torstai 18. marraskuuta 2010

Pikkujoulumakuja

Oli satumaista herätä tänään! Vihdoinkin myös me saatiin lunta tänne Helsinkiin! Joka tosin sulaa tällä hetkellä kovaa vauhtia pois, mutta oli vaan niin hyvät fiilikset aamulla ja sama olo tuntuu jatkuvan :) Syy selvinnee glögiohjeen jälkeen tokassa kappaleessa...

Olen saanut elää taas ihania hetkiä. Vietettiin kahden hyvän ystävän kanssa pikkujouluja rauhallisissa tunnelmissa. Meillä oli pimeä huone, jokapuolella kynttilöitä, valkoista ja punaista Demeter-viiniä, hedelmiä, pähkinöitä & rusinoita, glögiä ja raakasuklaata. Ps glögi oli aivan ihanaa!

Pikkujouluglögi

1 l Mustaviinimarjamehua (kotimaista, sokeroimatonta ja säilöntaineetonta. K-marketista ei löytynyt luomuista versiota joten tyydyttiin tähän. Kylläkin pastäröitua, hmph!)
Pullo punaviiniä
1 kanelitanko
Joulumausteita: Neilikkaa, kardemummaa, pomeranssinkuorta, inkivääriä...
Hunajaa

Ja tytöt pitivät tekemästäni raakasuklaasta kovasti. Ennen lähtöäni väsäilin sen nopeasti ja pikkuveljen sanat ilahdutti: "Miten mikään terveellinen voi maistua näin hyvältä". Vihdoin olen valmistanut suklaata joka oikeasti on "epäterveellisen makuista" :D Tytöt sanoivat, että tuntui kuin suklaa "humahtaisi" päähän. Hehheh! Tiedätte varmaan mistä he puhuivat ;)

Tein äskö samalla ohjeella ja ainakin veli söi konvehteja vaikka kuinka monta. Huippua! Saan oikeastaan suuremmat kicksit siitä kun joku muu syö suklaata. On ihanaa antaa niin hyvää tekevää ruokaa jollekin toiselle ihmiselle, varsinkin kun se on veli joka harvoin pistää mitään vähääkään terveelliseltä kalskahtavaa suuhunsa... :) Olen jakanut jo aikaisemmin täällä minttusuklaan ohjeen, mutta laitetaan vielä tämä "muurit murtava" ohje:

Minttusuklaa

2dl Thrive -kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
2-3rkl hunajaa (kukkurallisia)
1dl kaakaomassaa raastettuna
1dl carob-jauhetta
2tl maca
2tl lucuma
1tl acai
1tl guarana
1tl mesquite
1tl vanilja
0,5tl cayanne
ripaus Himalajansuolaa
3 tippaa minttuöljyä

En oikeasti malta olla lisäämättä supereita raakasuklaaseen. Ne kun saa ujutettua mukaan niin helposti, eivätkä maistu ollenkaan! Tietysti määrät ovat pienemmät kuin niissä suklaissa mitä pelkästään itselleni teen. Ja ohje toimii siis taatusti yhtälailla ilman superjauheita! Veikkaan, että tämän suklaan toimivuus piileekin runsaassa makeutuksessa, carob-jauheessa ja minttuöljyssä. Thrive-kaakaovoita tietenkään väheksymättä...

Ostin myös ensikertaa Demeter-viinejä. Tai en itseasiassa ensimmäistä, huomasin nimittäin, että lempi valkoviinini on biodynaamista! Kyseessä siis Meinklang Gruener Veltliner -valkoviini. Todettiin myös loistovalinnoiksi La Ciboise -punaviinipullot. Ostin kahta eri laatua, mutta nimiä en enää muista. Molemmat kuitenkin hyviä :) Eikä kumpaakaan ole hinnalla pilattu. Molemmat n. kympin pulloja!

Eikä krapulasta ollut tietoakaan seuraavana päivänä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti