätelöä.


Nyt olenkin maannut sängyssä ja juossut vessassa kouristelujen välissä.


Vaikka tämä onkin ihan kamalaa, olen oikeasti innoissani siitä, että vihdoin saan jotain selkeitä viestejä keholtani: "Omg sä et voi olla tosissas, en todellakaan pysty hyödyntämään tämmöstä shaissea. Tää lähtee kyllä ulos heti." :D


2 viikon aikana olen syönyt monipuolisesti vihreää, hedelmiä, vihanneksia, merilevää, supereita, pähkinöitä ja siemeniä. Ja keho on hyrrännyt tyytyväisenä. Himojakaan ei ole tullut!


Tottakai keho reagoisi jos sille syötetään pidemmän ajanjakson verran pelkkiä porkkanoita ja yhtäkkiä pähkinöitä. Mutta kun on kyseessä noinkin monipuolinen ruokavalio ja parit hassut maitotuotteet, ravut ja sokeri aiheuttaa tämmöiset reaktiot niin pakko niissä on olla jotain epäsopivaa.


Lauantaina olisi vielä edessä ravintola illallinen, jossa täytyy varmaan vähän varioida menuta. Kenties vuohenjuustosalaatti ilman vuohenjuustoa? :D



keskiviikko 5. tammikuuta 2011

80% vs. 100%


Wau. Katsokaa mikä läsnäolo ja energia on Healthforcen omistaja Jameth Sheridanilla. Ja mikä puhevauhti, älytöntä!

Sheridan ei välttämättä suosittele 100% raakaravinto-linjaa, koska on nähnyt monia joilla on ilmennyt yleistä heikkenemistä. Hän myös kertoo, että jotkut raakaruokailijat turvautuvat himoissaan raakoihin eläintuotteisiin (sen sijaan, että kokeilisivat esim. quinoaa), koska he ajattelevat, että kaikki kuumennettu on "myrkkyä". Osa II täällä.

Tässä toisenlainen näkökulma,



"En treenaa yläkroppaa yhtään. Tämän kropan takana on ainoastaan vähärasvainen raakaravinto ja juoksu"

"RawFoodRunner" Tim Van Orden. Kuva: Purejeevan.com

Proteiinismoothie


Kyllä vaan pitkät ja rauhalliset aamut ovat ihania... Tänään on vapaapäivä ja pikkuvelikin on vielä joululomalla. Päätin yllättää hänet ja surautin helpon proteiinismoothien aamupalaksi:

Pikkuveljen haban kasvatus Pirtelö

Vettä
2dl hampunsiemeniä
1 banaani tai jäädytettyjä banaaninpaloja (laitoin molempia)
1 rkl hampunsiemenjauhetta
1rkl hunajaa (laitoin kennohunajaa)
1/2tl vaniljaa
ripaus hyvää suolaa
4 kaakaopapua

Tämä resepti on siis helppo kärsimättömämmänkin kokkaajan valmistaa ja vielä aikaa säästävämpi jos pitää valmista hamppumaitoa jääkaapissa aina käden ulottuvilla. Mutta eipä se siementen blendaus ja siivilöiminenkään kovin paljoa aikaa vie! :) Ja supereita on helppo piilotella banaanin maun alle. Esimerkiksi maca, tocotrienols tai gingseng voisi sopia tähän!

Ja mikä tärkeintä: Upposi hyvin ainakin täällä :)

Saa nähdä mitä voisi kehitellä tuosta jäljelle jääneestä hampunsiemenmassasta. Hmm...

tiistai 4. tammikuuta 2011

Hammastahnakokkailua

Luen ahkerasti Hanna Skytän blogia, josta voi bongailla mitä ihanimpia reseptejä ja erilaisia vinkkejä kauneudenhoitoon.

Haluan jakaa teille todella toimivan hammastahnareseptin. Tämä puhdistaa suun luonnollisemmin kuin peellä alkava tahnatuubi ja ainekset ovat mitä otollisemmat hammashoidolle!*

Karies Kyykkyyn -hammastahna à la Hanna Skyttä

1tl xylitolia (jauha mahdollisimman hienoksi)
2rkl kookosöljyä
3rkl ruokasoodaa
1-2tl MSM-jauhetta
10 tai jopa 20 tippaa piparminttuöljyä (aloita pienestä annoksesta)
Maijan lisäys: ripaus laadukasta suolaa

Sulata kookosöljy juoksevaksi. Jauha ksylitoli esim. morttelissa hienoksi ja lisää se sekä loput ainekset kookosöljyn sekaan. Hammastahna säilyy hyvin lasipurkissa, johon sitten dippaillaan hammasharjaa :)

* Xylitoli: tutkitusti ehkäisee kariesta
Ruokasooda & MSM: valkaisee hampaita
Kookosöljy: antibakteerinen

Tykkään myös tehdä tätä suuvettä ennen tilanteita joissa haluan hengitykseni olevan raikkaimmillaan... :)

Raikas Henkäys -suuvesi à la Hanna Skyttä

Vettä
1tl ksylitolia
Ripaus laadukasta suolaa

Sekoita ksylitoli ja suola mukissa. Kaada lämmintä vettä päälle ja odota kunnes kiteet ovat liuenneet veteen. Anna suuveden jäähtyä. Ota hörppy ja purskuttele sekä kurlaa n. puoli minuuttia. Käytä 2-3 kertaa päivässä. Nauti makeasta mausta ja raikkaasta hengityksestä!