sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Brahmi


Kirjoittelin aikasemmin ashwagandhasta, nyt on mieliboosteri brahmin, eli bacopan vuoro.

Aamuiseen puurooni tai smoothieeni sekoitan nykyään pelkän ashwagandhan lisäksi myös brahmia sekä tulsia. Aivan loistava aamun aloittaja: herättää, virkistyttää, hyrisee hyvänä olona sekä selkeyttää ajattelua. Toimii myös piristävänä kolmikkona ennen urheilusuoritusta.

Hippokratesin sanoin ruoan pitäisi olla lääkkeemme. Allekirjoitan tämän joka päivä vahvemmalla kynällä mitä enemmän olen testaillut erilaisia lääkinnällisiä juttuja. Päivittäin pienet määrät lääkinnällisiä ravinteita edistävät kehon homeostaasia ja vähentävät sairastumisen mahdollisuutta.

Brahmin hyödyt

Ayurvedalääkärit ovat käyttäneet brahmia jo 3000 vuoden ajan.

- Vahvistaa muistia
- Tukee kognitiivisia kykyjä
- Tasapainottaa mieltä
- Suojelee aivoja stressin tuomilta ongelmilta
- Rentouttaa
- Terävöittää aisteja
- Vilkastuttaa aivoverenkiertoa
- Parantaa keskittymiskykyä
- Helpottaa uuden oppimistä
- Vähentää virheiden tekemistä
- Lisää elämänvoimaa
- Lievä adaptogeeni
- Antioksidanttisia vaikutuksia. Brahmin bsitosteroli (rasvahappo) auttaa vapaiden radikaalien aiheuttamien sairauksien hoidossa (syöpä, sydänongelmat, aikuisiän diabetes, verisuonten kalkkeutuminen...)
- Hidastaa ikääntymisen oireita, erityisesti kognitiivisia
- Parantaa unen laatua


Brahmia on käytetty intialaisessa lääketieteessä myös mm. hoitamaan yskää, astmaa, epilepsiaa, reumaa, tulehduksia, allergioita, selkäkipuja, käyttäytymishäiriöitä, hiustenlähtöä ja masennusta.

Ayurveda-kirjoituksissa brahmi on nostettu keskeisimmäksi aivo- ja hermosolujen nuorentajaksi.

Intialainen fyysikko ja traditionaalisten lääkeyrttien tuntija Tri S. Ajit korostaa, että brahmin käyttö tulee aloittaa ennen vanhaa ikää, jotta voidaan tukea älyä, aivojen nuoruutta ja muistia.

Käyttökokemuksia

"Minulla oli tapana unohdella pikkuasioita jatkuvasti mikä aiheutti ongelmia työrutiinissa. Oli vaikeuksia muistaa muutama tunti sitten kuultu sana uudelleen, tämä aiheutti turhautumista ja masennusta. Brahmin käytön jälkeen huomaan muistavani jopa yksityiskohtaisimmat ohjeistukset"

"Hain brahmilta muistia vahvistavia ja elämänvoimaa tukevia vaikutuksia. Kolmen kuukauden käytön jälkeen tunnen oloni freesiksi ja mielialani on myös parempi mitä aikaisemmin"

Brahmin myyjät ovat saaneet palautetta erityisesti parantuneesta muistista, stressin helpottumisesta ja nousseista energiatasoista. Kiinnostavaa on myös, että Amerikan televisiossa kerrotussa tapahtumassa hermosto-ongelmia saanut rugbypelaaja menetti puhe- ja liikuntakykynsä sekä muistinsa intensiivisen sairaalahoidon, 14 leikkauksen ja niistä seuranneiden komplikaatioiden takia, mutta sai muistinsa takaisin aloitettuaan brahmin käytön. Tv-ohjelman mukaan mies elää nykyään normaalia elämää.

Miten käytän?

Parhaimmat välittömät vaikutukset olen huomannut syntyvän kun nauttii brahmia, tulsia ja ashwagandhaa yhdessä. Tätä kolmikkoa löytyy melkein joka luontaistuotekaupasta. Yhdessä ne piristävät, tuovat mielihyvää sekä terävöittävät ja selkeyttävät ajattelua välittömästi. Teelusikallinen jokaista on sopiva annos, johon jää nostamisen varaa ;) Superyrtit ovat kuitenkin tämän markkinanimensä mukaisia, eli jo pieni määrä riittää tuomaan vaikutuksia hetkeesi. Tuoksu on ihanan makea, maku pehmeä ja neutraali.


Brahmin käyttö on suosituinta teenä. Voit ripauttaa teelusikallisen tai enemmän vaikka pakuriteen, smoothien ja puuron joukkoon. Suklaan valmistuksessa kannattaa ehdottomasti heittää mukaan lääkinnällisiä juttuja! ;) Tinktuuran valmistus voi olla myös hyvä ajatus, perusohje on 60g brahmijauhetta ja 750ml vodkaa.

Toimivaa brahmia saat tilattua FitnessFirstiltä. Cocoviltakin löytyi tätä aikaisemmin, mutta tällä hetkellä niillä on tilauskatkos näiden tuotteiden osalta päällä.

The more people smoke herb, the more Babylon fall
- Bob Marley. Herbsejä kannattaa myös syödä ;)

7 kommenttia:

 1. what the hellll maistuu ihan rukiilta :DDD pistin cafecepsin ja raakilemaion sekaa ni nyt mulla on mämmiä kahvikupis.......... :--DD

  VastaaPoista
 2. Kuinka paljo oikee sitä laitoit :DD leipuri Aliisa ;D Tehdäänki muuten joskus leipää tosta. Jauhot hiiteen ja pelkkää brahmia tilalle!

  VastaaPoista
 3. :DDDDDDD .... vähän....... jep, kunno mämmit tiskii ja tarjotaa porukoiden pääsiäispöydän sekaa naamioituna =DDDDDD saattais tulla villi ilta itse kullekin ku sitä syö

  VastaaPoista
 4. terve.
  juon juuri brahminia aswagandhaa ja tulsia + lisäsin pellavarouhetta sekä hamppuproteinia.
  katsotaan mikä olo siitä tulee.

  VastaaPoista
 5. terve.
  juon juuri brahminia aswagandhaa ja tulsia + lisäsin pellavarouhetta sekä hamppuproteinia.
  katsotaan mikä olo siitä tulee.

  VastaaPoista