lauantai 16. huhtikuuta 2011

Älä huolehdi rahasta

Seurasin tänään sydämen ääntä eli tein juuri sitä mitä halusin sillä hetkellä.

Lähdin käymään isovanhempien luona ja tiesin heti, että olin tehnyt oikean päätöksen skippaamalla kuntosalin tämän takia! Oli taas niin ihana vaipua menneisiin vuosikymmeniin isovanhempien tarinoiden & valokuvien mukana ja muutenkin olla kuuntelevana korvana ja keskustelukaverina. Heistä huomasi suoraan sen "valuen" mitä annoin, isoäiti kyynelehti kertoessaan muistojaan ja huomasi kuinka palavasti hän kaipasi keskusteluseuraa! Molemmat myös nauroivat niin kuin eivät olisi pitkään aikaan sitä tehneet

Minä puolestani nautin kun sain kuunnella tarinoita menneiltä ajoilta, mutta parasta oli kun huomasi olevansa niin suureksi avuksi.

Mulla ei ole ollut minkäänlaisia tuloja kun olen täällä asunut, mutta niin hyvin olen pärjännyt. Välillä on joutunut ostamaan kaalia ja purkkiananasta, mutta tämäkin vain kerran. Ja seuraavana päivänä oli "sattumoisin" nimipäiväni (toinen nimi :D) ja isä laittoi pienen summan tililleni. Tänään kun pohdin aamulla että kuinka ihana olisi käydä ostamassa jääkaappi täyteen hedelmiä ja vihreää niin seuraamalla sydäntä, eli käymällä isovanhempien luona, sainkin yhtäkkiä pienen summan rahaa ja toteutin tämän!

Kun olet täynnä rakkautta ja valoa sekä jaat sitä, et tarvitse rahaa. Tulet aina pärjäämään.

Isoisä ja minä viime kesänä

Ban Ali sanoo ihan kaiken :)

7 kommenttia:

 1. Ihastuneena kaikki asiat näyttää ihanalta ja kestohymy on päällä. Ajatella,
  että nykyään ei edes tarvitse "ihastua" vaan voi rakastua maailmaan uudestaan ja uudestaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihana. Kiitos taas innostuksen lisäämisestä =)

  VastaaPoista
 3. Suvi: Ihana kuulla että innosti!! :)

  VastaaPoista
 4. Toki on olemassa oikeasti vähävaraisia ja jos tällaisen henkilön elämään tulee yllättävä meno, vaikkapa eläinlääkärikäynti niin silloin eletään 3 viikkoa kahden vehnäjauhopussillisen ja puurohiutaleiden kanssa ja laihdutaan kolme kiloa... Nimim. tilanteen juuri kokenut opiskelija joka antaa rakentavaa kritiikkiä ja pitää itseään valoisana ja positiivisena ihmisenä silti. Ja rahaa nimenomaan kyllä välillä tarvitsee. Laitetaan tämä tosiaan sen rakentavan kritiikin piikkiin. :)

  VastaaPoista
 5. Taika: Ilman muuta, rahaa toki tarvitaan tässä maailmassa! Viimeiseen lauseeseen koitin ujuttaa ajatustani, että raha on rakkauden rinnalla niin vähäpätöistä ja yleensä kun on rakastavia ihmisiä ympärillä tulee aina pärjäämään ja sinusta pidetään huolta. Kiitos kommentista!! :)

  VastaaPoista
 6. Suomessakin alkaa olla yleistymään päin Aikapankit, joissa rahan sijaan vaihdetaan tuotteita, palveluita ja osaamista ajassa mitattuna. Minäkin sain viemärini auki raw food kokkailuja vastaan =). https://sites.google.com/site/aikapankki/aikapankit-suomessa

  VastaaPoista
 7. Suvi: Katsoin Zeitgeistista kertovan dokkarin ja siinä yksi haastateltava kertoi juuri noista Aikapankeista! Innostava vaihtoehto kyllä rahan tilalle, realistinen myös. Itse taidan elää ainakin tällä hetkellä jossain rakkausmaailmassa jossa ei "pankkeja" olisi ollenkaan vaan palveluksia tehtäisiin puolin ja toisin pelkästään rakkaudesta. No on kyllä tosiaan Aikapankissa enemmän rakkautta ku rahassa ;)

  VastaaPoista