lauantai 22. toukokuuta 2010

Kirjasuosittelu!

Nämä "viimeiset" hellepäivät olen viettänyt pitkälti lämmöstä nauttien rannalla ja puistossa. Aamulla tänään kun olin koiran kanssa lenkillä oikein imin energiaa ympäristöstä, tai ainakin siltä se tuntui kun luonto oli niin kaunista :) Talven jälkeen jaksaa vaan ihmetellä luontoa ja sen vehreyttä... Vihreys on ehdottomasti energisoivaa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittuna!

Rantalukemiseni on ollut Riitta Wahlströmin kirjoittama "Eheyttävä Luonto". Olen pitänyt tästä hirveästi, vaikkakin toisinaan kasvatustieteen lisensisaatin ja yliopisto-opettajan teksti tuntuukin vaikeaselkoiselta. Kokonaisuus on kuitenkin ymmärrettävä kuvaus ihmisen monipuolisesta luontoyhteyden tuntemisesta. Kirjassa puhutaan mm. muinaisesta luontosuhteesta ja sen kadottamisesta kulttuurin seurauksena, luonnon voimaa tuovasta energiasta ja ihmisen moniulotteisuudesta ja aistiemme herkkyydestä. Tekstissä vilahtelee tutut ja vähemmän tutut termit: ekoterapia, chakrat, aura, ego, värähtely, hengellisyys. Jokatapauksessa hirmuisen kiinnostavaa luettavaa... suosittelen!

Kirja on siivitetty lisäksi kauniilla lainauksilla, erityisesti pidän Riitta Wahlströmin omista runoista.

Kuuntele
ruohonkorsien iloinen sirinä
sirkkojen helisevä surina
perhosen siivet
värejä laulavat
voisit unohtua
metsänpeittoon
sammalen syliin
pehmeään uneen.

Olisin halunnut lisätä tekstiin kuvia mitä olen räpsinyt näistä ihanista hellepäivistä, mutta en saanut kännykkää (jossa kuvat on) asennettua tähän läppärilleni, joten pitää "tyytyä" Satoshi Matsuyaman upeisiin kuviin.Kun alat tuntea rakkautta,
lintuja, hentoja niittyvilloja
kohtaan
kun alat tuntea rakkautta mullan
hehkuvaa tuoksua
meren voimaa kohtaan
pääset olemukseesi, säteilevään valoon

- runot: Riitta Wahlström


P.S Kirjoitin tämän jo eilisiltana, mutta ikivanha läppärini sammui, enkä jaksanut enään käynnistää uudelleen. Olenkin superiloinen uudesta läppäristä jonka saan pian!

1 kommentti:

  1. Olisitko Maija kiinnostunut vilkaisemaa tekemään kirjasuosittelu (https://kirjasuosittelu.iteco.fi) palvelua ? Se on ilmainen palvelu ja tulee sellaisena pysymäänkin. Nyt siellä on tosin pääasiassa vasten nuorten kirjoja, mutta toivottavasti tilanne paranee kun aika kuluu.

    VastaaPoista