sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Superia koko ajan ja missä vain

Aamupalalla jäätelöä, lounaaksi suklaata, päivälliseksi wrappeja ja iltapalaksi pizzaa. Ja ehkä suklaata vielä jälkkäriksi. Kaikilla aterioilla (myös lounaalla). Yksi esimerkki terveellisestä ruokailusta :)

Ruuan muodolla ei ole väliä. Hae niitä suuntuntumia ja ulkonäköjä lautaselle mistä sinä pidät ja mikä houkuttelee syömään. Jos ei voisi vähempää kiinnostaa kasvisten nakertelu ja rehujen puputtaminen, laita ne pirtelöön ja piilota vaikka raakakaakaon suklaisen maun alle. Esim. punajuuri, avokado ja vihreät lehdet hukkuvat helposti kitkerähkön kaakaon, hunajaisen makeuden ja pehmeiden mausteiden alle. Tai tee tortilla uudella tavalla oikeesti hyvänmakuisesta norileväarkista tai jos oot pitkäpinnainen kauhanheiluttaja niin kuivata wrappisi itse siemenistä ja esim. mehustinkuiduista, valmista juustomainen kastike mm. macadamiapähkinöistä ja ravintohiivasta, väliin jopa hyvää eettistä lihaa jos olet lihanhimoinen, mutta ennenkaikkea värikkäitä kasviksia, oliiveja, itse tehtyä guacamolea jne. Tacoaterian kruunaa vanha mutta silti niin nuori veijari FIesta mole. Näkökentän laajentaminen sen marketin tacohyllyn yli tuntui joskus kummalliselta. Nyt ihan fiksulta vaihtoehdolta.

Suklaa voi olla maailman epäterveellisin anti-ruoka tai maailman eniten hyvää tekevä ravinneräjähde. Kaikki riippuu ruuan sisällöstä, "incl-listasta". Siksi onkin aika hauskaa, että voi syödä niitä lemppariruokiaan (joita ovat ainakin ala-asteen ystäväkirjani mukaan monella hampurilaiset, pizza ja pasta) joka päivä valmistamalla ne muusta kuin maissista, soijasta, hydrogenoiduista kasviöljyistä, kemikaaleista jne. Nimittäin aidosta ja rehdistä tavarasta.

Ennustankin ja manifestoin että ensi kesänä nautin erityisen paljon jäätelöä. Ja erityisesti jätskiä, joka on tehty superjauheista, makeutuksesta, hyvistä rasvoista ja jääpaloista. Kaikki blenderiin ja volá! Kesän korvilla onkin varmasti luvassa vilvoittavia ja energisoivia Pingviinit kumoon kamppaavia jäätelöreseptejä, joilla toivon sysääväni extrasuuria palloja jäätelöä sinunkin kesääsi :)

Ennen kaikkien aikojen jäätelökesää nautitaan Kaikkien Aikojen Suklaatalvesta ja tehdään pakkanen täyteen erityisen lääkinnällistä suklaata ulkona lööbailevan Pakkasukon kiusaksi.

Taustalle tunnelmaan virittävää musiikkia, puiset ja keraamiset kulhot hollille ja suitsukkeet ja mehiläisvahakynttilät tulille...

The Chocolate. Not by fazer.

4dl kirkasta kimmeltävää kookosöljyä
2-3rkl Manuka hunajaa tai hyvää kotimaista ja ripaus/pari tippaa steviaa
3rkl Täräyttävääpäräyttävääpäänräjäyttävää macaa
1dl jauhettua Criollo kaakaota
Ripaus(loraus) jauhettua reishiä tai pari(kymmentä..) tippaa uutetta
1dl murskattuja kaakaopapuja
Kourallinen hyvää gojia ja halutessasi vaikka kuivattua, villiä mustikkaa ja vadelmaa
1tl Afrodisiakkista SuklaaRakkausUutetta
Ripaus suolaa, vaniljaa ja ceylon kanelia


Koristeluhan on paras hetki. Itse väsäsin kuvan suklaaseen ehkä hieman epäilyttävän näköisen minttukastikkeen kookosöljystä, steviasta sekä vehnänoras- & spirulinajauheesta.

Pakkaspäivän liptonit suklaan kylkeen tehdään vaikka Meinklangin rypälemehusta, pakurista ja yrttisekoituksesta. Villiin länteenkin on vihdoin saapunut talvi jes

2 kommenttia:

  1. Täyttä asiaa! Babylonin epäterveellinen mättöruoka on omin muutoksin ja omin käsin tehtynä parhainta ravintoa mitä ajatella saattaa, kuten raakapitsasta, jäätelöstä ja suklaasta voi huomata :)

    Mukavan näköiset koristukset teit suklaille!

    VastaaPoista
  2. Anni Minerva: Niinpä! :) ja monesti paljon maukkaampia, toivottavasti hyvät kokkailuainekset on tulevaisuudessa vielä helpommin saatavilla. Eiköhän näin ole kun katsoo tahtia millä aidon ruuan kiinnostus leviää ;)

    VastaaPoista