torstai 29. joulukuuta 2011

Aamun mukasuklaa


Vaikka smoothietkin tulee tietenkin oikeaoppisesti nauttia hitaasti pureskellen, ei niiden kulauttamiseen kuitenkaan kauaa aikaa kulu. Itse olen varsinkin aamuisin sitä tyyppiä, että tykkään aloittaa päivän kaikista mieluiten rauhassa lueskellen hömppälehtiä tai laatudataa ja syöden samalla päivän ensimmäistä ateriaa.

Kun smoothie, mehu tai liemet toimivat erityisesti toiminnan täyteläisinä päivinä niiden nopean valmistuksen ja nauttimisen sekä helpon sulavuuden kannalta niin kiireettöminä päivinä tämä on ihan parasta:

Kahvi + Marjat kookoskuorrutuksella

Ja kuka sanoi että kookoskuorrutukseen tarvitsee vain kookosta iskeä? ;) Itse valmistan sen sulattamalla kookosöljyn (n. 2rkl) vesihauteessa siinä kulhossa mistä sen myöhemmin lusikoinkin. Kirkkaan kookosöljyn joukkoon laitan n. 8 tippaa toffeesteviaa (myös muut steviat käyvät) ja n. 2rkl valmista sekoitustani, jossa on:

Hamppuproteiini, maca, ashwagandha, Rainforest Rush, tulsi, brahmi, spirulina, mausteita ja ripaus raakakaakaota ja suolaa.


Ei ihan raakasuklaaksi voi tätä nimetä, sillä kaakaota on niin vähän muihin ainesosiin verrattuna. Itseasiassa monen "raakasuklaassa" on stimuloivaa kaakaota todella vähän verrattuna muihin jauheisiin ja uutteisiin. Niin heh, tässä reseptissä Rainforest Rush taitaa peitota jopa kaakaon stimulanttivertailussa, tosin molemmilla on erilaiset piristysvaikutukset (piri + stys, miksen ole tätä aikaisemmin tajunnut haha :D)

Vihreänruskean värisen "suklaa"massan joukkoon sekoitan pakkasmarjoja (puolukat mielestäni parhaita tässä) jotka kääriytyvät kivasti tähän kookosöljykuorrutukseen. Ei ehkä kauneimman näköinen aamupala, mutta eihän kaurapuurokaan ole mikään estetiikan riemuvoitto. Ja väitän, että ensimmäisen lusikallisen jälkeen (kun olet hionut makeustasapainon kuntoon) aamupalasi näyttää päivän ensimmäinen ateria -paikkansa ansainneelta ;)

Parhaimmalta marjakookos-herkku maistuu hyvän kuuman juotavan kanssa. Kahvi toimii erityisen hyvin, valitse laatua. Tämä on mielestäni parasta kahvia mitä olen maistanut! Ruohiksen muutkin luomukahvit ovat olleet toimivia. Myös Smoothie Studion luomupavuista vastajauhettu kahvikupponen lorauksella kyytönmaitoa on aika hyvää ;)

Mikäli et ole kahvifani niin mikä tahansa muu kuuma juotava eli yleensä pakuriteevariaatio käynee mainiosti.

Ennen tätä stimuloivaa ja rakentavaa pientä aamiaista on kiva tankata kunnolla nesteitä. Jos omistaisin mehustimen, tekisin vihermehun. Tällä hetkellä viherjauhesekoitus + MSM + camucamu -vesi mineraalilisällä on toiminut. Mikäli olet paikassa jossa laadukas vesi on kiven alla, suosittelen nauttimaan vesipitoisia kasviksia ja hedelmiä ennen muuta aamupalaa, esim. kurkkua, selleriä tai vesimelonia. Elän itse tällä hetkellä Helsingin hanaveden alaisena (jonka juominen tuntuu vain lisäävän janoa sekä kuivattaa suun) ja kokonaisen kurkun nakerrettuani oli olo jopa euforinen :D Eli laadukas nesteytys vähintään samalla viivalla laadukkaan ravinnon kanssa.

Summa summarum, kiireessä on todettu hyväksi yön yli hautuneet ravinteikkaat yrttiteet/liemet, smoothiet ja mehut parhaiksi aamupalavalinnoiksi. Kiireettöminä "sunnuntaiaamuina" hesar... siis Kevin Trudeaun äärellä hitaasti kahvihörppyjen välissä nautittavat raakasuklaavariaatiot :)

1 kommentti:

  1. Vinkkinä sinulle ja muillekin mehustimesta haaveileville, Stokkalla oli nyt 40% alennuksella Cowayn JP11 mehustin (tunnetaan myös nimellä Hurom Slow Juicer). Sitä oli muutama raakaruokailija suositellut blogeissa, ja hankin sitten itselleni kun huomasin alepöydällä. Sillä on tullut kyllä huippumehuja :) Eilen kun kysyin niin niitä oli Hki keskustan Stokkalla vielä 2 kpl jäljellä, luulen että myyvät vanhan mallin loppuun koska uusi on jo tullut hyllyille... Tein myös vertailua eri mehustimista ennen ostopäätöstä, ja päädyin tuohon malliin hiljaisen äänen, mehun laadun ja helpon puhdistettavuuden takia (puhdistaa käytännössä itse itsensä).

    VastaaPoista