torstai 30. kesäkuuta 2011

Mustikkapehmis

Pohdin kaupassa, että mitä jätskiä olisi helppo ja nopea tehdä. Päädyin poimimaan pakkasesta kotimaisia mustikoita mukaan. Kotona toteutin seuraavan ohjeen :


Mustikkapehmis

100g mustikoita
2rkl tocotrienolsia
2tl lesitiiniä
1rkl hunajaa
1 banaani
2tl kookosöljyä
1tl vaniljaa
1/2 avokado
Vettä, jotta sekoittuu (jos matalatehoisempi blenderi käytössä)


ja OLI niin hyväääää! Lyö kyllä minkä tahansa maitojäätelön 6-0 !

Koristeluinto liihottelee tällä hetkellä ties missä... tai no tiedän missä, Kirjaston kahvilan keittiössä :D

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Raw mangomeloni jätski

Tämä jäätelö taitaa olla mulla ihan lemppari jätskikojun valikoimasta. Nyt kuumana päivänä inspiroidun kehittelemään siitä (muutamaa tuhatta) astetta terveellisemmän version. Ja uskallan sanoa että jopa herkullisemman! :)

Raw Mangomeloni jäde


1 ps pakastettuja mangokuutioita
Siivu cantaloupemelonia tai kookosvettä tai vettä
1 rkl tocotrienolsia (Puhdistamo)
1-2 tl lesitiiniä (Puhdistamo)
1 tl kookosöljyä
Ripaus aitoa vaniljaa
2tl hunajaa (voi myös jättää pois, mutta ei kannata koska tekee tästä entistä herkumpaa ;D)

Blendaa ainekset tehosekoittimessa samettiseksi ja koristele esim. kookoslastuilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Myönnän, että tein tämän ohjeen kaksi kertaa ja toiseen heitin Chocolateblissiä ja koristelin kaakaonibseillä, nam ;)

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Nivelrikon hoito


Ruuanlaiton ohella nautin kovasti, kun saan neuvoa ihmisiä terveyttä koskevissa asioissa. Kahvilassa puhetta onkin hankala saada loppumaan jos joku erehtyy kysymään multa terveysasioista... no se taitaa olla ihan hyvä juttu :)

Isällä on ilmaantunut nivelrikon oireita (itselläni myös silloin tällöin, meillä suvussa ongelma) ja kerroin, että omat tulehdukseni saan pois kiinnittämällä huomiota ruokavalioon. Jo viikossa turvotus kaikkoaa oikeiden muutosten (korvaamisen & lisäämisen) avulla. Tässä suositukset erityisesti nivelrikon hoitoon ja muutenkin mielestäni ihan hyviä terveydenhoitovinkkejä itse kullekin :) Ps. nämä menevät siis perus "puhdasta suomalaista ruokaa" syövälle henkilölle, eli monelle lukijalle saattaapi olla vanhentunutta tietoa, mutta itse tykkään päntätä "vanhojakin" juttuja!

Suosi:


- Aamulla ensimmäiseksi paljon (miel. kaivovettä tai lähdevettä) vettä + veteen sekoitettuna sitruunaa ja 2tl MSM

- Marjasmoothie, jossa marjoja 100g, hedelmiä, jotakin vihreetä (esim. tuore yrtti/salaatti/viherjauhe) ja proteiinia (esim. raaka luomukananmuna, luomupähkinöitä, spirulina)

- Hunaja + kaneli yhdistelmä

- Laadukas D-vitamiini -ravintolisä (esim. tämä)

- Villi kala (esim. merilohi. Suuremmat hyödylliset rasvahappopitoisuudet kuin viljellyssä kalassa) ja laadukas kalaöljyravintolisä. Nappaa pari merilevätablettia kalaruuan kanssa, toimii hyvin yhdessä!

- Parapähkinä 2kpl / päivä

- Lisää kasviksia & hedelmiä & marjoja (C-vitamiini tärkeä nivelrikon hoidossa)

- Runsas antioksidanttipitoisuus ruuassa (värit): Punajuuri, mustikka, mustaherukka, tomaattimurska, spirulina, raakakaakao…

- Pakutitee (sis. betuliinihappo joka tulehdusta ehkäisevä)

- Maitotuotteet luomuna (homogenoimattomia). Suosi rasvaisempia maitotuotteita, sillä poistamalla rasva maitotuotteista poistuu siitä samalla rasvaliukoiset vitamiinit (esim. D-vitamiini)

- Luomukananmunat ja luomuliha

- Muista myös hikoilla säännöllisesti :) Iskut vahvistavat luita ja niveliä, joten reipas kävelylenkki metsämaastossa on loistava liikuntamuoto. Kokeile myös nivelille lempeää uintia ja trampoliinilla hyppimistä!

- Herkuttele raakasuklaalla, mulpereilla, Terra juuressipseillä, merisuolalla tai Himalajan suolalla maustetuilla luomupähkinöillä..


Vältä 1 viikon ajan ja tarkastele sen jälkeen olotilaa:


- Valmisruoka (pizzat, hampurilaiset, valmissalaatit, valmiskastikkeet, sinappiketsuppi…)

- Teollisesti käsitellyt rasvat (esim. margariini)

-> Vaihda: Voi (miel. luomu kirnuvoi) , kylmäpuristettu kookosöljy, luomuoliiviöljy tummassa lasipullossa

- Lisäaineet

- Viljatuotteet (erityisesti valkaistu vehnä)

- Valkoinen sokeri

-> Vaihda esim. hunajaan (yhdistä miel. aina kaneliin)

- Peruna

- Stressi!


Ps. Tilasin minitrampoliinin kotiini ja se on paras!

torstai 23. kesäkuuta 2011

me halutaan olla Leveleillä, pidetään salaa kekkereitä...

Ympäristö sumenee, keho hyrisee mielihyvästä ja innosta, tekee välillä mieli hihkua ääneen, tuotat hyvää valonnopeudella ;)…… Tuloksia läpi mielikuvituksen.... FLOW

"Suurin osa pitää moista uppoutumista pahana ominaisuutena, kun oikeasti juuri se on se tila missä sä haluat elämäsi viettää, ja mihin myös maailma haluaa sua (mm. mielihalumekanismin kautta) ohjata – koska juuri siinä tilassa susta on jotain todellista hyötyäkin täällä ja suurinta iloa." -Viidakkomies

Oon ollu välillä häpeissäni, koska mulla on tapana uppoutua useesti tekemiseeni aika syvästikin. ? -> Koska rakastan nykyään niin usein sitä mitä teen ! Tällä hetkellä mikään ei tunnu niin kivalta, kuin esim. terveellisyyden ja herkullisuuden yhdistäminen ruuassa, uusien toimivien makuyhdistelmien löytäminen, innovatiivinen kakkujen koristelu…. Ruokaa laittaessa jos joku huutaa nimeäni niin en takaa vastausta :D Se on mulla tällä hetkellä sitä luovaa puuhastelua. Vähän niinkuin taidetta ;D En tykännyt koskaan jos mut keskeytettiin sivellin kädessä, se katkaisi "flown". Tästä Ollikin juuri puhuu postauksessa, josta lainasin yo. pätkän, paitsi flow voi olla jatkuvaa, koko elämän läpi jatkuva tila. Kun koko elämä on luovaa puuhastelua, eli uusien maailmaaparantavien asioiden innovointia ja niiden toimeenpanemista ei flow katkea koskaan! Ja elämä on aika hienoa kun koko ajan on niillä leveleillä (ihmiset muute ärsyyntyy näistä leveli, flow, bliss.. yms. sanoista. Tulee mielee yks papparainen vanhainkodista, joka inhosi kun ihmiset käyttivät sanaa okei, koska se oli hänen mielestä englanninkielellä pröystäilyä ;))

Kun on leveleillä, bliss-olotilassa ja flown syövereissä lopputulos ei aina ole se mihin pyrittiin koska pyrkimyksiä ei enää oikeastaan ole. Korkeintaan pyrkimys tuottamaan jotakin hyvää. Maalaankin niin että aloitan vaan, hyvissä "energioissa" ja lopputuloksesta ei ole hajua. Samalla tavalla kokkailussa, aloitan kuulostelemalla mikä raaka-aine inspiroi sinä hetkenä. Mikä voisi sopia siihen, missä muodossa se esiintyisi… tuntuu tässäkin suhteessa kuin saisi "ohjausta" jostain korkeammalta. Kuuntelen mitä sydän sanoo ja teen sen, pätee siis ruuanlaiton lisäksi muuhunkin :) Ja elämä menee koko aika siihen suuntaan mistä olen joskus jopa "hieman" unelmoinutkin…

"Se (uppoutuminen/flow) on se tila missä ne ihmeet syntyy maailmaan sun kautta." -Viidakkomies

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Hurahdus kakkuihin

Se on menoa nyt. Olen ihastunut täysillä raakakakkujen väsäilyyn! Maalaaminen on jäänyt vähemmälle, mutta ihanaa kun töissä saa purkaa luovuudentuskaansa (... :D) raakaleipomuksiin. Juhannukseksi tuli läheisiltä 2x kakkutilaus, JES! Ajattelin tehdä "perinteisen" mansikkakakun ja tyrni-sacher-kakun. Koitan saada kuvat tänne blogiin näistä tulevista yksilöistä!

Tässä kuva parista väsäilystä, vähän hassu tuo mansikkainen, mutta leikatessa kerrokset näkyivät kivemmin kuin ulkopuolelta katsottuna ;)

Mansikkakakku suklaaraidalla

Pohja

Cashew- ja parapähkinöitä
Hunajaa
Kookosöljyä
Kardemummaa
Vaniljaa
Suolaa

Suklaaraita

Cashewpähkinöitä
Kaakaojauhetta
Agavesiirappia tai hunajaa
Suolaa
Ripaus kanelia

Mansikkapäällys

Pakastettuja mansikoita
Lucumaa
Kookosöljyä
Vaniljaa
Hunajaa/Agavesiirappia tms.
(Tocotrienolsia)



Lime-Valkosuklaa torttu

Pohja

Sama kuin mansikkakakussa

Carob-raita

Carobia
Kookosöljyä
Hunajaa
Kanelia
Ripaus suolaa

Valkosuklaa-Lime -päällys

Kookosöljyä
Kaakaovoita
Limemehua
Limen kuorta
Lucumaa
Ripaus suolaa
Vaniljaa
Hunajaa/Agavesiirappia
Jauhettua macadamiapähkinää


Himoitsisin vähän syötäviä kukkia näiden koristeluun... harmi kun niitä on niin harvoin tarjolla. Paitsi Suvi oli tehnyt aiheesta postauksen! Onneksi mökillä kasvaa villiruusuja, joten juhannuksen Tyrni-sacher kakku tulee saamaan niistä viimeisen silauksensa :)

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Miten huijataan aisteja

Luonnossa eläimen vaistot ja aistit kertovat jos jokin ruoka on haitallista.

Mutta tarkka-hajuinen koirakaan ei huomaa maksamakkaran sisään piilotettua tablettia. Myöskään ihminen ei huomaa makean sokerin tai rasvan alle piilotettuja kyseenalaisia aineita.

Valkoinen sokeri on tunnetusti koukuttavaa, ja karkin mukana (sokerisen/rasvaisen maun alla) tulee helposti nappailtua yli 200g lisäainekyllästettyä tavaraa. Kemikaalicoktail on myös melkoinen, E-koodien yhteisvaikutukset ovat hatarasti jos ollenkaan tutkittuja. Jo olo karkin mättämisen jälkeen kertoo, että nyt ei mennyt kyllä pelkkää mansikkaa ja päärynää suuhun, vaikka niin pussissa lukikin.

Myös mielikuvien taakse saadaan piilotettuja vaikka mitä. "Vanhan ajan jäätelö" oli isoäidin mukaan tuskin valmistettu ötökän virtsasta ja räjähdeteollisuudessakin käytettävästä guarkumista. Kauniilla paketilla, suomalaisuudella ja muilla tunteisiin vetoavilla kikoilla vois varmasti myydä vaikka mitä :)

Inspiroidun näpyttelemään kun äitini vippasi koiralle antibiootin herkun seassa. Huh.. No, kompensoin asiaa antamalla koiran nuolla kookosöljy/spirulina-"aurinkovoidetta" iholtani ;)

Helpointa olla tietoinen siitä mitä suuhunsa laittaa on syödä "whole-foodseja", eli luonnollista ruokaa, jossa ei ole ainesosaluetteloita. Hyväksy pitkät luettelot ainoastaan ruokaan jonka laadukkuudesta voit olla varma ;)

Rahan himoiset pohatat osaavat tottavie huijata ihmiskehoa. Meidän tarvitsee vain lakata ostamasta heidän tuotteitaan.

weheartit.com

torstai 16. kesäkuuta 2011

Minne katosi ruoka?

Olipa kerran Ruoka, josta tuli Elintarvike.

Evira: "Elintarvikkeiden säilyvyyttä voidaan parantaa erilaisten käsittelytapojen avulla. Perinteisesti elintarvikkeiden säilyvyyttä on parannettu kuumentamalla, kuivaamalla, säilyttämällä niitä alhaisissa lämpötiloissa ja/tai lisäämällä niihin säilyvyyttä parantavia aineita ja/tai säilömällä niitä ilmatiiviisti. Uudempia keinoja säilyvyyden parantamiseen ovat elintarvikkeiden pakkaaminen suojakaasupakkauksiin, säteilyttäminen ja säilyvyyttä parantavien ominaisuuksien lisääminen geenimuuntelun avulla. Säilyvyyttä parantavat käsittelyt vaikuttavat elintarvikkeiden sisältämiin mikrobeihin, jotka voisivat lisääntyessään aiheuttaa pilaantumista. Käsittelyillä voidaan vähentää mikrobien määrää, estää niiden lisääntymistä tai joissain tapauksissa tuhota ne kokonaan. Säilyvyyttä parantavilla käsittelyillä voidaan myös ehkäistä elintarvikkeiden kemiallista pilaantumista. Elintarvikkeiden säilyvyyttä voidaan parantaa myös käsittelemällä niitä aina niin hygieenisesti, että estetään mikrobien pääsy elintarvikkeisiin.

Kuumentaminen parantaa elintarvikkeiden säilyvyyttä, koska kuumennuskäsittelyllä tuhotaan elintarvikkeessa jo olevia mikrobeja. Jos kuumennuskäsittely on riittävän tehokas, voidaan elintarvikkeesta tuhota kaikki mikrobit, jolloin se on steriloitu.

Kuivaaminen säilytyskeinona perustuu siihen, että mikrobit tarvitsevat kasvamiseensa vettä. Kuivaamalla elintarvikkeen vesipitoisuus alenee huomattavasti ja pilaajamikrobien kasvumahdollisuudet vähenevät.

Alhaisissa lämpötiloissa säilyttäminen perustuu siihen, että elintarvikkeita pilaavien mikrobien kasvu ja toiminta estyy tai ainakin hidastuu, kun lämpötila lasketaan riittävän alas. Lämpötilan laskeminen hidastaa myös elintarvikkeiden kemiallista pilaantumista kuten rasvojen härskiintymistä. Alhaisia säilytyslämpötiloja sovelletaan sekä säilyttämällä elintarvikkeita jääkaapissa tai kellarissa että pakastamalla niitä.

Säilyvyyttä parantavat aineet, kuten sokeri ja suola, vaikuttavat myös mikrobien kasvua estävästi. Niillä voi olla vaikutus tuotteen vesiaktiivisuuteen, joka tarkoittaa mikrobien käytettävissä olevan vapaan veden määrää. Elintarvikkeen sisältämä sokeri ja suola sitovat vesimolekyylejä. Kun vesiaktiivisuus alenee, mikrobien kasvumahdollisuudet heikkenevät. Muita tunnettuja säilöntäaineita ovat natriumnitriitti ("Tällä lisäaineella tiedetään olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia, sillä se muodostaa karsinogeenisiä yhdisteitä. / Ekoodi.com") ja pH:ta alentavat aineet kuten sitruunahappo.

Säilöminen perustuu siihen, että kuumentamalla käsitellyt elintarvikkeet pakataan niin, että ne on suojattu mikrobitartunnoilta. Säilykkeet pakataan ensin ilmatiiviisti säilyketölkkeihin ja kuumennetaan sitten voimakkaasti mikrobien tuhoamiseksi."

"Säteilytetyt elintarvikkeet ovat turvallisia"

GMO = "Tutkitusti turvallisia"

-------------

XXX Evira


Älä osta enää ruuaksi naamioituja "elintarvikkeita". Syö aitoa, mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, joka ravitsee, täyttää ja tuo mielihyvän. Hylkää apteekin kropan sekoittavat synteettiset valmisteet ja nauti luonnon lääkinnällisistä mahdollisuuksista.

♥Medicine Food


tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kesäeväät

Vesimelonin välissä kulkeutuu kesäisin sisuksiin paljon kalaa, jäisiä smoothieita, raakasuklaata... Mutta jotta niistä E-karkeista ja muusta heikosta vatsantäytteestä päästäis lopullisesti eroon, tilasin kesäsapuskoja Fitnessfirstiltä. Nimittäin jätskin tilalle on luvassa jotain paljon parempaa:


Pakkasessa parhaillaan Kookosöljy-Kaakaojauhe-Chocolate bliss-Hunaja suklaata. Rainforestia sitte seuraavaan satsiin.

Chocolate bliss, sisältö:
- Mayan Gold kaakaojauhe
- Hampunsiemen
- Kookosjauho
- Ruusujuuri
- Maca
- Bioperiini
- Sunfire -suola
- Carob
- Tocotrienols
- Camu camu
- Acerola
- Amla
- Maniokkijuuri
- MSM
- Mustikka
- Kirsikka
- Vadelma
- Puolukka
- Tattarinoras
- Ruusunmarja
- Sitruunan kuori
- Psylliymsiemenjauhe
- Vanilja

Ja David Favorin juttuja jonkunverran seurailleena tiedän, että kaikki ainesosat ovat vain parasta laatua :)

Ps. Fitnessfirst on HUIPPU! Toimitus tuli 2 päivän sisällä ja paketissa oli yllärinä nakd'in pecan patukka + Lassen kesäterveiset. ♥ Yllärit piristi ihanasti, jouduin nimittäin kaivelemaan lompsaa yli 90e verran uuden Macin laturin takia tänään. Heräsin aamulla ja bongasin laturin seinästä ja toisen pään vesilasista :D Jos totta puhutaan niin ei mua oikeesti ees harmittanut tuo 90e "menetys"! Nimittäin raha ei todella merkkaa enää yhtään mitään, kaipaan sitä enää ainoastaan toistaiseksi välttämättömiin menoihin (laskut, ruokakauppa, keikat). Ja sitäpaitsi, annan rahani mielelläni niinkin huipulle firmalle kuin Mac! ;D Päivän teki huipuksi myös vanhempien visiitti Kirjaston Kahvilassa, onnistuneet raakadonitsit, Pessi Peuran soitto (!) ja päivittäin ilahduttavat ihmiset!

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Tee asioita Rakkaudesta

Huh:

1. Pelko ja ahneus ohjaavat markkinoita.
2. Syöpää ei saa parantaa, koska syöpä on bisnestä.
3. Ruoka(kyseenalainen termi tässä yhteydessä ;))teollisuus perustuu pitkälti ruoka-addiktioihin.

Ei ihme miksi alkoholismi, syömishäiriöt, masennus ja fyysisetkin sairaudet ovat niin yleisiä. Ihmiset toimivat jatkuvasti vastoin sydäntään! Rakkaus jää taakse ja pelko ohjaa käyttäytymistä. Haalitaan ympärille rahaa ja pelkoon perustuvaa arvovaltaa, jotta "selvitään hengissä". Kusetus kuuluu elämään, kaikkihan sitä tekevät. Paha olo ja samalla kaikki muut tunteet turrutetaan päihteillä, telkkarilla ja muulla todellisuus-pakoilulla. Vastuuta ei haluta kantaa.


Uskon, että syövänkin taustalta löytyy kasaantunutta kaunaa ja pahaa oloa jota ei päästetä lipumaan ulos. Paha olo pinttyy sisälle, eikä energia pääse virtaamaan. (Uskon, että syöpä on tämän lisäksi myös muiden osatekijöiden summa).

Se on sinun valintasi. Haluatko elää elämää, joka perustuu valheeseen? Vai haluaisitko ehkä olla täällä tekemässä pallosta paremman paikan? Luomassa paratiisia maan päälle? Jos joo, ei muuta tarvitse tehdä kuin kuunnella sydäntä. Kuulostele mitä se kaikkein eniten halajaa, eli mistä sinä nautit kaikkein eniten! Toiset hellivät Äiti Maata äänellään, toiset ravintoneuvonnalla, toiset jakamalla ajatuksiaan, toiset antamalla energiahoitoja... Kaikilla jakamillani linkkien henkilöillä on intohimon liekki joka mahdollistaa sydämestä lähtevän toiminnan. Ja se välittyy vastaanottajalle. Energiamuoto rakkaus tulee vastaanotetuksi.

En halua, enkä itseasiassa enää pysty tekemään mitään mikä on vastoin sydäntäni. Jos teen niin, tulee henkisen huonon olon lisäksi ihan fyysisestikin paha olo. Siksi haluan valita elämääni vain asioita, joista tulee hyvä olo. Valitse sinäkin. Koet välittömän parannuksen olotilassasi, puhumattakaan siitä mitä hyvät vibasi tekevät maapallon energiakentälle :)

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kesäisiä päähänpistoja


Kaikista vaikeinta on loistaa omaa täydellistä, kirkasta valoaan. Eli uskaltaa olla täydellisimmillään ja antaa itsensä loistaa täysillä.


Pelko, häpeä, epävarmuus, yksinjäämisen pelko... nämä ja muut kumppanit pelmahtavat mieleen monesti kun tekisi mieli tehdä JUST niinkuin haluaa. Luulen, että pelko on rakkauden vastakohta. Kun kuuntelet sydäntäsi, tiedät aina mitä tehdä. On eri asia suljetko korvasi tuolta pieneltä ääneltä. Ja kuuntelet sitä vasten järjen ääntä... lol :)


Ihmiset odottavat Jeesuksen paluuta. Ei tunnu oikealta, että siloposkinen länsimaalainen mies laskeutuu taivaasta ja nappaa hihasta mukaansa kaikki kirkkoon kuuluvat taivaan autuuteen. Uskon, että Jeesuskin sanoi silloin, että sen sijaan että odottaisimme hänen henkilökohtaista paluutaan meidän tulisi löytää "Jeesus" itsestämme, eli olla hän. Uskaltaa olla Luoja. Siten voimme löytää oikean itsemme, eli Jumalan/Rakkauden/Ikuisen kirkkauden/Täyttymyksen... Meissä on valtavan voimakas Jumaluus, meidän tulee vaan löytää se. Unohtaa pelko ja löytää suurin rakkaus, uskaltaa loistaa kirkkainta jumaluuden valoa ja hohtaa Jumalina ja Jumalattarina. Siten voimme kasvaa ja kehittyä, sekä siirtyä seuraavalle tasolle... :)


Tärkeintä on rakastaa itseään. Jos rakastat itseäsi, voit jakaa rakkauttasi myös muille. Rakkaus on universaalia ja se on meissä sisällä.

Heilaa tai ei, rakkauden täyteläistä Helluntaita


maanantai 6. kesäkuuta 2011

Mansikka-Goji smoothie

Mansikka-Goji smoothie on tuttu myös muiden smoothiebaarien listoilta, mutta kaverini ihastui tähän kesäisen makuiseen pirtelöön niin ikihyviksi että haluan jakaa sen reseptin myös teidän kanssanne!


Mansikka-Goji smoothie a lá Kirjaston Kahvila

Parapähkinämaitoa
Kourallinen jäisiä mansikoita
1rkl gojimarjoja
1-2tl hunajaa
1/2 banaani
2tl lucuma jauhetta
Vaniljaa ripaus

Valmista parapähkinämaito blendaamalla pähkinät ja vesi kovalla teholla. Suodata maito pähkinämaitopussin läpi tai siivilöi. Kaada maito blenderiin, lisää jäisen mansikat ja goji. Blendaa marjat sileäksi. Lisää lopuksi hunaja, banaani, lucuma ja vanilja. Nauti viilentävästä kesäSmuutista!