tiistai 5. kesäkuuta 2012

KesäjuomaaLämpötilojen nostaessa mielen ja kehon lämpötilan korkealle kannattaa miettiä millaisella nesteellä tukee hyvää oloaan. Daniel Vitalis on antanut ahaa-elämyksen herättävän esimerkin siitä, kuinka tärkeää nesteen laatu itseasiassa on.


Aikaisemmin tiede näki ihmisruumiin konemaisena, kuin autona jonne syötetään polttoainetta mikä taas sitten poltetaan käytössä. Nykyinen tieto tukee paremmin mielikuvaa elimistöstä akvaariona jossa kiinteän ravinnon merkitys jää nesteen laadun taakse. Ihmisestä n. 70% on vettä, joten on loogista että veden laatu on iso osa terveyttämme. Akvaario-kuvaustapa puolestaan astuu kuvaan siinä, että akvaarion kalat ovat ikäänkuin solujamme ja elimiämme jotka ovat riippuvaisia veden puhtaudesta. Vaikka syöttäisit kaloille hifeintä kalanruokaa eivät ne voi hyvin ellei veden laatu ole kohdillaan. Sama pätee ihmiselläkin; vaikka söisit parasta mahdollista superfoodia ei siitä ole merkittävää hyötyä jos nauttimasi nesteen laatu on heikko.


Parasta mahdollista kesäjuomaa onkin hyvästä luonnonlähteestä noudettu puhdas vesi. Tällä hetkellä parasta infoa lähiseutusi lähteistä tarjoaa ainakin Löydä Lähde -sivusto, mutta puskaradion kautta kuulee usein ajankohtaisimmat lähdelöydöt ja lähteiden laadun tilan.


Nesteytykseen myös kookosvesi ja koivun mahla ovat erinomaisia. Kookosvettä löytyy nykyään monen montaa eri merkkiä ja omia suosikkeja ovat Cocowell ja Chi Drinks. Koivunmahlan juoksuttajat puolestaan pääsevät nauttimaan mahlaisia jääpaloja pitkin kesää, mutta me vähemmän toimeliaat puiden porailijat puolestaan voimme ostaa ainakin Nordic Koivu -nimisen yhtiön pullotettua mahlaa.


Seuraavat juomavinkit eivät liity kehon nesteyttämiseen, sillä jokainen tietää että alkoholi on diureetti eli nestettä kehosta poistava ;) Omia lemppareita juhlajuomia ovat:


Valkoviinit
Biodynaaminen Meinklang Gruener Veltliner
Villihiivalla käytetty 35 South B.O Chardonnay


Punaviinit
Villihiivalla käytetty 35 South B.O Merlot
Sulfiititon Luomu Pura Sangre


Roseeviinit
Biodynaaminen Meinklang Prosa (ihanan söpö minipullo)


Mansikkaa hampaiden välissä = kesä? ;'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti