sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Inspiraation lähteitä

Inspiraatio on voima joka meidät monet saa liikkeelle. Inspiraation synnyttämä voima suuntautuu itselläni erityisesti ihmissuhteisiin, maalauksiin ja terveyteen.

Kauneus inspiroi monia, minua myös. Luonto on ehkä puhtainta kauneutta mitä maapallolta löytää. Kauneushan ei tarkoita täydellisyyttä. Se, että olemme yhtä maapallon kanssa, eli ihmisillä yhteys luontoon ja sitä kunnioitetaan on kaunista. Se on jostain syystä niin tarkoitetun oloista! Jos asumme maapalolla, elämme erilaisissa ilmastoissa, selviämme luonnonmullistuksista.... niin eikö meidän tulisi mukautua ja antautua jo maapallon voimalle, eikä kauhistella sitä tai taistella vastaan? Käytin äskön sanaa selviytyä, mutta se on aika huono. Ei meidän tarvitse selviytyä, ainoastaan mukautua. Eli kunnioittaa Äiti Maata. Syömällä raakaravintoa eli mahdollisimman luonnollisessa muodossa olevaa ruokaa auttaa yhdistymistä luonnon kanssa. Me olemme osa luontoa, eli eikö olisi outoa taistella sitä vastaan? Omaa itseämme?

Itselleni luontoyhteyden saavuttamista inspiroi tällä hetkellä erityisesti kolme henkilöä. Ja kiitos internetin, että olen saanut kuulla näitä ihmisiä. Lukiossa kun en näistä asioista kuullut.

1. Leija Turunen


Aitous, sisäinen kauneus, elinvoimaisuus, rohkeus ja empaattisuus välittyvät hänestä näiden videoiden kautta. Jostain syystä saan häneltä hirveästi voimaa.

2. Dan McDonald


Dan the Man on monelle inspiraatio. Nöyryys ja intohimo ovat tämän jätkän voimavaroja ja raakaravinnon, fruits & vegetables, herbs, seeds & nuts, terveellisyys ei jää kenellekään epäselväksi kun katsoo häntä ja huomaa energian mikä hänessä on.

3. Hanna Skyttä
Hanna Skyttä kirjoittaa blogia mm. Kauneus ja Terveys -lehden nettisivuille ja satunnaisesti myös Ruohonjuuriblogiin. Skyttä oli ensimmäinen henkilö joka johdatti kirjoituksillaan minut joogan, raakaravinnon, mielen tasapainon ja muun rikkaamman elämän pariin.

Näiden lisäksi inspiroidun paljon Viidakkomiehen kirjoituksista ja Youtuben rawfoodistien videoista.

Ennen inspiraatiota tarvitaan kuitenkin Tavoite. Se asia mihin pyrit, minkä takia vaikka koko elämä kannattaa kääntää ylösalaisin. Myös inspiraatio voi synnyttää uusia tavoitteita. Ne voidaan lyödä joko korkeammalle tai realisoida matalammalle. Parasta on kuitenkin älyttömät, huikeat unelmat! Suuret unelmat ehkäisevät ikävystymistä ja masennusta. Kun on missio päällä, ei käy aika tylsäksi :) Ja matkakin kohti tavoitetta/unelmaa on äärimmäisen hauskaa. Kuljethan koko ajan kohti sinua eniten inspiroivimpaan asiaan! Ja kun tapaat ihmisiä joilla on sama GOAL niin matkasta tulee vielä hauskempi. Intohimoisten ihmisten kanssa kaikkien yhteinen maali lähenee nopeammin. Joukossa tyhmyys tiivistyy ;)

"Pieni joukko päättäväisiä sieluja, joita siivittää vankkumaton usko heidän tehtävänsä tärkeyteen, kykenee kääntämään historia kulun." - Gandhi

Onneksi nykyään on paikkoja joissa on niin helppo inspiroitua->luoda yhteyksiä->kehittyä. Kiitos Youtube, foodit.fi ja facebook! Pelastitte mut koulunpenkiltä nukkumasta :)

3 kommenttia:

 1. Toi leija turunen on kyl mieltön inspiraattori mullekkin, kuten viidakkomieskin :) Hanna Skyttan blogiin seuraavaksi tutustumaan, kiitos vinkistä :)

  Kyllä me tosiaan nuoret saadaan olla kiitollisia että ollaan jo tässä vaiheessa saatu nää mahikset ja tietosuus kaikesta ulottuvimmille. seuraavat sukupolvet ehkä jo päiväkodissa vetelee paljainvarpain ja nostaa värähtelytasojaan halimalla puita ;)

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoinen postaus! Nää tyypit oli ennestään ihan vieraita mulle ja videot olivat täyttä asiaa!
  ^You gave me inspiration :-)^

  VastaaPoista
 3. Eevi: :) Kyllä, niin saadaan olla! Hehe... On kyllä mahtava elää juuri nyt. Kun kaikki on muuttumassa. Vaikka alkutekijöissä ollaankin niin se huojentaa, että meillä on tieto ja saadaan jakaa sitä omille lapsillemme... ja siitä se lähtee, ehkä jo uusi aikakausi? :)

  Octavia: Kiitos paljon <3 Ihana kuulla, että inspiroiduit! :)

  VastaaPoista