maanantai 22. elokuuta 2011

No milk today


Katsoin juuri mielenkiintoisen
dokumentin kalsiumista. On erittäin hyvä, että kissa (kalsiumin haitallisuus) on nostettu pöydälle. Dokumentissa myönnettiin, että kalkkiutuminen on maailmanlaajuisesti yleisin syy sairauksiin. Se ei ole vain iän karttuessa välttämätöntä rappeutumista, vaan erilaisten osatekijöiden summa. Syöpä, sydänsairaudet, munuaissairaudet... kaikki johtuu kalkkiutumisesta.

Kalkkiutumisen tapahtumasarjan aloittavat amerikkalaistutkija Tri. Clarksonin mukaan pienet hiukkaset, matriksivesikkelit. Vesikkeleitä on elimistössä enemmän kuin soluja ja niiden tehtävä on viestien kuljetus, jotta elimistön prosessit voivat käynnistyä. Jos vesikkelit kuljettavat kalsiumfosfaattia (kalsium & fosfaatti yhdistyvät herkästi) esim. luiden & hampaiden sijaan vääriin paikkoihin esim. niveliin seuraa siitä ongelmia. Kalsiumfosfaattikiteet kasautuvat vähän samalla tavalla, kuin lumi puiden oksille. Dokkari olikin lähinnä näistä vesikkeleistä jauhamista.

Jos olosuhteet ovat otolliset tapahtuu kalkkiutumista (lumikin sulaa puiden oksilta samantien jos lämpötila on liian korkea). Korallit, tippukivet, kalkkikivet... kaikki muodostuu kalsiumista, kuten luummekin. Ilman kalsiumia olisimme luurangottomia, muodottomia.

Kalkkiutumista on tutkittu jo pitkään. Miksi lääketeollisuus ei innostu asiasta? Se sanottiin ohjelmassa suoraan:

Lääketeollisuus tienaa sairauksilla, ei terveydellä. Terveys on lääketeollisuudelle rakenteellisista syistä yhdentekevä.

Sairauksien ehkäisy hyödyttäisi ihmiskuntaa paljon enemmän. Se olisi kustannustehokasta, mutta moni lääke kävisi silloin tarpeettomaksi. Toistaiseksi "osataan" hoitaa vain kalkkiutumisesta aiheutuvia oireita, rahoja ei kuitenkaan liikene lisätutkimuksille aiheesta (syy ilmeisesti yllä).

Pilleriuskovaisuus on tämän yhteiskunnan yksi pahimmista ongelmista. Ja rikkaiden rikastuminen muiden terveyden kustannuksella. Aivopesu toimii, buranaan turvaudutaan mielummin kuin vihermehupaastoon. Muutenkin ainut maininta dokkarissa elintapojen, kuten ravinnon vaikutuksesta oli kohta, jossa dialyysipotilasta kehotettiin olemaan syömättä kasviksia, hedelmiä ja täysjyväviljaa, koska ne sisältävät niin paljon kalsiumia. Wtf?

Syömällä kasviksia ja hedelmiä (vaikka vähän sitä täysjyvääkin jos se sopii sulle) voidaan tukea elimistön tasapainoa ja kykyä torjua sairauksia. Kun elimistö on vahva ja kaikki toimii, ei sairauksille ole tilaa. Kun verisuonissa kohisee planktonit ja "kasvien veri" eli klorofylli, ei kalkkeutumista ehdi tapahtua. Sairauksien ehkäisy on se juttu, ei oireiden poistaminen.

Omat ideat kalkkiutumisen ehkäisyyn ja hoitoon:

- Vaihda vesijohtovesi lähdeveteen.
- Heivaa jo se maito "välttämättömänä kalsiumlähteenä" :) Lol.
- Syö lehtivihreää ja merileviä
- Heivaa shaissetupakka (kioskilaatu) ja kokeile vaikka jotakin aitoa.
- Pidä huoli verisuonten "joustavuudesta" nauttimalla aitoja rasvoja. Kylmäpuristettuja kasviöljyjä, liotettuja siemeniä & pähkinöitä, avokadoa ja kuumentamattomia eläinrasvoja. Kalkkeutuneet verisuonet ovat jäykkiä ja tällöin sydän ei saa tarpeeksi happea.
- Pidä keho liikkeessä. Liiku aamuin ja illoin tai pidä itsesi jatkuvassa liikkeessä, älä "jämähdä" = viihdy samassa asennossa liikkumatta liian kauaa.
- Tulehdus voi johtaa kalkkiutumiseen ja kalkkiutuminen aiheuttaa tulehdusta. Nauti anti-tulehdusruokia kuten valkosipulia, hunajaa, mustikoita, kurkumaa, lääkinnällisiä sieniä ja villilohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti