keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Riisisuklaata



Tänään oli ohjelmassa jälleen hypnoottista suklaamassan sekoittelua kun riisisuklaan ainekset levitettiin pöydälle. Kyseessä siis suklaa johon on puffatun riisin sijaan heitetty runsain kourin paahdettua amaranttia (Amarantti Pop). Tämänhetkisessä olinpaikassani on yksi jos toinenkin joka rakastaa riisisuklaata ja nämä popkornia muistuttavat amarantti popit ovat ihan loistavaa riisin korviketta suklaaseen, ne nimittäin muistuttavat maultaan erittäin paljon riisisuklaan riisiä!


Amarantti on gluteeniton proteiinirikas ruohokasvi, jossa on reippaasti rautaa ja enemmän kalsiumia kuin maidossa. Siemeniä näkyy käytettävän lisäkkeenä hirssin ja quinoan tapaan. Niitä voidaan myös paahtaa pannulla kuten popkorneja, jolloin saadaan sama tavaraa mitä Inka Gourmet kauppaa Amarantti Pop -nimellä.



Amarantti-Pähkinäsuklaa, "Riisisuklaa"


200g kaakaovoita
150g kaakaomassaa
1dl kotimaista hunajaa (tai hunajaa + steviaa)
ripaus aitoa vaniljaa ja suolaa
1rkl lesitiiniä
Reilusti Amarantti Poppia
150g murskattuja parapähkinöitä







Rousk 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti