maanantai 18. heinäkuuta 2011

Raakasuklaata ja turhautumista


Raakasuklaa. Puolesta vai vastaan... vaarallinen stimulantti... riippuvuutta aiheuttava?

Mun mielestä elämää saa stimuloida ja maustaa mieltä nostattavilla yrteillä :) Kaikkea luonnon tarjoamaa ihanuutta saa fiilistellä. En usko että mikään yrtti on täällä turhan takia. Kukaan meistä ei ole täällä turhan takia. Kaikella on tarkoituksensa. Joka yrtillä ja ihmisellä on paikkansa.

Kaikkihan on myrkyllistä ja mikään ei ole. Annos ratkaisee.

Muutama kaakaopapu päivässä tai vaikka koko 60g pussi jos haluaa, raakasuklaata (jossa monella kaakaonmäärä on minimaalinen ja muut yrtit synergioimassa/tukemassa) niin paljon kuin tuntuu hyvältä...

Herkullista raakasuklaata syntyy jo niin helposti!
Kaakaomassa + Hunaja = HYVÄÄ! Joko massa paloina hunajaan dippailtuna tai molemmat juoksevana yhdistettyinä. Lesitiini tekee tästä ihanaa, ja tocotrienols maitosuklaisempaa. Tuttu juttu jep! Kookosöljyllä & hampunsiemenillä saa suklaan rasvatasapainoa kuntoon. Kaakaopavut+hunaja = ehkä paras. Söin aamulla tätä + karviaisia.

No nyt syön tässä juuri "päivällistäni" eli suklaata jossa on.... ööö :)... Puhdistamon kaakaomassaa, saman merkin kaakaovoita ja papuja, sunfood gojeja, maailman tulisinta chiliä, muistaakseni elixir of the lakea, spirulinatablettimurskaa, jotain sienikapseleita, hunajaa, neilikkaa, kanelia, kardemummaa, dr groeg kookosöljyä... kiitos eräälle että ruokani tänään on tämä eikä kaapissa lymyävä kaurapuuropaketti :)

Edes se, että sain tietää etten tule saaman minkäännäköistä tukea ei haittaa juuri nyt. Tiedän että minusta pidetään huolta, Universumi ja Maapallo. Ja haluan oppia elämään ilman minkäänlaista valtion tukea. En halua antaa enkä ottaa "pahalta" mitään. Ja tän hetki taitaa olla nyt, en suostu enään istumaan ja kuuntelemaan sitä *** mitä virastoissa jauhetaan. Ihmiset lähti tänäänkin sieltä kiroillen ulos koska tukia ei lakikoukeroiden takia tippunut. Näin yhteiskunta huolehtii kansalaisestaan lol :) Oikeesti ei se kyllä huolehdi... Minunkin pitäisi nyt hakea johonkin kouluun opiskelemaan, jotta voisin saada tukea. Vaikka kerroin virkailijalle, että en koe tarvitsevani minkäänlaista valtion tarjoamaa koulutusta hän ei ottanut asiaa kuuleviin korviinsa. "Laissa lukee että täytyy hakea ammatilliseen koulutukseen, jotta alle 25 voi saada työmarkkinatukea". Jep, eli näinhän varmistetaan että jokaikinen nuori hyppää mahdollisimman nopeasti yhteiskunnan oravanpyörään, myy sielunsa ja unohtaa intohimon ja rakkauden. Huh nyt tuli purkauduttua, mutta luulen että ymmärrät tän hienoisen ärsyyntymisen koko touhuun ! Ja pari ystäväänikin on suosiolla jättänyt tukien hakemis-paperityöt pois ja mielummin ollut ilman. Jep, fiksu & säästäväinen valtio, kuka meinaa jaksaa sitä? Niin minkä vuoksi me niitä veroja maksettiinkaan? Ainiin se ilmainen "terveyden"huolto.... vai miten se meni ;D

Nyt katson hetken vielä hyvää elokuvaa ja kirmaan sitten kaakaopakuripäissäni juoksemaan. Ja kuuntelen vielä kerran sen Steve Pavlinan audion how to make money without a job :D Pavlina: "Työskentele alalla mikä on sinun henkilökohtainen vahvuutesi." "Miten löydät vahvuutesi? Seuraa intohimoa."

Huomenna aijon nauttia pitkästä aikaa tyhjästä kalenterista ja pyöräillä aamusta Yyteriin kärtsäämään rusketusrajat poijes.. Ihanaa, inspiroivaa, valtiovapaata ja rakkautta pursuavaa viikkoa sinulle!

I wanna feel it

10 kommenttia:

 1. Tervetuloa mukaan pelikentälle - tästä se alkaa. Mullakin se aina alkaa siitä kun se valtiontuki-vaihtoehto vaan alkaa tuntua niin ankealle ettei sitä voi oikeasti harkita, joten pakko taas kasvaa, kehittyä, transformoitua ja keksiä ja löytää itsestään jotain ihan uutta.

  Jos ms taudin pahimmassa vaiheessa olisin ollut kotimaassa, olisin "päässyt hyvinvointivaltion hoiviin" ja olisin nyt pyörätuolissa. Samoin jos olisin vielä pari vuotta sitten jatkanut valtion tuilla, olisin tänä päivänä henkisesti tai ainakin taloudellisesti passiivisena pyörätuolipotilaana, joka ei käytä edes promillea potentiaalistaan. Kuten ne kaikki muut, jotka ei edelleenkään tunnista hyvää diiliä tai "market opportunitya" vaikka se tuotaisiin eteen hopealautasella.

  Pelaaminen kehittää.
  Almuilla eläminen kehittää vain ja ainoastaan väärään suuntaan - tai siis sellaiseen suuntaan joka tekee tulevaisuudessa itsensä elättämisestä vieläkin vaikeampaa. Pelaaminen taas, ihan sama vaikka kuinka isosti epäonnistuisi, johtaa jatkuvaan oppimiseen, kehittymiseen ja läpimurtoihin, kunnes yht'äkkiä vaan osaa sen kaiken niin että "valuen luominen" ja hyvien tilaisuuksien tunnistaminen tapahtuu niin luonnostaan ettei sitä oikein edes huomaa - se on kuin toinen luonto tai pyörälläajo, ettei edes huomaa tekevänsä mitään. Itse huomaan sen vasta kun kuvittelen miten joku valtion tuilla (esim. opintotuella) edelleen elävä kaveri selviäisi samoissa tilanteissa. Olisi aivan pihalla, kaatuisi heti ensimetreillä, ei osaisi ollenkaan ajaa sitä pyörää oikeaan suuntaan. Mulla alkaa olla jo kokemusta siitä, kun tarvii keksiä ja luoda ja tehdä jotain arvokasta saadakseen jotain. Suurimmalla osalla (mun ikäisistä on kokemusta lähinnä vain siitä kun kerran kuussa tulee tietty määrä rahaa, johon ei voi eikä saakaan liikaa vaikuttaa (tai muuten menee tuet tms.). Eri olosuhteissa syntyy ihan erilaiset mindsetit ja vaistot. Rakentavuuteen kannustavissa olosuhteissa rakentavat luonteenpiirteet kasvaa ja turhat karsiutuu. Nykyään huonoimpanakin päivänä saan ihan vahingossakin aikaan tosi hyviä juttuja - koska sellanen musta on kasvanut, näissä olosuhteissa. Olosuhteissa, jossa mun etu ja toisten etu kulkee käsi kädessä, ja ainoa tapa saada jotain itselle, on luoda ja antaa toisille vielä parempaa vaihdossa.

  Mullakin tosin pitkään oli ongelmana etten halunnut tienata liikaa vero- ja byrokratiasyistä. Kunnes opin kaverilta ettei niistä tulekaan ongelmaa kun investoi hyvään tilitoimistoon mahdollisimman pian.

  Nyt olen tilanteessa, jossa tajuan, että voin luoda mitä vaan, ja vuorokaudessa on 24 tuntia. Jos käytän siitä edes pari tuntia, hyvässä olotilassa, johonkin joka nostaa mun taloudellista asemaa, mennään aika pitkälle ja nopeasti. Tällaisia aktiviteetteja on mm. oman mielen muokkaaminen affirmaatioilla, nurkkien siistiminen, ja seuraavan oikeaa rahaa tuottavan projektin ideoiminen tai toteuttaminen. Ja siinä ohessa tulee myös tehtyä paljon kaikkea kivaa ja hyvää ilmaiseksi toisille, mikä taas rakentaa korkeampaa asemaa (ja myös kehittää), mikä on kiva juttu sitten kun keksii tai kuulee sen seuraavan super idean, johon tarvii apua eri alojen huippuosaajilta. Tai vaikka kaveri tarvii - pääasia että oppii yhdistelemään niitä palapelin palasia silleen strategisesti, että hyvät jutut lähtee toteutumaan kuin itsestään.

  Tärkeintä on, ettei hätiköi, vaan tajuaa kuinka paljon sitä aikaa siihen luomiseen ja asioiden selvittämiseen ja toteuttamiseen ja niiden puheluiden soittamiseen itseasiassa on. Suurimman osan ajasta voi fiilistellä, visioida, suunnitella, ideoida. Löytää se rauha ja autuus, ja selkeys. Se, kun tietää mitä tehdä, ja sitten huomaa että tunti päivässä fiksua toimintaa tuottaa enemmän kuin täysi päivä ulkoaohjattua eli melko tarkoituksetonta työtä.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kerran mulla oli kymmenen päivää aikaa tienata pari tonnia ihan puskista, enkä
  a. ollut koskaan tienannut sellaista rahaa, edes kuukauden aikana
  ja
  b. ei hajuakaan mistä voisin tienata moiset rahat

  Mutta mulla oli ne 10 päivää.
  Joten aloin kaikessa rauhassa siistimään nurkkia ja pyyhkimään pölyjä ja fiilistelemään tilannetta. Kartoitin tilanteen tarkkaan; paljon tarkalleen ottaen tarvitsen ja mihin mennessä. Kaikki ideat vaan tuli juuri oikeaan aikaan, ja sain suunnilleen satasen ja tunnin tarkkuudella juuri oikean summan kokoon juuri ja juuri ennen pankin kiinnimenoa. Missään vaiheessa ei tullut kiire, kuten silloin kun täytyy noudattaa jonkun toisen määräämää rytmiä. Sain täysin rauhassa toteuttaa ne omat inspiroituneet ideat. Mun oma kroppa herätti mut aamulla oikeaan aikaan, oikeat ideat valmiina mielessä.

  Viimeisin luento jonka vedin yksin, en tiennyt mitä aion puhua. Mutta tiesin että voin luottaa kroppaani ja vain siihen, joten päätin antaa sen antaa mulle taas mitä se tällä kertaa oikeasti haluaa. Uskoin myös mun kropan haluavan sanoa hyviä juttuja sille yleisölle, joten olin varsin rauhallisin mielin. Minuuttia tai kahta vaille luennon alkamisaikaa se kaikki vaan ilmestyi downloadina mieleen, juoksin yleisön eteen ja aloin selittää - enkä edes todellakaan enää muista mitä, mutta siinä se kolmetuntinen hurahti tosi mukavissa merkeissä.

  Äskettäin vielä tuntui, ettei pysty maksamaan vuokraa, taidan vaan luovuttaa. Siinä mielentilassa tekee mieli hirmu kiireellä ja kiukulla koittaa touhuta jotain, saada nopeasti aikaan jotain. Mutta kun stoppaa kaiken, rauhottuu ja kartottaa tilanteen mahdollisimman tarkasti, alkaakin sitä ideaa virrata ja yhtäkkiä kaikki on selvää.

  Sama juttu puolitoista vuotta sitten Sailan kämpällä. Tili miinuksella, laskuja maksettavana, ei rahaa, ei tuloja, ja sitäkin enemmän menoja. Hirveä, masentava tilanne. No, Saila kuunteli hetken mun valitusta, otti kynän ja paperin ja alkoi kysellä mitä ne tarkalleen onkaan ne "kaikki asiat" mitkä pitäis hoitaa ja "kaatuu päälle". Kun ne kaikki vihdoin oli paperilla, pystyi niitä alkaa hoitamaan pois. Vaikka niistä suurin osa oli loppujen lopuksi aika pieniä ja nopeita (tyyliin "soita jonille"), silti otettiin rauhallisesti, tavoitteena hoitaa vain yksi tai kaksi päivässä. Ihan sikahidas tahti, mutta silti oli aina illalla tosi siisti olo päivän edistymisestä!! Mieti, duunissa ei elämä etene mihinkään suuntaan, ihan sama miten kovaa polkee. Kun taas lähtee omilleen, pienikin päivittäinen edistys on edistystä - siis sulle, ei työnantajalle.

  Meni pari kuukautta, tammikuun puolestavälistä maaliskuulle, ja kaikki laskut ym asiat oli hoidettu, edelleen vain yksi tai kaksi päivässä -tahdilla, ja lisäksi oltiin rakennettu huomattavasti isommat automaattiset (eli passiiviset) tulovirrat kuin mitä oli menoja. Kyllä, osa hommista oli varsin vittumaisia, kuten joku sivupalkkisuosituskonversioiden optimoiminen manuaalisesti testaamalla, ym. ärsyttävä hinkkaaminen - mutta kun pitää tahdin rauhallisena ja vapauttaa itsensä kaikesta muusta touhuamisesta, huomaa että kaksi-neljä tuntia oikeasti tarkoituksenmukaista, oikeasti koko elämää ja taloudellista tilannetta eteenpäinvievää työtä päivässä on paljon. Illat katsottiinkin sitten lähinnä jotain Sailan Jude Law -leffoja :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. P.S. Hyvät iHerb suositukset! Sain inspiraatiot ja jouduin heti matkimaan&kopioimaan omaan sivupalkkiin..

  Heitä vielä linkkien perään &rcode=IJA528 niin se tulee uusille tilaajille automaattisesti ostorkoriin. Eli tyyliin http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Vitamin-D-3-Drops-4000-IU-15-ml/20745?at=0&rcode=IJA528

  VastaaPoista
 6. Hitto, nyt joku tässä paketissa resonoi pelottavan tarkasti oman mielen aaltojen kanssa.

  Itteä alkaa todella pahasti hajottaa olla pelkästään vanhempien elätettävänä (loisena), ja oikeestaan valtion varastamista rahoista riippuvaiseksi tuleminen ei kiinnosta myöskään. Vaikka niin "pitäisikin" tehä, koska "niin se vaan menee."

  En usko että elämä etenee just mihinkään tälleen virallista polkua kulkiessa, päinvastoin, tulee vaan huonompi olo kokoajan. Ollin äskeiset setit kuulostaa just oikkeelta. Tuli mieleen, että se olis varmaan suorastaan epäreilu etu, jos jo ENNEN Babylonin aivopesukoulujen loppuun saattamista irtaantuisikin koko paskasta, ja hyppäis suoraan siihen Aitoon peliin, get in the business of creating value. Verrattuna viralliseen, valmiiksi pakattuun "koulussa 26-vuotiaaksi asti, sitten asuntolaina, joskus eläkkeellä sitten on aikaa elää" polkuun verrattuna vaihtoehtoinen, vapaa tie tuntuu jopa vähemmän pelottavalta. Vaikka alussa joutuiskin jonkun aikaa olemaan täysin rahattomana ja nukkumaan metsässä.

  Oikeestaan Universumin ja Maapallon tuki kuulostaa muutenkin paljon turvallisemmalta ja paremmalta kuin valtion tuki. :)

  VastaaPoista
 7. Mika: Joo se olis samaan sulatusmuottiin minkä (99,9% ihmisistä on valinnu) hyppy jos "virallista polkua" lähtis kulkemaa :) Vähän ku just ostais jonkun pakettimatkan! Joku on valmiiksi suunnitellut sen, sinä vain "suoritat" sen. Ja ihanasti lopetit viestisi, toden totta :)!

  VastaaPoista
 8. Tuo on kuulkaas todella epäreilua, laittaa koodi meneen suoraan. Mulla oli jo oma koodi valmiina tallennetuna, mutta kun klikkasin yhden tuotteen tämän kautta niin se olikin vaihtunut. Onneksi huomasin ajoissa ja peruin koko tilauksen.
  Mä haluan kyllä todella itse valita kuka saa mun tilauksista hyötyä, oli se sitten joku bloggaaja tai sitten mun hyvä kamu.
  Huijausta!

  VastaaPoista