maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tunteiden välittyminenKatsottuani tämän videon rupesin miettimään miksi nauru tarttuu.


Kertooko tämäkin siitä, että olemme kaikki yhtä ja samaa? Kuten moni muukin kokee tänä aikakautena, tunnen minäkin vahvasti että me emme ole vain Leenoja, Jusseja, äitejä, isiä, insinöörejä, kodittomia, poliitikkoja jne. Me olemme Yksi. Tästä kielii tunteiden välittyminen ihmiseltä toiselle. Kun yksilö kokee tunteen se välittyy myös muille, koska olemme yhtä ja samaa.


Sinullakin on varmasti kokemuksia myös toisenlaisten tunteiden kuin naurun (ilo/rakkaus) välittymisestä. Toisen paha olo tarttuu helposti. Ja mitä läheisempi kyseinen henkilö sinulle on sitä voimakkaammin hänen paha olonsa kietoutuu "omaankin" mieleesi. Jos yhteiskuntamme olisi erilainen, eli ei korostettaisi pelkästään verisukulaisten/kumppaneiden/"paras kaveri" välisten suhteiden tärkeyttä, olisi myös tunteiden välittymisen verkosto vähän laajempi. Ykseys näkyisi kenties konkreettisemmin. Tämäkin taitaa olla suunniteltu juttu, hmm? Erilliset yksilöt ja pelon lietsonta on tehokas hallintakeino.
Voimakkaat tunteet välittyvät tässä ulottuvuudessa helpoiten tuntemattomienkin välilläEsimerkiksi agressiivisesti julkisella paikalla käyttäytyvä henkilö herättää muissa läsnäolevissa pelkoa. Koska tämä vihaisesti käyttäytyvä henkilökin on peloissaan. Hän pelkää todella. Tunne välittyy. Nauru = rakkaus/valo, Viha = pelko. Kaksi voimakasta vastakohta-tunnetta. Nämä välittyvät helposti tuntemattomaltakin ihmiseltä toiselle.


Tulevaisuudessa jos tapahtuu jonkinasteinen tietoisuudentason kasvu ovat tunteet varmasti yhä vähemmän erillisiä kokemuksia. 


Tässä myös hyvä esimerkki siitä kuinka nauru tosiaan tarttuu. Naurua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti