tiistai 21. helmikuuta 2012

Ajatuksia ajatuksista


Minä ajattelen ihan liikaa.
Vietän liian paljon aikaa pääni sisällä, egoni kanssa kaksin.

Nyt kun tunnustus on tehty voin hieman avata tätäkin ajatusta.

Jokainen tietää, että ajatukset luovat todellisuuden. Tässä tapauksessa mun todellisuus on usein ollut todella kummallinen, täysin holtiton ja ylösalas sahaava. Kontrolloimaton ajatus on kuin pahasti juovuksissa oleva laivan kapteeni, se seisoo kyllä ruorin takana mutta ei vie sinua haluamaasi satamaan. Holtiton ajatustenjuoksu ei ole hyödyllistä, se ei palvele sinua tai tarkoitustasi.

Mielesi syöttää sinulle jatkuvasti sen itsesepittämiä oletuksia ja laskelmointeja ulkomaailmasta. Ajatus muistuttaa kirjan kertojaa, sillä on voima esittää tarina juuri niinkuin se itse sen näkee ja kokee.

Ulkopuoliset asiat vaikuttavat ajatuksiisi. Ajatuksesi vaikuttavat ulkomaailmaan. Ajatuksilla on raju voima. Ne ovat kuitenkin vain ajatuksia. Tämän tiedostaminen auttoi minua paljon. Älä siis anna niille liikaa voimaa.

Ilman ajatteluakaan ei kuitenkaan tule toimeen. Siksi ajatusten jalostaminen on hyödyllinen juttu. Tässä tarkoitan puhtaasti negatiivisten ajatusten kääntämistä positiivisiksi. Esimerkkinä itselle esitetyt kysymykset, sen sijaan että kysyisit "Miksi mulle aina käy näin?" kysy "Mitä voin tehdä toisin?"

Niiden kysymysten laatu joita kysymme itseltämme tiheästi määrää elämämme laadun. - David Wolfe.

Joten sitä vastoin, että viettäisin enään kaksinkeskisiä kuherteluhetkiä egon kanssa olen kiinnostunut siitä mikä ajatusten takana on, siitä joka ajattelee. And you know what it is... ;)


Jos ajatus on "kirjan kertoja", onko Rakkaus "kirjan kirjoittaja"?

3 kommenttia:

  1. :) ihana postaus. Ajattelen itsekin ihan liikaa - usein samoja jumiintuneita ajatuksia - ja nykyään yritän tietoisesti miettiä, mikä niitä saa ajattelemaan ja miten voisi tuoda jotain uutta. Se on tosi kiehtovaa ja opettavaa hypätä ittensä "ulkopuolelle" ja alkaa tarkastella ajattelijaa :)

    VastaaPoista
  2. Reetta: Kyllä! Samat ajatusmallit jäävät helposti pyörimään. Jo tuo että tiedostaa ajattelevansa samaa mitä eilen, viime kuussa jne on vähintään puolet näiden mallien rikkomisesta. Kiehtova tosiaan kuvaa näitten juttujen mietiskelyy :)

    Kiitokset Annamarikalle :)!

    VastaaPoista