maanantai 11. huhtikuuta 2011

Suklaamaanantai






Voi että! Kuvasin teille videotakin tuosta kun jäät kulkivat hurjaa vauhtia Kokemäenjokea pitkin, mutta enpä löydä kännykän usb-liitintä mistään. Draamaa taltioitiin videolle kuitenkin kun jäälautta rysäytti juuri rannassa olevan puun halki ;D

Kevään tulosta puheenollen myös superhyvä koostumuksinen suklaa on vihdoin löytänyt tiensä pakastimeeni. Sileä, kaunis pinta ja napsahtava suuntuntuma... oh yes! Mitä muuta sitä tekisikään harmaana päivänä kuin kikkailisi keittiössä suklaan parissa. Muutama tunti humahtaa kuin itsekseen... Samalla höpisten tietysti mies-asioista ;) Tämä onkin seuraavan reseptin salainen raaka-aine. Se fiilis millä teet ruokaa maistuu lopputuloksessa!


Napsahtava Suklaa
Napsahtaa suussa ja päässä ;)

Kookosöljyä n. 1-2rkl
Kaakaomassaa raastettuna 1-2dl
0,5dl ruokosokeria (suosittelen palmusokeria)
Vaniljaa 1tl
Suolaa ripaus
(Minttuöljyä)

Kuumenna sokeri sulaksi kattilan pohjalla (paistinpannu toimii myös) ja lisää sitten kookosöljy. Odota kunnes kookosöljy on sulaa ja anna ainesten hetken levätä hetken. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Raasta kaakaomassaa reippaalla kädellä sekaan ja maistele kunnes makeus/kitkeryys -suhde sopiva. Sekoita hyvin. Mausta ainakin vaniljalla ja suolalla. Lisää minttuöljyä jos löytyy, pohja on nimittäin kuin tehty minttusuklaata varten!

Ainesosat ovat noin-tarkkuudella, koska fiilistely on suklaanteossa kivointa ja aineksia tulee lisäiltyä sen mukaan. Tärkein pointti, kun tavoitellaan napsahtavuutta, on olla tekemättä suklaamassasta liian paksua. Ohuella massalla saa myös kauniimman lopputuloksen, sileän pinnan.


4 kommenttia:

  1. HAHHAHA suklaata ja mies-asioita puhelimessa :D Se on se salainen resepti! ihanan näköstä suklaata Maijeliino<3

    VastaaPoista
  2. ne kaksi kyllä sopii yhtee ;'D kiitusta Hillajainen<3

    VastaaPoista
  3. Moi, asiallinen ja mielenkiintoisia juttuja sisältävä blogi sulla :) Lisäksi kiva kattella noita läheltä kotikulmiani otettuja kuvia, taidat asua tässä aika lähistöllä :D

    VastaaPoista
  4. zeha: Kiva kuulla!! Juu ihan Puuvillan lähellä asun! Onpa hassu sattuma :D Kirvatsi & Polsan luoto = <3

    VastaaPoista