perjantai 22. kesäkuuta 2012

2 piirakkaa



Vihdoin ja viimein oman tietokoneen äärellä. Tuli kyllä tarpeeseen pienimuotoinen internet-paasto kun netinkäyttömahdollisuus oli läsnä "vain" työpaikalla ja kotona on saanut keskittyä ihan muihin juttuihin. Olen mm. löytänyt uudelleen lattialla makaamisen & musiikin kuuntelun, pitkien venyttelyhetkien raukean ihanuuden ja teinivuosien (surullisen)kuuluisan puistohengailun. Jälkimmäinen on tosin löytänyt ihan uusia ulottuvuuksia mm. venyttelyn, maadottautumisen ja ihan vain auringossa kylpemisen kautta.


Tänään on juhannusaatto ja itse pääsen nauttimaan kolmen päivän ajan vanhasta tutusta ja niin rakkaasta mökkiympäristöstä kera perheen ja sukulaisten, niin harvinaista herkkua. Sauna, järvi, puhdas ilma, halailtavia puita saaren täydeltä (;D), paljasjalkailua, kalastusta ja ihan vain olemista. Hyvää vastapainoa innostavan ja mukaansa tempaavan parin viikon työrupeaman jälkeen. Sitä kyllä tietää kuuntelevansa sydäntään myös työpaikan valinnan suhteen kun vapaa-aika ja työ sekoittuvat sopivan pehmeäksi, opettavaiseksi, innostavaksi, jännittäväksi, haastavaksi ja ihanaksi vaaleanpunaiseksi puuroksi... Mitäköhän oikein selitän? Osoitan tästä höperyydestä sydäntäni mikä on aika kiitollinen tästä hetkestä ja valinnoista mitä olen sitä kuunnellen uskaltanut tehdä. Joka tapauksessa tervetuloa kurkkimaan Smoothie Studion blogiin paikan kuulumisia, fiiliksiä ja reseptejä joita tulen jakamaan kuluvan kesän aikana. 


Tässä vielä loppuun pari simppeliä raakapiirakan ohjetta, jos vaikka sattuisi niin että siellä on joku joka kaipailee vielä nopeaa ja helppoa jälkkäriä juhannuspöytään. Molemmat reseptit ovat pähkinättömiä.






Mango-Vadelma piirakka
1 iso piirakkavuoka


Pohja


500g Taateleita
4dl Kookoshiutaleita
Kardemummaa
Suolaa


Täyte


2ps pakastettuja mangopaloja
400g Pakastevadelmia (kotimaisia)
1rkl Kookosjauhoa
Vaniljaa
(steviaa)


Koristeluun
Kokonaisia vadelmia, kookoshiutaleita, mintun lehtiä...


Jos taatelit ovat kuivia ja kovia liota niitä n. tunnin ajan ennen pohjan valmistuksen aloittamista. Ota myös mangot ja vadelmat pakasteesta sulamaan hyvissä ajoin ennen kokkailua.


Kumoa monitoimikoneeseen taatelit, kookoshiutaleet ja mausteet. Anna koneen käydä niin kauan kunnes saat mahdollisimman tasaisen ja helposti käsiteltävän massan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja laita vuoka pakastimeen jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.






Kaada lähes sulaneet mangot ja vadelmat tehosekoittimeen yhdessä kookosjauhon ja vaniljan kanssa. Blendaa kunnes massa näyttää mahdollisimman silkkiseltä. Maista ja makeuta halutessasi vielä esim. stevialla. Kaada massa piirakkapohjan päälle ja anna kohmettua ainakin kaksi tuntia ennen tarjoilua. Säilyy pakastimessa myös hyvänä pidempäänkin. Voit tarjota tämän suoraan pakastimesta tai sulattaa n. puoli tuntia ennen herkuttelua.






Silkkinen Mustikka-Toco Piirakka
1 iso piirakkavuoka


Pohja
Pohjasta tulee melko paksu. Vänennä kuivahedelmien määrää jos haluat ohuemman pohjan.


400g Taateleita
250g Rusinoita
3dl Kookoshiutaleita
Kanelia
Suolaa


Täyte


600g Mustikoita (pakasteesta sulatettuna, vielä kun ei oikein pääse käsiksi tuoreisiin yksilöihin)
1dl Tocotrienolsia
Vaniljaa
2rkl Chia-siemengeeliä
(1tl lesitiiniä)


Koristeluun
Syötäviä orvokkeja, kokonaisia mustikoita, kookoslastuja...


Valmista piirakka samalla tavalla kuin edellinen. Tarjoa piirakka hieman sulaneena. Itse pakastin tämän yön yli ja otin sulamaan aamulla. Tarjoilu tapahtuu tänään illalla juhannuspöydässä erilaisten salaattien, itse pyydettyjen ahvenien, lohen yms. herkkujen jälkeen :)


Ihanaa juhannusta!



1 kommentti:

  1. Oi, tuo ensimäinen piirakka näyttää ja kuulostaa ihanalta! *slurps* :) Pitäisipä joskus kokeilla tuota reseptiä.

    VastaaPoista