tiistai 8. helmikuuta 2011

I ♥ Salad


Salaatit.
Parasta ruokaa! Helppoa, Nopeaa ja taatusti Hyväksi Sinulle.

Kun ruuan pohja on kasviksissa, etenkin vihreissä, auttaa se muuta lautasella olevaa ravintoa sulamaan! Elävän ruuan entsyymit pääsevät tehokkaasti toimintaan kun vielä maltat pureskella.

Tosiaan, salaattirakkauteni on päässyt uuteen sfääreihin kun olen löytänyt mitä ihanimmat yhdistelmät & maustamisen. Kuka haluaa syödä tomaatti-kurkku-jäävuorisalaattia? Porkkanaraastetta, anyone?

Rucola-Tammenlehvä-Parsakaali-Quinoa-Hapankaali-Tuore Oregano-Kananmuna-Ruohosipuli-Sitruuna-Valkosipuli-Punasipuli

1. Luomu kananmuna! Tekee salaatista kuin salaatista h e r k u l l i s e n. Muistathan myös kanoja, eli osta luomua :) Ripaus Himalajan/merisuolaa päälle.

2. Avokado. Jep, ilman tätä ei salaatti maistu! Tämä kermainen hedelmä korostaa muita makuja ja tuo salaattiin pehmeyttä. Vaatii kumppanikseen kohdan 5 aineksen!

3. Hyvät viljat. Quinoa, amarantti, hirssi, villiriisi... Jos et ole 100% raw, kokeile näitä! Esim. quinoasta saat helposti 15min keittämällä herkullisen proteiinilisän salaattiisi. Mausta öljyllä, suolaripauksella ja ehkä jollain hyvällä maustesekoituksella.

4. Hapankaali. Maitohappobakteerien ansiosta auttaa ruokaa sulamaan, ja maistuu herkulliselta yhdistettynä muuhun ruokaan! Lisäksi ylimääräistä suolaa ei välttämättä tarvita, luomuhapankaalissa käytetään usein merisuolaa :)

Romaine-Rucola-Parsakaali-Avokado-Punasipuli-Valkosipuli-Hapankaali-Hamppuöljy-Mustapippuri

5. Sitruuna. Ilman puristettua sitruunamehua salaatti maistuu tylsältä! Kokeile tehdä myös salaatinkastike yhdistämällä se lempi kylmäpuristettuun öljyysi, suolaan, mustapippuriin ja laadukkaaseen viinietikkaan.

6. Rusinat. Nam! Tuovat ihanaa makeutta. Avokado + sitruunamehu + rusinat = taivaallinen yhdistelmä, kokeile vaikka ;)

Näitä kohtia voisi tosiaan jatkaa loputtomiin. Ja se salaateissa onkin parasta, niitä voi varioida äärettömästi!

Loppuun muutamia kuvia päivästä,




Jep, asun kummitustalon vieressä.

5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vautsi, maalaisparatiisi Porissa <3 Joko olet kotiutunut?

    VastaaPoista
  2. Salaatit rokkaa täälläkin! Onnea uuteen kotiin :)

    VastaaPoista
  3. Olen kotiutunut oikein hyvin! Olen niin kiitollinen kaikesta, erityisesti tästä asunnosta :) Kiitos paljon kaikille!! :)

    VastaaPoista
  4. Kai oot käyny jo kurkkaan tonne kummitustaloon? Olipa mukava aukaista tämä blogi, jotenkin kaunis fiilis tuli heti.

    VastaaPoista