lauantai 13. elokuuta 2011

Douppaa hymyllä


Mökillä... Oli ihana tajuta, että koska ei ole koulua tai aikatauluorjallista työpaikkaa voin tulla tänne milloin vaan. Siihen asti kunnes tulee jäät, ja lopputalvesta sitten jäitä pitkin!
Helsingistä hippasu järven rannalle saareen tuntuu nyt kyllä niin hyvältä. Sauna lämpiää, järvi houkuttelee ja maha täynnä lehtikaali-tomaatti-rucola-"villi"salaatti-oliiviöljy-hunaja-valkosipuli-salaattisipuli-himalajansuola-gruyerejuusto-avokado salaattia, ja raakasuklaatakin. Samainen salaatti sai myös molempien vanhempieni suupielet korviin, "en oo koskaa saanu mitää näin hyvää", oisivatpa maistaneet meidän Norjan reissun porukan salaatteja! Ehkä niihin taltioitui vielä joitain kauniita rakkausenergioita mitkä viimeistelivät makuelämyksen :) ja sitä fiesta molea muutama kourallinen...

Villiintyneet ruukkusalaatit


Kotipihalla odotti tumman viininpunaisia karviaisia yllärinä. Se maku - suoraan lapsuudesta! Muut kyytiläiset odottelivat autossa kärsimättömänä kun minä kykin pusikossa muurahaisten keskellä suupielet violettina :D Ajattelin taltioida niistä suklaata päästyäni kotiin. Mieleen hiipi jotain tämän suuntaista ohjetta:

Tumma karviaissuklaa

Kaakaomassaa (Puhdistamo)
Kaakaovoita (Puhdistamo)
Kookosöljyä (Dr.Groeg, Tropicai, Virilo)
Lesitiiniä (Puhdistamo)
Hunajaa
Vaniljaa
Neilikkaa
Kanelia
Suolaa (Celtic sea salt, Himalajan suola, Sunfire salt)
Tuoreita karviaisia suklaamassan päälle

Pyrin laittamaan tuotemerkkisuositukset ohjeisiin, koska laatueroja on tunnetusti myös superfoodeissa. Macalla ja macalla on todellakin eroa! Itäkeskuksen Ruohonjuuressa nainen kertoi että kaapissa oli kyllä pussi macaa, mutta ei saanut sitä alas. Jos syöt ruokaa joka maistuu pahalta, en usko että sen ravintoaineet myöskään imeytyvät. Masentuneena, surullisena, stressaantuneena ja väsyneenä tulee yleensä syötyä liikaa, tämä johtuu varmasti osin myös siitä että näissä olotiloissa keho ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita mielentilan aiheuttaman heikon imeytymisen takia vaan pyytää vaan lisää ja lisää. JA: Kumpaa tulee syötyä enemmän: omenoita vai sipsiä? Kummasta saat enemmän ravintoaineita? Kumpi addiktoi? Vrt. sipisin ja omenan ravintoainesisältö. Uskon, että ravintoaineiden imeytymättömyys on myös kehon puolustustila: pahalta maistuva ruoka tarkoitti vielä joskus myrkyllisyyttä. Helpommalla keho pääsi kuljettamalla ruuan kehon läpi nopeasti mahdollisimman vähäisellä käsittelyllä. Tämä siis pohdittu puhtaasti intuition pohjalta.

Puhdistamon macaa maistettuaan tuli takaisin sen tyylistä kommenttia, että tämähän on oikeasti ihan hyvää! Ja todella, Puhdistamon maca maistuu herkulliselta vaikka veden kanssa. Mitä hinnaltaan toki edullinen Of the Earthin maca ei todellakaan tee. Laatu on herkullista. Siksi sanoin vanhemmillekin kokkailujeni salaisuudeksi laadukkaat raaka-aineet, maistelu ruokaa laittaessa ja makujen tasapaino. Happamuus, suola ja makeus tasapainossa. Jos ruoka ei maistu hyvältä mieti puuttuuko siitä happo, suola vai makeus. Vaiko hymy, suosittelen musiikkia ruokaa laittaessa!

Hyvä ruoka - parempi mieli, Hyvä mieli - parempi ruoka, ruokailu Hyvällä mielellä :)

Ja mieli positiivisena tulee tehtyä myös terveellisyyden kannalta parempia valintoja. Väsyneenä tai alkoholia verenkierto täynnä tulee helposti marssittua lähimpään pizzeriaan. Toisaalta hyvällä mielellä nautittu pizza on mielestäni parempi vaihtoehto kuin suruun mätetty raakasuklaa ;) Vaikka raakasuklaahan "tekee pahastakin päivästä hyvän vaikka väkisin".

Muita pahan päivän tai tässä tapauksessa aamun parantajia raakasuklaan lisäksi on aamujuoma, joka koostuu Ormus supergreensistä, msm:stä ja c-vitamiinista (esim. Healthforce C tai Puhdistamon camucamu). Tuunausta saa sitten harrastaa pine pollenilla, reishillä, colostrumilla, tinktuuroilla, tocolla, hunajalla, rainforest rushilla... lähtee lapasesta yleensä :)

Piristävää hymydouppausta Cocovi barilla: Speltvehnänoras shotti ja Puhdistamon kaakaopapuja

Nyt käyn saunomassa tästäkin päivästä astetta paremman. Kuullaan pian Norjan kuvien merkeissä!

2 kommenttia:

  1. Jep, lapasesta lähtee täälläkin yleensä :D Superfood"pyttipannut" rox <3
    Ihanan rentouttavaa mökkeilyä sinulle, mökit on kyllä parhautta!

    VastaaPoista
  2. hieno postaus!
    mukavaa mökkeilyä :))

    VastaaPoista