torstai 26. toukokuuta 2011

Speltti focacciaa


Tein spelttileipää keräämistäni nokkosista. Rakastan leipää ja erityisesti pehmeitä & tuoreita sellaisia. Onneksi sitä voi syödä myös toisinaan ihan hyvillä mielin, laadukkaasti :)

Speltti-Nokkos Focaccia (pieni leipä)

6dl spelttijauhoja
1dl hyvää oliiviöljyä
2-3dl vettä
Kourallinen tuoreita nokkosenlehtiä silputtuna
Ripaus ruususuolaa
Ripaus ruokosokeria

Sekoita speltti veteen pienissä määrin kerrallaan. Sekoita nokkoset taikinaan. Lorauta kunnolla öljyä mukaan ja mausta suolalla ja ripauksella sokeria (palmusokeri sopisi tähän ohjeeseen ihanasti).

Oliiviöljyä
Karkeaa merisuolaa (Esim. Celtic sea salt)
Rosmariinia
(Oliiveja)

Painele oliivit leivän pintaan, sirottele päälle suolaa ja rosmariinia sekä lopuksi koko komeuden päälle kunnon oliiviöljy-loraukset!

Paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta on kullanruskea. Nauti asunnossasi tulvivasta rosmariinintuoksusta ja ihanasta mausta :) Jos olet samanlainen oliiviöljy-fani kuin minä niin syö vielä oliiviöljyn kanssa tämä ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana herkkuleipä. Villivihannekset niin lisäävät laatua melkein mihin tahasa..!

    VastaaPoista
  2. Okriina: Todella! Ja hyvää makua!! :)

    VastaaPoista