lauantai 17. maaliskuuta 2012

Olet vapaaOn taitoa ja terävää ajattelua vaativaa se tapa miten vapaa ihminen saadaan telkittyä neljän seinän sisälle sähkölaitteiden säteilyn alle, syömään ruokaa mikä ei edes ole ravitsevaa vaan jopa haitallista, käyttämään päivänsä tavalla mistä hän ei edes nauti, voitelemaan itsensä kemikaaleilla päivästä toiseen, luottamaan yhä uudelleen ja uudelleen lääkäreihin, jotka eivät ole koskaan parantaneet mitään...


Katsoin elokuvan In to the Wild ja jo ekat kuvat saivat mut melkeen repimään sohvantäytteet ulos, koska elokuva tuntuu käsittelevän juuri sitä aihetta, mikä itseä kiinnostaa niin paljon. Kannattaa kurkata :)
Miten vapaa ihminen saadaan vangittua? Miksi ihminen alistuu?


Koska kaikki muutkin. Koska näin on aina ollut. Koska uskon eläväni juuri sellaista elämää kun haluan tai minun kuuluu. Koska minä pelkään, mutta en myönnä sitä.


Vankila on sana, joka käsitetään yleensä paikkana missä eletään pienessä huoneessa rautaristikon takana muiden silmien alla. Korkeammalta tulevat määräyksen kertovat mm. milloin on aika syödä ja milloin on mahdollisuus nähdä ystäviä.


Mites sitten täällä "vapaudessa"?


Onko vapaa ihminen sellainen joka nousee joka aamu klo 07.00 koska hänen on ehdittävä töihin klo 08.00. Töihin on pakko mennä, jotta hän voi mm. maksaa sopivankokoisen asuntonsa vuokran, ostaa "ruokaa" ja kenties juhlia viikonloppuisin. Ei minusta. Hän noudattaa orjallisesti sitä elämäntapaa johon hänet on ohjelmoitu vauvasta lähtien.  Yhteiskunta on kuin kirjoittanut elämämme valmiiksi. Synnymme traumaattisissa olosuhteissa sairaaloissa (valkoiset valot, lääkkeet, sähkölaitteet...), kahlaamme kiltisti koulutien läpi, päätämme jatko-opiskelupaikan, valmistumme ammattiin, elämämme on työarkea ja "vapaa-aikaa", (tähän väliin voisi laittaa että tässä kohtaa viimeistään sairastumme :D), jäämme eläkkeelle, kuolemme. The End. Ja kuolinvuoteella mietitään että olispa tehnyt vähemmän töitä ja viettänyt enemmän aikaa huikeiden ihmisten kanssa joilta oppii enemmän kuin mistään HI2.0 kurssin opuksesta.


Tässä vielä pari vinkkiä olla vielä astetta vapaampi


- Suunnittele ja karsi menojasi. Kysy itseltäsi, mitkä sijoitukset elämässäsi vievät sinua eteenpäin ja mitkä kietoutuvat painoksi nilkkojesi ympärille. Jätä jälkimmäiset.


- Kyseenalaista kaikki totuudet. Totuutta ei kukaan tiedä, totuuden voi vain tuntea. Tunnet sen sydämessäsi, usko vain ja ainoastaan sen ääntä :) 


- Unelmoi ja käytä mielikuvitustasi törsäten. Sinä voit saavuttaa ja olla mitä tahansa, tiedät sen. Unelmat ja mielikuvitus on kaikkea tietoa arvokkaampaa.


- Kohtaa pelot, tee juuri se juttu mikä jännittää kaikkein eniten. Vapaudu peloistasi.
- Elä elämääsi intohimoisesti ja jaa se muille. Kerro muillekin esimerkin kautta miten he voivat olla mukana rakentamassa uudenlaista maailmaa puhtaasti elämällä tasan sellaista elämää kuin he haluavat. 


Oot vapaa nyt niinkuin oot aina ollutkin.

4 kommenttia:

 1. Mun kohdalla yli vuosi sitten just toi Into the wild todella kolahti. Olis tehny ite mieli heti lähteä pois jonnekin.

  VastaaPoista
 2. Into the wild on ollut yksi minun lempielokuvista myös jo jonkin aikaa =) Ihana lukea sinun kirjoituksiasi Maija! Tämä tekstisi kolautti taas todella ja olen kiitollinen, että olet kirjoittamassa blogiasi ja olen sattunut lukemaan näitä! Tai sattunut, niin sattumaako..? Kiitos kun muistutat vapaudesta ja ihanuudesta kirjoituksillasi ja kuvillasi!

  VastaaPoista
 3. WM: i feel ya :)

  mollamaia: kiitos hymyilyttävästä palautteesta :) Kaikkea parasta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja samoin myös kaikkea parasta sinulle :)

  VastaaPoista