perjantai 28. toukokuuta 2010

Ammatinvalinta pohdiskeluja ja baarivinkki ;)

Oltiin ystävän kanssa kaupungilla ja koululla tarkastamssa yo-tuloksia (jep, vasta). Samalla ystäväni sai tietää päässeensä Lahden ammattikorkeakouluun opiskelemaan vaatesuunnittelua ja hehkutettiin tätä niin että koko Helsinki raikui! Mutta ne kirjoitukset. Tuloksiin olen ihan tyytyväinen, jotenkin en osaa pistää niille painoarvoa. Laitan ne nyt tänne jos kiinnostaa :)!

Äidinkieli M (2 pistettä E:stä...)
A-Englanti C
A-Ruotsi B
Terveystieto E
Psykologia C (tämä harmitti kaikkein eniten)

Mietin, että jos oikeasti olet kiinnostunut jostain alasta, pääsee sitä opiskelemaan. Minulla on edessä välivuosi, jonka aijon käyttää juuri kiinnostavien alojen oppilaitosten tutkimiseen ja muutenkin rauhoittumiseen, lukio tuntui vievän viimeisetkin mehut. Ja mitäköhän on jäänyt kursseista käteen? No, ainakin paperi ja lakki.

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä että musta tulee sairaanhoitaja. Kuitenkin tähän uuteen elämäntapaan (raakaravintoon, tietoisuuteen ja slow-tyyliin) tutustuessa en usko sen kuitenkaan olevan se. Olisihan se mahtava päästä vaikuttamaan niinkin tärkeän ammatin kuin sairaanhoitajan kautta suoraan potilaiden hyvinvointiin, mutta taitaa olla hankalaa. Mitäköhän kummallisia marjoja tarjoavasta sairaanhoitajasta ajateltaisiin johdossa? :)


Sairaanhoitajan koulutus voisi olla kyllä hyvä pohja ja siitä voisi lähteä sitten suuntaan, joka tuntuu oikealta.

Vanhusten kanssa työskentely on myös yksi unelma. Vanhainkodissa työskentely, jossa saisi rohkaista asukkaita kokeilemaan elävää ravintoa olisi mahtavaa ja jos vielä saisi nähdä konkreettisia muutoksia heidän terveydentilassaan!

Myös oman yrityksen perustaminen jyskyttää takaraivossa.

Asiasta kolmanteen käytiin ystävän kanssa tsekkaamassa Hakaniemen uusi mehubaari ja ph-shop Tuoreverso. Tarjolla oli ilmaisia (ja superherkullisia!) kurkku-avokado shotteja :) Ystävä ei maistanut, mutta poikkesimme matkalla myös Ekolossa ja nappasimme raakasuklaata mukaan. Ei varmastikaan ollut yllätys, että upposi! Oli ihanaa istuskella Hakaniemen rannassa ombaria nautiskellen, auringonpaisteessa.

Ja Tuoreversossa kannattaa käydä tänään tai huomenna paikanpäällä, nimittäin silloin näitä ilmaisia herkkushotteja jaetaan! Tarjoilu koostuu tuorepuristetuista mehuista ja smoothieista. Oppisipa itsekin väsäilemään yhtä hyviä herkkuja... Mutta puikoissa taitaakin olla kuulemma yksi Suomen huipuimmista raakaruokakokeista! ;)

Käykää katsastamassa Ph-shopin nettisivut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti