maanantai 9. huhtikuuta 2012

KevätpistoksiaElämä huristaa eteenpäin ja hymyn kaaren koko korreloi auringonsäteiden kasvua. Olen aina sanonut, että kevät on parasta aikaa! Ja tähän ei missään nimessä lapsena vaikuttanut se, että olen syntynyt keväällä ;)


Viime talvena haaveilin marjoja, nokkosta, vuohenputkea, kukkia ja puidenlehtiä pursuavasta pakkasesta, kuivattuja yrttejä sisältävistä lasipurkeista ja alkoholiuutteista. Tänä kevät-kesä-syksynä haluan toteuttaa tämän. Jo pelkästään siksi että paksu, makea kotimainen hunaja maistuu niin taivaalliselta vuohenputkien kanssa. No, tuoreiden vuohenputkien kanssa kyllä ihan parhaimmalta!


Ihan näillä näppäimillä eli toukokuun alusta alkaa männyn siitepölyn keruukausi. Suosittelen lukemaan Jaakko Halmetojan kattavan pdf:n aiheesta.


Yrtit ja sienet ovat niin helppoja & hyödyllisiä lisiä mihin tahansa ruokavalioon. Vaikka ruokavalion laatu joskus heikkenisi syystä tai toisesta, voi puuttuvat ravinteet ja kasvilääkkeet naukkailla ravintolisätyylisesti esim. teen tai tinktuuran muodossa. Salaa haaveilenkin "menneiden aikojen apteekki" -tyylisestä hyllykköratkaisusta... Siellä olisi ainakin vahvoja pakuri-, reishi-, ginseng-, ho shu wu-, inkivääri-, vanilja-, valkosipuli- ja ruusujuuriuutteita, joista voisi nappailla tarpeen mukaan täsmähoitoa tai ennaltaehkäisyä. 

Alkavan kasvukauden lisäksi kevät on erityisen ihanaa aikaa, koska silloin maadottautuminen alkaa olla entistä helpompaa. Kengät tekee suorastaan mieli heittää jalasta ja auringon lämmittämiä rantakallioita on suorastaan mahdotonta ohittaa niitä silittelemättä. Tämä päivä kuluikin pitkälti näissä merkeissä ja jos joku vielä sanoo että maadotusta ei tunne niin en voi allekirjoittaa! ;) Kokeilkaa itse, täällä ainakin maankuoren koskettaminen rauhottaa, rentouttaa ja hymyilyttää. Maadotuksen hyödyt ovat myös vaikuttavat. Jos minulla olisi esim. krooninen tulehdus, kiputiloja, mielenterveysongelmia tai oikeastaan mikä tahansa sairaus olisi maadotus tärkein hoitokeino puhtaan veden ja ilman kanssa. Alkuperäinen kasvipainotteinen ravinto hyvänä kakkosena.
Tänään rantakalliolla katse ulapalla mietin taas energiaa ja sitä kuinka meille on jo koulussa kerrottu, että energia ei katoa, se vain muuttaa muotoaan. Siksi en usko, että "kuolemaa" on. On vain elämää. Elämä on energiaa ja se muuttaa muotoaan koska aine on katoavaista. Energia = Elämä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti