torstai 23. syyskuuta 2010

Lokakuu on detox-kuukausi!

Ennen palkkapäivää mulla on tapana tehdä lista tulevan kuun hankinnoista. Lokakuusta suunnittelen detox-painotteista :) Aloe Vera kuuri loppuu kyllä ennen lokakuun loppua, mutta muuten käytän palkkani ainakin seuraaviin kehoa helliviin juttuihin:

- Bikram- eli Hotjooga -kortti kuukaudeksi
- Colonic -huuhtelu
- Ruokavalion perusta:
 • kookosvesi päivittäin
 • vihreät lehdet (salaatti ja yrtit)
 • puhdistavat hedelmät, kuten meloni ja papaija sekä hapokkaat, erityisen puhdistavat hedelmät kuten sitruuna, greippi, ananas ja lime
Ja jos oikein tuun hulluksi niin:

- PranaMat

Päivän salaatti: idut, hapanporkkana, hamppuöljy, punasipuli, avokado, auringonkukansiemenet + D-vitamiinitipat

Olen syönyt nyt todella paljon rasvoja ja rakentavia aineita (superit), koska ruokavalio on aika kriittisessä muutosvaiheessa enkä halua käyttää heti liian detoxaavia ruokia. Eli pääpaino ollut kuitenkin vihreässä, mutta lisänä reilusti avokadoa, hamppuöljyä, siemeniä ja hieman kookosöljyä sekä supereista erityisesti hamppuprode, raakakaakao, tocotrienols, bee pollen, hunaja, aloe vera. En malttanut olla ostamatta DYWin tahinia, joten jättipurkki sitä nyt jääkaapissa :D

Myös kuumennettuja ruokia sekä kemikaaleja on syöty, nyt tosin olen ollut n. viikon ilman kumpaakaan. Päänsärkyä ja finnejä bongailtu ja olo on superväsynyt (voi johtua myös töistä, meillä ilmeisesti homeongelma...) Nämä kaikki siis kuulemma ihan normaaleja detox-oireita, joten ei kai tässä auta muu kuin nautiskella siitä tiedosta, että myrkyt lähtevät liikkeelle!

Ja tulevan kuun ihanuudet, hotjooga ja colonic-suolihuuhtelu tulevat varmasti nopeuttamaan prosessia ja lievittämään oireita. Lämpöjooga on aineenvaihduntaa edistävä ja colonic poistaa suuren määrän kuonaa paksusuolesta. Great! :D

Lähden viikonlopuksi mökille, mutta läppäri kulkee mukana. Jotain tyypillisiä luontofiilistelyjuttuja tiedossa mitä ilmeisimmin ;) Saan ehkä Detox Your World -kirjankin luettua vihdoin loppuun joten Shazzien oivalluksia myös luvassa!

PS Onko kenelläkään kokemuksia Colonicista ja minkä hintainen hoito on? Itse olen menossa tänne mikäli aikoja löytyy :)

5 kommenttia:

 1. Helsinkiläinen Avina näkyy tarjoavan 75 min. Colonic hoidon 60 €:lla.

  Osaatko sinä, tai joku muu, sanoa miten tämä Colonic huuhtelu eroaa itse tehtävistä suolihuuhteluista?

  VastaaPoista
 2. aaah, hot jooga on aivan ihanaaa :) ihanaa että hemmottelet itseäsi ja huollat itseäsi laadukkaasti! Vink vink, chlorella myös mieletön puhdistaja, ja onko sulla msm jo käytössä?

  VastaaPoista
 3. Suvina: Hei wau täytyykin ehkä mennä tuonna Avinaan! Kiitos vinkistä :)

  En tiedä eroista sen tarkemmin, mutta voisin kuvitella, että ammattilaisen tekemänä ja kunnon koneilla (:D) tehty suolihuuhtelu olisi tehokkaampi. Coloniciin kuuluu muistaakseni vielä vatsan alueen hierontaa hoitajan tekemänä, eli aika loppuun hiottu paketti taitaa se olla.

  Molemmissahan on kyse kuitenkin paksusuolen huuhtelusta mutta ero ilmeisesti tehokkuudessa ja hoidon kokonaisvaltaisuudessa :)

  Eevi: Uskon!! Kuulostaa ihan unelmaharrastukselta kun pimeys ja kylmyys on tulossa, muutenkin pelkkää hyvää siitä tullut vastaan... :)

  Chlorella purkki on juuri korkattu ja sitä menee n. 10 tablettia päivässä. MSM en ole vielä kokeillut jostain ihmeen syystä! Olen kai lukenut vähän ristiriitaista tietoa joidenkin merkkien laadusta, mutta OptiMSM pitää varmaan laittaa tilaukseen ( http://www.finnmsm.fi/verkkokauppa.html )

  VastaaPoista
 4. Mulla on detox-viikko takana ja siihen kuului tosiaan myös colonic-terapia. Aika kokemus sekin, mutta olen toki tyytyväinen, että siinä kävin. Olin suunnitellut n. 3 kerran hoitojaksoa, mutta tässä kohtaa taisi tämä yksi riittää ;).

  VastaaPoista
 5. Maija: Ohhoh, Hyvä tietää :) No, pakko testata vielä itse!

  Mitäs ihmettä, miksi oon ylemmäs kirjoittanut "Suvina" kun piti olla Suvi :D

  VastaaPoista