lauantai 27. marraskuuta 2010

Omenainen glögi

Odottelen tässä parhaillaan ystävääni glögi-illanistujaisiin. Valmistin omenaglögiä, jonka alkuperäinen ohje on Helsingin sanomista. Aivan mielettömän ihanan makuista ja kivaa vaihtelua perus mustaviinimarja-glögille (joka myöskin on ihanaa...) :) Ja jos teillä on syksyltä jäljellä itsepuristettua omenamehua, niin se vasta kruunaisi koko ohjeen! Itse metsästin kaupassa mahdollisimman puhdasta omenamehua, ja päädyin lisäaineettomaan Reilun kaupan mehuun. En hokannut, että kylmähyllyssä olisi ollut varmaan tuorepuristettuja vaihtoehtoja!

Omenainen glögi

1 1/2 l omenamehua
1 pullo valkoviiniä (käytin lemppariani, Meinklang valkkaria)
2cm pala inkivääriä
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1rkl vihreää kardemummaa (Sonnetorin kardemmumma on tätä)
1dl ruokosokeria (käytin 1/2dl ksylitolia ja 2 rkl hunajaa)
Rusinoita (ohjeessa suositeltiin keltaisia)
Pistaasipähkinöitä (nämä puuttuivat minulta)

Kaada omenamehu kattilaan. Lisää joukkoon pilkottu inkivääri, vaniljatanko (kaavi siemenet joukkoon ja lisää runko myös makua tuomaan) ja muut mausteet. Hunajan voit lisätä vasta myöhemmin, jotta sen sisältämät vitamiinit säilyisivät seuraavalta kiehautusvaiheelta :) Eli kiehauta liemi kevyesti. Anna liemen maustua n. tunnin ajan. Lisää valkoviini ja lämmitä glögi varovasti kuumaksi. Ripottele lasien pohjalle rusinoita ja pistaasipähkinöitä. Kaada glögi laseihin ja tarjoile!

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla! Tein juuri eilen yksinkertaisen luomuglögin pakastetusta mustaviinimarjasta. Olisikohan Brämhultsilla omenamehua, nehän tuorepuristaa ja kuumentaa varoen... Stockalla täällä pohjoisessa on luomunakin omenamehua (en muista merkkiä), mutta ne on surkean pieniä lasipulloja Delissä. Ja sitten olen kuullut sellaisesta viinitonkassa (edelleen Stockalla) myytävästä omenamehusta, hyvää kuulemma.

    Kiitos kivasta blogista, sulla on aito ja iloinen meininki!

    VastaaPoista
  2. Oi että kuulostaa ihanalta tuo sinun glögisi :) Täytyy käydä eksymässä vielä uudelleen Stockan herkussa tuon viinitonkan perässä, Kiitos paljon vinkistä ja kehuista <3

    VastaaPoista