lauantai 14. huhtikuuta 2012

Muistutuksia itselleni

Älä alistu. Ole tasan sitä mitä haluat ja kunnioita muiden valintoja olla tasan sitä mitä he haluavat. Kun arvostat itseäsi teet valintoja jotka vievät sinua kohti sitä mitä haluat eikä sinulle jää aikaa arvostella muiden valintoja. Tarve arvostella muita lähtee aina tyytymättömyydestä omaan itseensä ja elämäänsä. Kun seuraa sydämen johdatusta on elämä rikkainta mahdollista, silloin sinulla ei ole tarvetta muuttaa muita. Ja tietenkin: Muuttumalla itse voit muuttaa maailmaa. Äänestät valinnoillasi mitä teet elämässäsi.


Ole avoin. Parhaimmat opettajat ovat oppilaita. Kukaan ei tiedä totuutta, ole aina valmis uuteen opetukseen. Oppia on koko elämä. Opiskele sitä mitä haluat, sitä mikä vetää puoleensa. Opiskelu ei ole pelkästään kirjoja, pdf-tiedostoja ja youtube-luentoja. Oppitunti voi olla vaikka Kallion baarikierros tai kauppajonossa odottelu. Pidä silmäsi, mielesi, sielusi ja sydämesi auki.
"My Life is My Message" - Gandhi. 

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö mikä on tosi sääli? Missään teksteissäsi ei ole tageja. Kirjoitat ihan hurjan mielenkiintoisia, asiapitoisia juttuja ja tärkeistä aiheista (ja vieläpä kauniilla kuvilla!), mutta uuden lukijan on hyvin vaikea lähteä etsimään tiettyjä asioita.

  Sitten, haittaako jos kysyn? Olen foodirookie, ja elämäntilanteeni takia on hyvin hankalaa ruveta täydestä raw/super/luomuruokavalion kannattajaksi, mutta olen karsinut aktiivisesti niitä "huonoja" vaihtoehtoja (teollisimmat, ravintoköyhemmät, lisäainepommit). Nyt olen vähän kysymysmerkkinä mitä ensimmäisenä ottaisin tilalle. Kookosta, macaa, chia, what else? Oletko kirjoittanut mitään superlife for newbies-postausta?

  Erityisesti kaipaisin jotain mikä auttaisi MUISTIIN, keskittymiseen ja energisoivasti mielialaan - toiseksi aineenvaihdunnan herättämäseen. Osaisitko/jaksaisitko kertoa löytyykö näihin jotain "täsmä" yrttiä/foodia/tms? Oletko kirjoittanut aiheesta omia postauksia? Kiitos kovasti. <3

  VastaaPoista
 2. Kafi: Ymmärrän. Blogin alkutaipaleilla kyhäilin tagit, mutta koko homma kaatui omaan laiskuuteen ja myöhemmin asiaa olen tosissani harmitellut. Katsotaan jos saisin tällä kentällä jotakin aikaiseksi :) Kiitos huomiosta!

  Hassua, että kysyt tästä sillä tänään juuri pohdin, että pitäisikö kirjoittaa kevyt ja simppeli "aloittelijan opas" linkin taakse blogin sivupalkkiin. Superlife for newbies siis työn alla ;) Voit lähteä nyt kokeilemaan mahdollisimman laajaskaalaisesti eri juttuja, tunnustele mitkä tukevat juuri sinun tarpeitasi ja mitkä toimivat omalla kohdallasi. Kookosöljy, chia ja spirulina ovat aikalailla lempeitä ja erittäin hyödyllisiä juttuja kaikille. Jopa ruuan edelle kirii omissa ajatuksissa kuitenkin lähdevesi, maadotus, raikas ilma ja säännöllinen hikoilu/kuivaharjaus :)

  Sinulle näin alkajaisiksi täsmävinkkaan mentaalipuolta tehostaviksi jutuiksi:

  1. ei-gmo lesitiini (Puhdistamo tai Healthforce)
  2. brahmi yrtti (kokeile myös brahmi-ashwagandha-tulsi yhdistelmää)
  3. ruusunjuuri
  4. Blue Ice kalaöljyt (FitnessFirstiltä ainakin löytyy)
  5. Mikäli kofeiini ei ole ongelma niin guarana ja yerba mate ovat hyviä ajattelun terävöittäjiä.
  6. Lion's Mane ja muut lääkinnälliset sienet

  Aineenvaihduntaan:

  1. Nesteytys
  Reipas hyvän veden (lähdevesi) nauttiminen, mehustelu ja eliksiirit eli juomat jotka ovat kokonaisvaltaisia aterioita ja vielä vähän yli ;)
  2. kookosöljy
  3. chia
  4. voimakkaat mausteet (erityisesti chilit)
  5. laadukas suola (esim. Celtic Sea Salt)
  6. probiootit (esim. Dr. Ohhiras)
  7. entsyymit (esim. Enzymedica)
  8. kuivaharjaus & hikoilu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa! Kiitos hirveästi vastauksista. Tuli tosi hyvä fiilis näistä sun ohjeista, etenkin kun olin juuri ennen tuota kommenttiani pistänyt tilaukseen lesitiiniä, viherjauhetta, Celtic Sea Salttia ja kuivaharjan! Kookosöljyä ja chiaa löytyy jo kaapista, niin ehkä en ole ihan tuuliajolle suunnnistanut.. tai ehkä olen jotain läksyjä tehnyt hyvin, kröh, lukemalla blogiasi. :>

   Pistän nuo mentaalipuolen yrtit ja guaranan ylös, sillä ne ovat minulle aika vieraita. Kalaöljylle joutuu ottamaan toisen vaihtoehdon, sillä olen kasvissyöjä. Samoin kiitän kovasti aineenvaihdunta-vinkeistäsi, en olisi itse tullut ajatelleeksi että probioottien tai entsyymien syöminen vaikuttaisi siihen. En sairasta flunssaa juuri koskaan, ja siedän tosi hyvin kofeiinia, maitotuotteita ja viljojakin, joten osaan asioista ei ole piitannut tutustua tarkemmin (ja usein löydän netistä vain proobioottien/entsyymien käyttäjiä, mutta miksi ne on hyviä jää vähän auki).

   Joskus hiukan hämmentää voiko ym. 'supereista' saada mitään irti jos ei syö täydellisesti luomua, raakaravintoa tai korvaa kaikkia aterioita eliksiireillä/smoothieilla/raakasuklaalla. Entä jos ei voi sietää suklaata? Tai ei ole 'vaivoja', joita yrittäisi lähteä superruuaalla korjaamaan (monesti luen blogeissa että vaivat on olleet innoittajia terveellisille elämäntavoille) niin mistä tietää että ruokavalion muutos on "onnistunut". Tai pääseekö siihen edes jos ei saa käsiinsä lähdevettä ja syö koulussa lounasta? Anteeksi hiukan hassut kysymykset, mutta noi on pyörinyt mielessäni, ja luulen että muitakin newbieitä voisi kiinnostaa. :>
   Kiitos vielä kovasti! Aurinkoista päivää sinne!

   Poista
 3. Lyhyt teksti, ja silti niin täynnä tiheää ja kaunista asiaa. Allekirjoitan. :)

  VastaaPoista
 4. Ja Kafi! :)
  Tosiaan oleellista on löytää ne "superit" jotka palvelee omia tarpeita ja tuntuu kropassa hyvältä. Ja todellakin erityisen ravinnerikkaista ruuista voi saada irti jos ruokavalio ei olisikaan muuten 100% super-raaka-alkuperäis-luomu-demeter-tyyppinen ;) Ja suklaata nyt ei kannata pakosta syyä! ;D Jos ruokavalio on kohdillaan huomaa sen mm. vatsan tyytyväisyytenä, mielen kirkkaudesta ja kylläisyydestä (saat tarpeeksi ravinteita). Ja mikäli olet nuoremman puoleinen henkilö niin näinä aikoina aineenvaihdunta surraa vielä aika kovaa vauhtia joten vaivoja tms. kehnosta ruokavaliosta seuraavia ongelmia on hankalampi huomata, mutta se ei tarkota sitä etteikö ruokavalintoihin kannattaisi jo nyt kiinnittää huomiota :) Kun syö lapsuus- ja nuoruusajat hyvin on siitä taatusti etua myös kun ikää rupeaa karttumaan. Ja kouluruokalassa ateriat voi yrittää koostaa ruoka-aineiden yhdistelymallit (proteiini+kasvis jne) mielessä pitäen ja kenties nauttia ensyymilisiä jos siltä tuntuu. Tärkeintä on, että ei liikaa rupea stressailemaan ruokavalion "oikeanlaisuudesta". Jos tunnet olosi hyväksi nyt olet oikeilla raiteilla! :)

  VastaaPoista