sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Cherimoya


Annoona, kermaomena, kirimoija, cherimoya... "rakkaalla lapsella on monta nimeä" :D Cherimoya on nimittäin nimitetty yhdeksi maukkaimmaksi hedelmäksi maan päällä. Löysin näitä kauniin näköisiä hedelmiä (alemmassa postauksessa kuva kahdesta kokonaisesta hedelmästä!) Stockmannin herkusta. Joka taitaa olla ainoa kauppa mistä näitä voi ostaa?

Cherimoya maku on jotakin banaanin, päärynän, kookoksen ja ananaksen väliltä. Muistuttaa myös duriania! Ja hedelmä on parhaimmillaan, kun sen kuori antaa periksi painettaessa. Vähän samanlainen touchi kuin avokadon kypsyyttä kokeiltaessa :)

Hedelmälihan ravintoarvot / 100g
Energiaa: 404 kJ / 97kcal
Proteiinia: 1,3g
Hiilihydraatteja: 21,6g
Rasvaa: 0,4g

Saat myös mukavasti mm. C-vitamiinia, B6-vitamiinia ja Riboflaviinia syömällä näitä herkkuja.

Hassua muuten, että rasvaa on noin vähän... sen verran kermaista hedelmäliha on! Mutta energiaa piisaa :) Söin äskön spinning-tunnin päätteeksi 2 cherimoyaa ja nälkä lähti heti. Cherimoya on helpointa syödä halkaisemalla se ensin kahtia ja sitten lusikoida hedelmäliha. Siemeniä on paljon, joten voit joko sylkäistä ne pois tai väistellä :)

Jostain luin vinkin, että kun cherimoya on täysin kypsä kokeile laittaa se hetkeksi pakkaseen ja elävän ravinnon vaniljajäätelö on valmis lusikoitavaksi!

Lisää vinkkejä saat tältä kaunottarelta:

2 kommenttia:

  1. Täälläpäin kasvatetaan cherimoyaa(jonka tunnen paremmin nimellä anona) mutten ole oikein päässyt sen makuun.Kolumbialaisen ystävättäreni mielestä taas parempaa hedelmää ei olekaan....

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Oi oi kuulostaa ihan luksuspaikalta asuinmaasi! Tosiaan, hedelmä on aika äkkimakea joten jakaa varmasti mielipiteitä :)

    VastaaPoista