tiistai 16. elokuuta 2011

Uskalla olla terve ja tiedostava

Kun syö valoa (raakaa kasvisravintoa), lisäät valoa sisälläsi.
Muutut siksi mitä syöt, tulet osaksi ruokaa jonka nielaiset.
Toiset ruoka-aineet ovat avaavia, toiset sulkevia (tarkoituksella suunniteltu näin).
Syön tullakseni tietoiseksi. Terveys on itsestäänselvyys.

--- > Erittäin mielenkiintoista juttua Bliss of Minella

Tänä päivänä meillä on avaimet syödä maailman parhainta ravintoa tai maailman surkeinta antiravintoa. Superterveyden avaimet ovat jokaisen käsillä, on eri asia haluaako/uskaltaako/viitsiikö niitä käyttää.

Uskallatko erottua joukosta? Uskallatko tehdä muutoksen? Uskallatko olla erimieltä kahvipöydässä? Huvittaako ja haluttaako laittaa rahaan omaan itseesi?

Uskoahan ei tarvita, sen tuntee. Sinun ei tarvitse uskoa superfoodeihin, voit kokeilla niitä. Elävän, energisoivan ja täynnä valoa olevan ravinnon & mäccärin aterian välillä olevan eron tuntee. Puhdistavan vihannesmehukuurin jälkeisen hyvänolon voi kokea konkreettisesti. Ja voi nähdä myös omin silmin. Kuvassa kynsieni reunalla (pyrin olla pyöristämättä kynsien muotoa) näkyy aika jolloin en syönyt niin hyvin kuin nyt. Uusi kynsi on kirkkaan valkoista ja vahvaa, vanha haaleaa ja melkein läpinäkyvää.

Oma terveys = paras sijoituskohde. Sijoita itseesi!

Rohkeutta voi kerätä ympäröimällä itsensä samanhenkisillä ihmisillä. Voitkin olla "osa laumaa" vaikka puhutkin lautasmallia vastaan.

Uskalias kokeilee ottaa "lauman johtajan" aseman ja alkaa kertomaan "lauman" ulkopuolisillekin miksi tekee niinkuin tekee. Miksi syö kaakaopapuja hunajan kera pullakahvin asemesta.

Pullakahvittelijoita on helppo puolustaa. "Ruokahan on vain ruokaa! Sillä mitä syö ei ole väliä!" "No voihan sitä nyt joskus itseään hemmotella" "Ei jaksa kiinnostaa". Todennäköisesti hekin kiinnostuvat terveydestään silloin kun sitä todella koetellaan.

Ravinnolla ja terveydellä on kiistaton yhteys. Erilaisissa elämänarvo -kyselyissä ihmiset nostavat terveyden yleensä tärkeimmäksi. Miksi niin harva siihen kuitenkin todella panostaa? Miksi se kiinnostaa niin harvaa? Miksei kukaan kyseenalaista vähärasvaisuutta ja lisäaineita vaikka voimme niin huonosti, keinotekoisten valmisteiden (lääkkeiden) voimilla? Noh, kyllä nykyään tätä tapahtuu. Internet on huippu, hyvän leviämistä ei voi estää. Danone-televisio-aivopesu on omiaan ruokkimaan tietynlaista kuvaa "terveellisestä ruokavaliosta".

Odotan innolla tulevia ammattilais-televisioesiintymisiä koskien superfoodeja. Telkkari on kuitenkin vielä se, millä ihmiset tavoittaa helpoiten. Uskottava media.

Superfoodit on kuitenkin niin paljon muutakin kuin tuo hassu markkinointitermi. Kuvastaa itse tarkoitusta hyvin, mutta siitä on tullut monelle vähän kuin kirosana. Nimi ei kuitenkaan miestä pahenna, kunhan tieto leviää mustikka vs. goji kamppailut voidaan jättää huumorilla historiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti