tiistai 15. marraskuuta 2011

Vaivaako ruuansulatus? Älä ota Activiaa vaan...


Mulla on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia vatsan kanssa. Vatsan turvotus on ollut oikeastaan perus olotila riippumatta siitä mitä olen syönyt.

Probiootit ja niitä sisältävät tuotteet ovat olleet iso apu. Toimivia juttuja täällä ovat olleet hapankaali (reilusti), Dr. Ohhiras probiootit, kuumentamaton hunaja ja maustehyllyn vatsaa hellivät purkit: chilit, kaneli, kuivatut yrtit ja chai-mausteet ovat kokeilemisen arvoisia makunsa ja vatsaystävällisyytensä puolesta. Myös mineraalitankkaus Liquid Lightin, merilevien ja hyvien suolojen kautta on auttanut. Rauhallinen ruokailutahti, aineenvaihdunnan aktivoiminen ja hyvä mieli ovat kyllä ykkösinä tässäkin tapauksessa.

Muita ruuan sulamista helpottavia keinoja ovat sitten tietysti viina ja tupakka. Ainakin ruuan kanssa sivistyneesti siemailtu luomu punaviini tai ruuan päälle hitain hengenvedoin poltettu kemikaaliton tupakka (Wikipediasta löytyi aika mielenkiintoista juttua sanasta Manitou). Tai sitten jälkkäriksi hömpsyt vanhanajan vatsalääkettä eli Jekkua :) (*Tämä kappale on kirjoitettu pilke silmäkulmassa)


Jottei nyt ihan lähtisi käsistä ja kultaiselta keskitieltä tämä postaus niin alkuperäistarkoitukseni oli ylistää erästä tuotetta.

Uusi maailma nimittäin aukeni aloitettuani Enzymedican tuotteiden säännöllisen käytön. Tai pikemminkin vanha ja alkuperäinen maailma, ennenkuin päätin sotkea elimistöni erinäisin rääkkäämiskeinoin... :D Olin aikaisemminkin napsinut näitä silloin tällöin niitä ollessa tarjolla ja huomannut hyödyt, mutta säännöllisen käytön myötä eron entiseen kyllä huomaa ja tuntee! Riittää jo, että otan kerran tai kaksi päivässä ennen varsinaista ateriaa yhden kapselin, riippuen siis siitä syönkö päivässä yhden vai kaksi suurempaa ateriaa.

Oli todella valaiseva hetki kun vatsa ei perinteiseen tapaan kohonnut ruokailun jälkeen vaan olo oli energinen ja tasapainoinen. Melkein kuin ei olisi mitään vatsaan laittanutkaan ja tunsi silti energisoituvansa ruokailusta! Aamuisinkin on ihana herätä kun tuntee olonsa kevyeksi eikä eilispäivän ruokailut tunnu tukkoisuutena. Ravintoaineiden imeytyminenkin on mitä todennäköisimmin tehostunut. Oon niin onnellinen, että päätin tilata tätä :)

Eli jos siellä ruudun toisella puolella kärvistellään vatsan turvotuksesta tai muista ruuansulatusongelmista, eivätkä mm. yllämainitut luonnon omat valmisteet ole olleet tarpeeksi tehokkaita, niin kannustan tilaamaan purkin Digest Gold (voimakkain Entzymedican tuotteista, kuulemma maailman voimakkain entsyymivalmiste + ilman täyteaineita!) entsyymiä. Vaikka hinta kirpaiseekin, niin itse ainakin pidän kohtuu hyvänä sijoituksena tätä ihanan kevyttä oloa :) Digest Goldia saat ainakin iHerbistä tai Puhdistamolta. Muistaakseni näitä löytyy nykyään myös Ruohiksesta ja muista luontaistuotteiden kivijalkakaupoistakin.

1 kommentti:

  1. Hei! Vieläkö käytät näitä entsyymejä? Pystyykö sen kapselin avaamaan vai pitääkö se niellä kokonaisena?

    VastaaPoista