sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kookosöljyn ylistystä ja hiuspulmia

sinivuokkoja pyörälenkin varrella

Tänään testasin ensimmäistä kertaa kookosöljyä aurinkovoiteena ja voin sanoa että eipä ihoa polttanut enään! En voi uskoa, että kemikaalimössölle on näinkin luontainen vaihtoehto ja siitä ei ole puhuttu yleisesti! (Niinjoo, markkinavoimat mylläävät taas...) Kookos on vähintäänkin yhtä tehokasta, vielä siitepölyt ja levät sisäisesti nautittuna, kuin mikä tahansa brändätty, ylihintainen rasvaputkilo. Plussana ihana tuoksu...

Päivä kuluikin pitkälti aurinkoa ottaen, pyöräillen ja ostoksia tehden ylioppilasjuhlia varten. Odottelen kovasti tavarataloihin hiusväriä joka olisi aidosti luonnonmukainen. Nyt ostoskoriin päätyi suuren firman ammoniakiton ja litsihedelmää sisältävä väri. Kuinka luonnollista? Jaa-a, ehkä joku päivä varaan ajan kampaajalta jossa on mahdollisuus kasviväri -värjäykseen. Kova hinku kokeilla! Tosin Ekolosta ja myöskin Ruohonjuuresta saa Sante -hiusväriä. Tätä aijon vielä kokeilla, mutta mieluiten uskoisin uuden värin laittamisen ammattilaisen käsiin :) Tässä muutamia kampaamoita, joissa kasvivärivärjäys mahdollinen:
Salon Fa'Milja, Helsinki
Elämänpyörre, Helsinki

Entä hennavärjäys? Se on toki luomumpi kuin tavaratalojen väripaketit, mutta olen kuullut myös hennan haittavaikutuksista. Hennaa on pidetty allergisoivana, erityisesti hennatatuointi saattaa aiheuttaa oireilua, koska se tulee suoraan iholle. Hennaväri hiuksiin laitettuna on kuitenkin niin pienen hetken kosketuksissa päänahan kanssa että ei välttämättä allergisoi. Ja ihmisethän ovat tunnetusti erilaisia... :)

Iltapala oli tänään taas huippuluokkaa: itsetehtyä goji-mulberry-manteli raakasuklaata ja yogi jasmine teetä. Testatin myös veljelläni suklaata ja tykkäsi kovasti! Missioni onkin nyt informoida entistä tehokkaammin myös perhettäni raw food ruokavaliosta ja superfoodeista. Kun itsellä on niin hyvä olo tulee väistämättä tunne, että haluaa jakaa sen. Koitankin kehittyä kovasti erityisesti raakaherkkujen valmistuksessa, jotta saisin perheeni enemmän vakuutetuksi raakaravinnon monipuolisuudesta ;)

Ihanaa kesäiltaa.


2 kommenttia:

  1. Ai Turussa on tuollainen Titu -paikkakin olemassa. Kiitos vinkistä! Aiemmin olin kuullut vain Konsan kartanolla olevista ekokampaajista.

    VastaaPoista
  2. Hei tosi kiva että oli hyödyksi! Löytyi vain googlettamalla, en siis ole itsekään käynyt liikkeessä :)

    VastaaPoista