keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Yhetys mieleen ja sieluun


Meissä on kolme muotoa, keho, mieli ja sielu. Monet viettävät suurimman osan ajastaan kehossa. Mieli ei ole hallinnassa, se heittelehtii ja riepottelee sinua miten sattuu. Onko tuttua? :)

Siksi on hyvä oppia mielenhallintakeinoja ja tutustua kehon lisäksi niihin kahteen muuhun olomuotoon sinussa. Pohjimmiltamme olemme kuitenkin sieluenergiaa.

Miten lisäät yhteyttä mieleen ja sieluun?

- Lääkinnällisten kasvien käyttö ruokavaliossa ja spesifimmin. Esim. kasvipainotteinen raakaruokavalio, ayahuasca, lääkinnälliset sienet ja raakakaakao. Myös oman ruuan kasvattaminen on hyvä keino ymmärtää oma luomisvoima. Olemmeko jakaantuneen Jumaluuden osasia? Kurkkaa vanhaa postaustani missä lisää aiheesta.

- Meditaatio. Katja jakoi ihanan meditaatiomallin blogissaan. Kuten hän neuvoi, ei ole tarkoitus tappaa mieltä vaan tulla kaveriksi sen kanssa, ajatusten keskittäminen yhteen on hyvä keino oppia hallitsemaan mieltä.

- Paljasjalkakävely, sungazing, luonnon vesissä uiminen, puissa kiipeily ja niiden halailu. Luonnossa oleminen. Erityisesti ilman välikappaleita (kengät, aurinkolasit..) jolloin olet tavallaan akku joka kytketään energialähteeseen. "Lataa akkujasi" ;) Pysähdy ihailemaan laineiden liplatusta, hangen valkoista kimallusta, kevään ensimmäisiä maasta puskevia versoja... Luontoyhteys.

- Liikunta on yleensä hyvä mielenhallintakeino. Liikuntasuorituksen ajan keskityt parhaimmillaan liikkeen suorittamiseen jotta saisit parhaan mahdollisen tehon. Tavoitteellisessa liikkumisessa, kun tavoitteena on esim. kasvattaa lihasmassaa, ovat tsemppaavat ajatukset erityisen hyödyksi. Lisää mielenhallintaasi tuomalla hyviä ajatuksia pintaan, samalla vastakohtaiset hiljenevät. Lisäksi kehotuntemuksesi kasvaa, mikä yleensä lisää kiinnostusta myös mieleen ja sieluun tutustumiseen. Fyysisellä keholla on rajat, ajatukset ja sielu ovat rajattomia.

- Mielen tiedostaminen. Ehkä tärkein. Ajatukset ovat vain ajatuksia. Sinulla on ego. Ketään ei saisi määritellä hänen sanomistensa tai mielipiteidensä pohjalta. Kaikki olemme yhtä ja samaa, erilaisten vaikuttavien tekijöiden alla eläneitä. Ole halukas oppimaan uutta, kukaan ei tiedä totuutta. On vain tunne.

- Intuitio. Kuuntele sydäntäsi ja anna sen johdattaa kivistenkin polkujen läpi. Tiedä kuka olet ja mitä olet täällä tekemässä.

- Kaikin puolin itseesi tutustuminen ylläolevien menetelmien kautta. Tutustu kehoosi, sieluun (osa joka on yhteinen kaikkien kanssa) ja mieleesi.

Sinä luot todellisuutesi. Rajat asettaa ainoastaan mielesi. Kun löydät keinoja mielen harjoittamiseen opit hallitsemaan sitä. Minttu sanoi hyvin blogissaan, että ajatukset ovat hyvä renki mutta huono isäntä. Kun mielenhallintakeinot ovat aina ässänä hihassasi osaat pelata kortit oikein kun niitä tarvitset. Kun huomaat olevasi "häviöllä", esim. jännitys alkaa syödä suorituskykyäsi, tiedät miten hiljentää alasvievät ajatukset ja nostaa itsesi takaisin korttihain, Voittajan tasolle. Kaikki olemme voittajia, kerro se myös mielellesi. Sielusi tietää sen jo :)

2 kommenttia:

 1. Moi! Ajattelin nyt tähän postaukseen kommentoida kun haluaisin kysyä olisiko sulla super food/lisäravinne suosituksia seuraaviin vaivoihin tai muuten suositella jotakin.

  - Jonkinlainen kipugeeli jaloille
  - Palautumista tehostava ravinne
  - Pohjejumeja ehkäisevä ravinne (pohkeet on aina ihan kivikovat)
  - Nukkumista ja rauhoittumista helpottava foodi

  Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tässä tulee nyt vähän extraa, mutta en voinut olla käsittelemättä kysymyksiäsi muidenkin kuin täsmäfoodien kautta :)

  Liiku rauhassa ja ajatuksella. Salli itsellesi lepo ja ravinteikas, riittävä syöminen. Kaikille tärkeää, supertärkeää liikkujalle palautumisen ja kehityksen kannalta. Vilkuilin blogiisi ja huomasin, että tekstiesi perusteella sussa on paljon samaa kuin itsessäni. Pikku hiljaa olen oppinut olemaan armollisempi itselleni ja hyväksymään tämän hetken kaikkine puolineen. Ootko muuten katsonut Leija Turusen youtube-videoita? Auttoi mulla aikanaan paljon.

  Riittävä kokonaisvaltainen ravinteiden saanti on erittäin tärkeää myös palautumisen kannalta. Eli monipuolisuutta ja värejä lautaselle. Täsmäaseita palautumiseen voisi olla laadukas c-vitamiini (esim. camucamu jauhe) ja MSM. Kokeile myös msm-geeliä pohkeisiisi kevyen hieronnan kanssa (luontaistuotekaupoista pitäisi löytyä). Kokeile tehdä seuraava, pohkeita treenaava liikuntasuoritus vasta kun lihakset ovat palautuneet edellisestä. Kasvu ja kehitys tapahtuu niinä lepopäivinä :)

  Omalla kohdallani olen huomannut uneen auttavan raskaan liikunnan sijoittaminen aamuun/päviään ja vatsan täyttävä iltapala. Proteiinipitoinen iltapala on myös rauhoittava. Valeriaana on auttanut monia unen saannin kanssa.
  esim. http://www.iherb.com/Eclectic-Institute-Valerian-Organic-2-fl-oz-60-ml/3020?at=0
  tai http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Cut-Sifted-Valerian-Root-16-oz-453-g/30865?at=0 (hyvä esim. teen valmistukseen)

  Kiinnitä huomiota myös makuuhuoneesi lämpötilaan ja ilmanlaatuun. Tuuletus/ikkuna auki ja sopivan viileä lämpötila isoja apuja :)

  VastaaPoista