lauantai 14. toukokuuta 2011

Limasienet ♥

Mulla on pyöriny tänään vaan mielessä Limasienet.

JAA MITKÄ :)

Istuin autossa ja radiosta kuului pehmeä vanhan naisen ääni täynnä intoa ja puheen aiheena oli Limasienet. Ne ovat pieniä eliöitä, "metsien barbababoja", jotka viihtyvät kosteissa paikoissa ja pystyvät liikkumaan. Sateiden aikaan ne kapuavat maan alta pinnalle, jolloin niitä voi havaita silmin.

Owen Gilbert / Hs.fi

Miksi innostuin niistä niin paljon?

Limasienet lisääntyvät jakaantumalla. Nainen radiosta sanoi "Äiti-sieni jakaantuu jälkeläisikseen. Äiti-sientä ei sen jälkeen enään ole." Kyseinen lause sai aikamoisen rytäkän aikaiseksi sisälläni. Sehän korreloituu meihin jokaiseen elävään maanpäällä! Me olemme pieniä paloja Luojasta. Paloja Jumaluudesta. Me olemme Jumala. Jokainen meistä on. Jumala on jakautunut. Jumalaa ei enään ole, tai ON, sillä se on jakautunut, meiksi. Vähän niinkuin energia: se ei katoa, se vain muuttaa muotoaan.

Maailman synty. Sekin tuli mieleeni. Alussa on valtava energia (rakkautta?) joka jakautuu osiin. Elolliseksi ja elottomaksikin ehkä (toisaalta ehkä kaikki on elollista). Big Bang? Jumaluusenergia jakautui osiin.

Solutkin lisääntyvät jakautumalla! Bakteeritkin! Eli bakteerit, elämän varhainen muoto. Voisiko tätä verrata maailman syntyyn? Alussa ollut Luoja/luomisvoima joka on jakautunut. Jumala on jakautunut ja sinä olet osa sitä. Pisara sitä Suurta Rakkautta.

Olen eilispäivän ja tänään puoli päivää detoxaillut vihermehujen ja melonin avulla pois kaikkea ihan käsittämätöntä mitä olen suuhuni viime aikoina laittanut. Mieli tuntuu kirkkaalta, keho äärimmäisen väsyneeltä. Päänsärky ja uupumus. Oon ollut tosi ajattelematon itseäni kohtaan, en ole välittänyt fyysisestä kehostani vaan unohtanut sen. Kehityksen ja elämäntapamuutoksen tärkein juttu on Tämä hetki. Tee juuri nyt muutos ja huolehdi että juuri tällä hetkellä teet jotain mikä vie sinua eteenpäin. "Aloitan huomenna" -tyyppinen ajattelutapa ei toimi, ainakaan pitkällä aikavälillä tarkasteltuna :) Carpe Diem.

PS. Limasienistä löytyy kirjakin jos joku innostui ;) "Limasienet"

4 kommenttia:

 1. Aewan ihana<3

  ja joo hehhe... "Huomenna alkaa uus elämä" XD

  VastaaPoista
 2. paras huippupiristys ^___^ nyt <3

  VastaaPoista
 3. Kirjoituksesi herätti heti minunkin mielenkiintoni limasieniä kohtaan ja muutenkin kauniisti olet asiat ajatellut. :)

  VastaaPoista
 4. Hah itseäkin tässä juuri parhaillaan naurattaa ja kiehtoo tuon radio-ohjelman jutut, googlasin aiheesta ja tuli tämä blogauksesi. Aikamoisia ameboja ovat :D

  Ohjelma löytyy Yle Areenalta:

  http://areena.yle.fi/audio/1305355346513

  VastaaPoista