torstai 10. marraskuuta 2011

3 tilannetta 3 smoothieta


Sen kunniaksi että blenderini pamahti päätin jakaa teille muutaman lemppari smoothieohjeeni. Yllättävän kauan se kyllä kesti ollakseen varmaan obh nordican halvin yksilö :)

Smoothieissa kuten kaikessa ruoan valmistamisessa kannattaa ensin miettiä mitä vaikutuksia hakee ruokailuhetkeltä: kestävyyttä, palauttavaa, rakentavaa, piristävää... Erityisesti smoothiessa, jossa tähdätään tasaiseen koostumukseen, kannattaa miettiä ruoka-aineiden yhteisvaikutuksia eli synergioita. Olen huomioinut nämä alla olevissa resepteissä tämänhetkisen tietoni mukaan. Ainesosalistat venähtävät yleensä blenderin äärellä, jonka huomaattekin varmasti alla ;)

P. Koivuniemi ulos kurkusta
Eli flunssan hoitoon :D Tehosta lämmittävää vaikutusta jättämällä pakuritee lämpimäksi ennen pähkinämaidon valmistusta.

400ml cashewmaitoa pakuriteehen tehtynä
1 päärynä
1tl inkivääriä
1tl kanelia
1tl vaniljaa
1rkl kookosöljyä
1tl jauhettua reishiä
1tl muira puamaa
Liraus sitruunamehua tai 2 tippaa sitruunaöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
(cayennea)


Afrodite
;)

400ml pakuriteetä (alle 50 asteista)
3-4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kaakaonibsejä
0,5 tl spirulina
1-2 rkl maca
1rkl kookosöljy
1rkl kaakaovoita
1rkl hunajaa
1tl lesitiini
1tl ashwagandha
Ripaus jauhettua vaniljaa, kanelia, cayennea/chiliä ja inkivääriä
1 avattu mucunakapseli
30 tippaa damiana-uutetta
1 tl muira puama
Ripaus suolaa
(Ruusuvettä)

Jos ihan lähtisi käsistä niin lisäisin vielä horny goat weediä, tribulusta, männyn siitepölyä, mehiläisen siitepölyä, ginsengiä, guaranaa ja yohimbe parkkia. Poronsarviuutteet sitten erikseen? :)


Härkä
Loistava treenin jälkeinen eliksiiri, joka on ominaisuuksiltaan palauttava ja rakentava. Colostrumin voi jättää pois ja korvata koostumuksen esim. kookosjauholla.

400ml kookosvettä
1 avokado
2rkl chia-geeliä
1rkl colostrumia
1-2tl spirulinaa (tai 0,5-1tl AFA)
1-2rkl hamppuproteiinia
Loraus sitruunamehua
1rkl Udo's DHA öljyä
Ripaus Celtic Sea Saltia tai muuta hyvää suolaa

4 kommenttia:

 1. Heippa! Sinulla on ollut viime aikoina esittelyssä brahmi, tulsi, ashwagandha, ja liquid light, jotka käsittääkseni kaikki vaikuttavat mielen toimintaan virkistävästi ja keskittymiskykyä parantavasti? Osaatko sano, mitä eroa noissa on keskenään, ja mikä olisi paras alakuloisuuteen ja ahdistukseen, sekä keskittymisvaikeuksiin (jos valitsee yhden noista)? Ja onko sinulla tarkempaa tietoa tuosta liquid lightista, että onko sitä tutkittu, onko turvallinen jne?
  Kiitos mahtavasta blogista, joka aamu käyn katsomassa, josko olis tullut uusi postaus ;)

  VastaaPoista
 2. Horny goat weed....... 'nuff said :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 3. Oliviaana: Kiitos paljon mieltä lämmittävästä palautteesta! :)

  Brahmi, tulsi ja ashwagandha ovat siis yrttejä, jotka toimivat parhaiten yhdessä käytettynä. Liquid Light sisältää puolestaan ravintoaineet soluun kuljettavaa fulvohappoa sekä erittäin mukavan mineraalipaketin (72).

  Brahmia, tulsia ja ashwagandhaa pidetään kaikkia "mentaaliyrtteinä" eli mielen toimintaa virkistävänä. Suosittelen kaikkia kolmea yhdessä, mutta yksittäisinä sinun tapauksessa sanoisin että kokeile joko brahmia tai tulsia, reippaina annoksina.

  Huom! Ylipäätänsä puhtaalla, ravintorikkaalla ja alkuperäisellä ruokavaliolla on selvästi yhteys tasapainoisempaan mieleen :)

  Muita mieltä vahvistavia ja tukevia juttuja, jos haluat kokeilla (tai et ole vielä kokeillut), on: maca, D-vitamiini, omega-3, valeriaana (rauhoittava yrtti), mucuna ja B-12 (ylipäätänsä kaikki b-vitamiinit). Sekä kaikki testosteronia tukevat ruuat ja lisät, tutkijat osoittavat estrogeenin syyksi aika useasti mielialojen ongelmiin :)

  Liquid Light tuotteen turvallisuus on herännyt itsellänikin mielessä Adya Clarity hässäkän jälkeen. Ilmeisesti tuossa edellisessä kiistassa oli kyse kahden vihamiehen yrityksestä puskea toisen tuote alas. Sen verran uskallan luottaa Sunwarrioriin, että he eivät mitään haitallista laita tuotemerkkinsä alle vaan päinvastoin, hyödyllisimpiä ja laadukkaimpia. Kun käyttömäärät pidetään purkin kyljen mukaisina niin uskon että hyödyt peittoavat haitat kirkkaasti. Mutta aijon olla kyllä todellakin korvat höröllä asian ja mahdollisten tutkimusten suhteen :)

  VastaaPoista
 4. Apris: Sanoo kaiken! :D mäki vasta törmäsin tähän. Seuraavaa tilauksee?: http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Amazon-Man-2-oz-60-ml/14372?at=0 toi tais kyllä olla miehille :D

  VastaaPoista