sunnuntai 14. elokuuta 2011

Naisten lempiaihe?

. . . Painonpudotus. Miesten jälkeen.

Ikuinen lehtiartikkelien aihe, keväinen ja syksyinen otsikoiden hallitsija, markkinointikikka, välinearvo... Laihdutusneuvot myyvät.

Kun elimistölle tarjoaa ravinteikasta, kokonaista ruokaa, parantaa se itse itsensä. Ylimääräinen paino on myös kehon epätasapainotila kuten muutkin sairaudet. Kuten painonpudotusta, ei terveyttäkään tuo mikään synteettinen pilleri (peittää oireet, mutta ei paranna oireiden lähdettä kokonaan + syntyy erilaisia riippuvuustiloja). On kuitenkin olemassa tiettyjä painonpudotusta tukevia ruoka-aineita.

Kokonainen ruoka, jonka elimistö tunnistaa, on helpompi sulattaa kuin laboratoriossa kehitelty ruokaa hatarasti muistuttavien kemikaalien summa. Aineenvaihduntaa kyllä kiihdyttävät tietyt ruoka-aineet ja ruuat.

Mitä aihetta olen tutkinut, laskisin seuraavat ruoka-aineet painon pudotusta tukevaksi (ei järjestyksessä)

Kookosöljy
- Tukee kilpirauhasen toimintaa. Kookosöljyn eniten sisältämät keskipitkät rasvahapot auttavat rasvan vähentämisessä.

Maca
- Estää hiilihydraatteja tallettumasta rasvaksi.

Vihermehu
- Vahvistaa, tasapainottaa ja puhdistaa. Emäksisöi kehoa. Ylipaino on esitetty myös kehon liikahappoisuustilaksi.

Vihreä tee
- Rasvaa polttavia ominaisuuksia.

Kokonaiset, aidot, käsittelemättömät rasvat
- Jopa niitä "pahoja" ja kovia rasvoja voi syödä ilman että kerryyttää rasvakerrosta, kunhan muistaa valita ihmisyhteensopivan eli pastäroimattoman version, minkä elimistö pystyy käsittelemään. Itse olen huomannut rasvan vähentymistä kehossani vaikka olen vedellyt kys. juustoja koura kaupalla lähiaikoina, kaloreita laskematta. Maito on kuitenkin huonommin sulavaa kuin esim. hedelmät ja kasvikset, joten suhteuta niiden saanti myös se mielessä pitäen :)
Hyviä vaihtoehtoja ovat ainakin avokadot, pastäroimattomat maitotuotteet (voi, juustot, maito, hapanmaitotuotteet), kylmäpuristetut öljyt, liotetut pähkinät & siemenet.

Kaneli
- Kaneli tasapainottaa verensokeria. Nopeasti verensokeria nostava ruoka saa kehon tuottamaan reilusti insuliinia. Ilman insuliinin erittymistä ei sokeri pysty tallettumaan rasvaksi. Kaneli hillitsee insuliinieritystä. Syö hunajan kanssa.

Nesteytys
- Aamulla on parasta nauttia ensimmäiseksi puhdasta vettä. Mieluiten lähdevettä, hanavesi suodatettuna ja/tai Adya Claritylla tuunattuna. Sen jälkeen tykkään nauttia jotakin energisoivaa. Suosikkini on lähdevesi ja viherjauhe + msm + C-vitamiini + cayanne. Vesi+ laadukassuola + hunaja on myös tunnetusti hyvä yhdistelmä. Vesimeloni on herkullinen ja nesteyttävä aamupala.

Testosteroni
- Testoa tarvitsee nainenkin. Testosteronin puute aiheuttaa naisille mm. energian puutetta, liikunta innottomuutta, heikompia orgasmeja, vähentynyttä seksihalua, heikentynyttä kestävyyttä ja lyhytkasvuisuutta. Hyviä testosteronin lähteitä ovat männyn siitepöly, nokkosen juuri, Tribulus, ginseng, inkivääri, riista (liha & sisäelimet) ja paljon kolesterolia sisältävä ruoka (esim. kananmunan keltuainen). Tärkeää on myös olla syömättä liikaa proteiinia ja muutenkin sopivia annoksia. Alkoholi laskee testosteronitasoja.

Cayanne ja muut chilit
- Hieman lämmitetty sitruunavesi yhdistettynä cayanneen on aineenvaihduntaa kiihdyttävä aamunaloitus. Chilit laajentavat verisuonia, mikä laittaa kehon tilaan jossa se polttaa kaloreita pitkään ruokailun jälkeen. Cayanne on asetettu yhdeksi parhaista painonpudotus mausteista, huru-ukoille sitä nagaa :)

Raakakaakao
- Vähentää ruokahalua ja piristää. Kaakao on yksi kovimmista ravintoaineista. Suuri ravintoainesisältö --> Edistää elimistön tasapainotilaa, eli homeostaasia.

Omenaviinietikka
- Tutkitusti aineenvaihduntaa nopeuttava. Itse pidän tästä.

Ruuansulatus entsyymit
- Entsyymit hoitavat ruoan sulatuksen. Raakaravinto sisältää luontaisesti entsyymejä (tuhoutuvat kuumentaessa). Nappaa aina erityisesti kuumennettua ruokaa syödessäsi. Tämä on hyvä. Tutut ovat laihtuneet syömällä Digest goldeja.

Greippi
- David Wolfen mukaan 3 päivän greippi-paasto poistaa selluliitin.

Vihreät lehdet
Ehkä parhain ja tärkein ravintolähde ihmiselle. Ravinnon perusta jopa! Syö joka aterialla. Mehuna, smoothiena, salaattina, jauheena...

Muita painonpudotuksen kannalta suositeltavia valintoja ovat merilevä, fytoplanktoni, kaikki kasvikset, ja ennenkaikkea niiden ravintolisäpillerien vaihto joko laadukkaampiin tai superfoodeihin, perustana kokonaista ja aitoa ravintoa sisältävä ruokavalio.

Vaikka käsittelin lähinnä ruokaa niin suosittelen erityisesti seuraavia painonpudottajille (ja no, kaikille :))

- Kävele paljain jaloin
- Rakastu
- Liiku luonnossa
- Syvähengitä
- Kuivaharjaa kehosi usein ja anna itsellesi öljyhierontoja
- Kehon kaikenlainen helliminen & hierominen
- Venyttele, joogaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti