keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mantelimaito vs. Fazerin sininen

Tänään on ollut ihanan aurinkoinen päivä... Nautiskelin auringosta parvekkeella ja olin viittävaille valmis vaihtamaan bikinit päälle! Illalla oli tarkoitus lähteä Korjaamolle Folk-klubille, mutta keho oli niin väsynyt, mahdollisesti eilispäivän niukan ravinnon takia. Ei yksinkertaisesti kerennyt syömään, muuta kuin raakasuklaata ja teetä. Tänään keho vaatikin kunnolla ravintoa ja valmistinkin ensimmäistä kertaa mantelimaitoa. Ja kyllä maistui hyvälle! Ihanan pähkinäistä ja makeaa :)

kuva

Liotin ensin yön yli 1 dl manteleita ja huuhtelin ne muutamaan kertaan aamulla. Soseutin mantelit sauvasekoittimella (tehosekoitin vieläkin hankinnassa!) ja siivilöin pariin kertaan. Siivilöimisestä ylijääneen manteli"soseen" pakastin ja aijon käyttää myöhemmin esim. raakaleivonnassa ja jälkkäreissä. Valmiin maidon maustoin aidolla vanilijajauheella ja agavesiirapilla. Tästähän voisi tulevaisuudessa varioida Quinoaa! blogin Heidin vinkkauksella myös herkullisen hedelmämaidon lisäämällä sekaan esim. banaanin. Kaakaota voisi myös kokeilla, mutta omien kokemuksien mukaan raakakaakaojauhe ei oikein tahdo liueta nesteeseen... Mutta tämän ehdottomasti lehmänmaitoa paremman juoman käyttömahdollisuudet ovat huikeat (Chai-latet, sorbetit ja leivonnaiset mielessä)!

Illalla söin muutaman palan perus Fazerin sinistä ja täytyy todeta, että pienikin määrä sitä ei todellakaan tee energiatasoille hyvää. Ja niinkin ravintoköyhää herkkua tulee helposti syötyä liikaa, koska sen ravinto-arvot ovat melkoisen alhaiset. Toivottavasti piakkoin pääsen eroon vanhoista tavoista ja opin uusia herkullisia raakaruokareseptejä jotta pystyisin antamaan keholleni parasta mahdollista ravintoa.

Huomenna pidän raikastavan detox päivän johon kuuluu mehuja tai smoothieita ja ehkä pari palaa raakasuklaata yogi jasmin-teen kera, ehkei niin puhdistavaa mutta energiatasot hyppäävät pilviin aina aidon suklaan ja ihanan teen jälkeen :) Tulen myös vielä pitämään vihannesmehu paaston piakkoin, ennen ylioppilasjuhlia.

Tässä vielä Quinoaa! Heidin spottaama upea video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti