lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia11-kysymyksen haaste otettu vastaan, kiitos Luonnollisesti-blogin kaimalle! Ja arvatkaapas kuka ei lukenut ohjeita ja vastasi nyt tuplamäärään kysymyksiä eikä raaskinut "pitkälle hiottuja" vastauksia poistaakkaan. Ohjeet on tehty rikottaviksi eikös se niin mennyt? ;P


Oletko valittaja vai se positiivisen hengen luoja?
No kuittia on tullut siitä, että olen turhan usein liiankin hyvällä päällä :) Elämä polkee eteenpäin ja ylä- ja alamäkiä tulee vastaan mutta tieto siitä, että ylämäkikin loppuu aikanaan ja luvassa on kenties piankin ponnistelujen jälkeen ääneen nauramaan saava alamäki, auttaa säilyttämään asenteen plussan puolella. Ja arvostan niin kovasti myös muiden positiivista elämänasennetta, että tähän pyritään ihan tietoisestikin!


Ikähaitarisi? <20 / 20-25 / lähempänä kolmeakymppiä / yli kolmikymppinen / vuosia ei enää lasketa?
20-25. Olen vahvasti sitä mieltä että ikä on vain numero. Harvasta ihmisestä kesien ynnääminen kertoo yhtään mitään ja todellinen kiinnostava aarre ihmisessä piilee elämän täyteläisyydessä, riippumatta siitä paljonko sitä on jo ajallisesti tullut kuljettua. "It's not the years in your life, It's the life in your years." 


Lähi- vai kaukomatkailu? Miksi?
Mikä tahansa matkailu käy AINA! Uusien paikkojen, ihmisten ja tilanteiden kokeminen on yksiä hienoimpia juttuja mitä tällä pallolla voimme mielestäni tehdä. Paikat, ihmiset ja tilanteet myös opettavat meitä ja uuden oppimisen jano on täällä kova 24/7. Mutta jos jompi kumpi pitää valita niin kaukomatkailu, koska yleensä mitä kauemmaksi menee sitä erilaisempaa ympäröivä miljöö ihmisineen on ja uusia tilanteita tulee käveltyä helpommin läpi ja käteen jää mahdollisimman suuret ajatuksien ja opetusten doggybagit.


Mikä on lempi arkiruokasi?
Halkaistu vesimeloni ja laadukkaista raaka-aineista kootut salaatit


Jos sinulla on lapsia, puhutteko kaveripiirissäsi lastenkasvatuksesta ja jaatteko toisillenne ohjeita ja vinkkejä (tai onko joku kärkäs neuvomaan, miten missäkin tilanteessa tulee toimia)? 
Ei ole lapsia eikä lähipiirissäkään niitä ole joten jutunaiheet painottuvat vahvasti muihin aihepiireihin :)


Minkä tyylistä musiikkia kuuntelet?
Tämä on täysin olotilasta riippuvaista. Saatan kuluttaa yhtä biisiä niin kauan, että kyllästyn ja siirryn siitä taas seuraavaan. Musiikki liittyy minulla vahvasti tilanteisiin ja ihmisiin mitä on elämän varrella tullut vastaan. Musiikin avulla onkin helppo palata vaikka ajassa taaksepäin ja muistella ihania menneitä hetkiä. Tällä hetkellä kulutan paljon trancea, tanssimusiikkia ja soulia.


Millä kolmella sanalla ulkopuoliset ihmiset sinua kuvailisivat?
Korviini on kantautuneet ainakin sanat positiivinen, luonnonlapsi ja naiivi.


Kuljetko resuisissa vaatteissa, oletko muodin orja vai jotakin siltä väliltä?
Jotakin siltä väliltä. Olen luonnostani esteetikko ja täydellisyyden tavoittelijaakin löytyy, mutta tiedän että täydellisyys onkin epätäydellisyyttä ja huolettomuus vain kaunistaa. En käytä rahaa vaatteisiin paljoa paitsi nautin kyllä toisinaan päämäärättömästä kauniiden vaatteiden hypistelystä. Yleensä kuteet jäävät kuitenkin lopulta kauppaan.


Mitä kotipaikkakuntasi sinulle merkitsee?
Hyviä muistoja, kaunista luontoa ja tuttuja rakkaita ihmisiä. Helsinki on vaan Helsinki  :)
Kysy itseltäsi joku kysymys ja vastaa siihen.
Onko Tampereelle muutto hyvä idea? Tällä hetkellä se tuntuu oikealta vaikka Helsinkiin jääkin moni tärkeä ihminen. Tampereelle mennään puhtaasti ja itsekkäästi omien intohimojen ja kiinnostuksen kohteiden perässä oppimaan lisää alan huipuilta :)


Mitä haluaisit kysyä minulta?
Heh vaikka Maija ei tätä kysynytkään niin kysyisin, että mitä lempinimiä erityishienosta nimestäsi on taivuteltu? ;D


ja nyt niihin varsinaisiin 11 kysymykseen...


Elämäsi rakkain asia/ihminen/olento/esine?
Hurjan hankala! Rakkain... eli minun täytyy rakastaa tätä. Tietenkin kaikki läheiset ihmiset. Nyt tiedän ja kenties väärinkäytän kysymystä, mutta vastaukseni on Rakkaus. Eli se tieto siitä että kaikki on hyvin ja menee juuri niinkuin pitääkin, stressi on turhaa kun antautuu vaan elämälle ja rakkaudelle.


Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?
Jättäisin finanssipuolen huolet kokonaan pois ja matkustelisin ympäri maailmaa. Haluaisin myös luoda maailmaa kehittäviä yrityksiä mitkä keskittyisivät "Luodaan Paratiisi Maapallolle" -tyyppisen ajatukseen. Vihreyttä, vehreyttä, hyvää oloa, kauneutta, rentoutta... onneksi näitä voi luoda vaikka joka hetki ilman suuria rahamääriäkin :)


Milloin olet viimeksi syönyt ruusukaalta?
Naurahdin kyllä tälle kysymykselle, tuli niin puskista. Talvella viimeksi söin höyrytettynä ja oli hyvää!


Mitä tunteita julkinen laulaminen sinussa herättää?
Lähinnä pelonsekaisia sillä en pidä itseäni sen tasoisena laulajana, että haluaisin sen kokemuksen jakaa muille. Laulutaito on yksi kyky minkä olen toivonut omaavani, mutta onneksi ympäriltä löytyy niin taidokkaita laulajia joiden ihailtavasta kyvystä saa nauttia. 


Mitkä ovat sinun vahvuutesi?
Luovuus, positiivinen elämänasenne ja herkkyys.


Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Hätäraketit, veneet ja elektroniset laitteet eivät käy. :)
Kohtalotovereita, ruokaa ja juomaa, bonga-rumpuja ym. huikeita soittimia, tulentekovälineet ja järeän viidakkoveitsen ainakin (siis niitä mahdollisia kookospähkinöitä ja rakentelua varten ;D)!


Mitkä ovat heikkoutesi?
Herkkyys, tasapainottomuus ja asioiden överittäminen/vajarittaminen... siis kultaisen keskitien puute! Toisaalta tarviiko siihen edes pyrkiä?
Oletko aamu- vai iltavirkku?
Ehkä aamuvirkku. Saan asioita ehdottomasti nopeammin hoidettua aamuisin. Löydän kyllä itsestäni helposti iltavirkun puolen pyöriskellessäni mielenkiintoisten asioiden parissa ja hyvässä seurassa.


Mitkä ovat sinun tapasi rentoutua?
Auringonotto, hyvä musiikki ja kehoa & mieltä hellivä ruoka/juoma. Yksi erittäin hyvä esimerkkitapa rentoutua on saunoa mökillä, pulahtaa järveen ja sen jälkeen nauttia lasi viiniä auringonlaskussa hyvässä seurassa. Huh 


Miten ilmaiset luovuuttasi?
Valokuvaan, maalaan, laitan ruokaa & kehittelen reseptejä ja kirjoitan. Salaisena unelmana on myös esiintyä vielä joskus tanssijana :)


Teetkö asiat heti vai vasta silloin kun on ihan pakko?
Valitettavasti yleensä vasta sitten kun on ihan pakko! Toki jos asia inspiroi ja muutenkin kutkuttaa niin teen sen mahdollisimman nopeasti. Onneksi näiden innostavien asioiden määrä on tasaisessa kasvussa jatkuvasti kun muistaa kuunnella valintoja tehdessä sydäntään. 


Ja omat kysymykseni ovat,


1. Oletko sellainen ihminen mitä haluaisit olla ja jos et ole niin miksi?
2. Haluatko lapsia?
3. Mitä olet syönyt tänään?
4. Suurin ja villein unelmasi jos minkäänlaisia rajoitteita ei olisi (eikä ole ;)?
5. Missä maissa olet käynyt?
6. Mitä asioita sisältyisi täydelliseen päivään?
7. Mihin sijoitat mieluiten rahasi?
8. Muistatko ensimmäisen raakasuklaa-kokemuksesi, jos kyllä niin jaa se! ;)
9. Mitä piirteitä ihailet muissa ihmisissä?
10. Oletko kahvisieppo, silloin tällöin siemailija vai ehdoton kieltäytyjä? Perusteluja!
11. Oletko kiinnostunut itsesi kehittämisestä?


Kaikki halukkaat bloggaajasiskot ja -veljet vastaamaan :)

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Et varmaan huomannut kommenttiani jossain menneessä postauksessa, sillä minäkin haastoin sinut :)

  http://aistitasolla.blogspot.fi/2012/05/rakkausravintola-ja-11-kysymysta-haaste.html

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana hyvänmielen blogi sinulla! Lisäsin blogisi omalle listalleni, jotta voin seurata uusia postauksiasi.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Anni ja tosiaan oli jäänyt huomaamatta haasteesi :) Vastaan kun taas inspiroidun kirjoittelemaan itsestäni ;)

  Jovelan emäntä: Kiitos kun tulit lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 4. Hei Maija,

  Sääntöjä on tosiaan hyvä vähän venyttää, jos se lisää luovuutta ja elämäniloa. :)

  Vastaus kysymykseesi: Nimestäni on väännetty todella vähän versioita, tulee lähinnä mieleen siskoni ei-niin-imarteleva Masu tai Maiski. Sen lisäksi tietysti olen kuullut nuorena ne kaikki versiot piirretyistä: Molla-Maija, Maija Mehiläinen, Maija Poppanen... Isäni kutsui minua Meidän Maijaksi, joka on myös kahvilan nimi. Ja näistä huolimatta minusta tuli ihan normaali ja yhteiskuntakelpoinen. :D

  VastaaPoista
 5. Hauskaa että täältä löytyi vastaukset munkin kysymyksiin :DD Hienoja vastauksia olikin, jopa syvällistä pohdintaa. Kiitokset :)

  Tuo kysymys Mitä tunteita julkinen laulaminen sinussa herättää? on kyllä harhaanjohtava! Itse nimittäin päädyin vastaamaan siihen, mitä mieltä itse olen kuullessani jonkun muun laulavan julkisella paikalla (siis vaikka yksin kävellessään tai pyöräillessään), mutta eihän kysymys sitä tietenkään tarkoita, tajuan sen vasta nyt! Heh.

  VastaaPoista