maanantai 29. marraskuuta 2010

Päivän ruokailumietintöjä


Mitä olen syönyt tänään?

MSM + aktivoitu savi vedessä
1 Cococeps kuumaan veteen
1 omena
Papujen ituja - kuorittuja hampunsiemeniä - 2 porkkanaa
1 omena
kirsikkatomaatteja - 2 rkl pestoa - kuorittuja hampunsiemeniä
10kpl chlorella tabletteja
2 x ombar (goji ja karpalo-mandariini)+ rooibos-tee
mustikoita + 4 rkl hampunsiementahnaa
Pieni lasillinen demeter-punaviiniä

Ei kovin runsasenerginen päiväsaanti tänään, alle 1500kcal (paha tapa edelleen laskea kaloreita). Ja harvinaista, ettei vihreitäkään tullut syötyä ollenkaan! Paitsi chlorellan mukana tietysti pikkuisen. Huomenna täytyy käydä kaupassa ja tehdä ennen töihin lähtöä kunnon vihersmoothie kookosveteen.

Suosittelen testaamaan tuota hampunsiementahnaa! Äärimmäisen herkullisen makuista, ravitsevaa ja samalla aika koukuttavaa. Toimii ainakin marjojen kanssa ihanasti :) Pakastin on vieläkin pullollaan mökiltä poimittuja mustikoita, nam.

Ja otin kyllä eilisestä opiksi, ettei kannata syödä raakasuklaata tyhjään vatsaan ennen liikuntaa. Rupesi nimittäin pistelemään vatsaa kesken tunnin ja venyttelyissä rupesi yhtäkkiä pyörryttämään todella paljon. Hoipertelin pyörältä alas tullessa sen verran, että olin varma että kaatuisin lattialle sinne spinningpyörien keskelle! Huh en ole kyllä vähään aikaan kokenut tuollaista. Tämä kyllä johtui varmasti liian alhaisesta verensokerista, koska en ollut syönyt riittävästi ja join ehkä liikaa (kraana)vettä ennen tuntia. Kookosvesi on muuten ihan loistava urheilujuoma. Olen aikaisemmin ottanut Dr.Martens tonkan mukaan ja juonut puolet siitä ennen tuntia ja puolet tunnin jälkeen. Nesteyttää ja energisoi kehoa tuntuvasti, eikä silloin ole huimauksia tai muutakaan esiintynyt. Eilen ei tosiaan kookosvettä ollut mukana.

Eli viisaampana huomenna taas urheilun pariin, jos siltä tuntuu. Ja voisin tehdä jonkun proteiinipitoisen salaatin töihin tai sitten kunnon trailmix (<-- huippueväs!) Tein tänään muuten ensimmäisen iltavuoron töissä ja päivä meni niin nopeasti! Johtunee siitä, ettei illasta ole vielä minkäänlaista rutiinia vaan kaikki oli aika uutta. Kivaa taas kun on töissä vähän haastetta... Ja oli kyllä niin ihanaa nukkua pitkään ja hörppiä aamu"kaakaot" rauhassa. Myönnän, että kuuntelin pikkuisen joululaulujakin...


Kuva: elements4health.com

4 kommenttia:

  1. Toi vastaa suurinpiirtein meikäläisen aamupalaa...

    VastaaPoista
  2. Juha R: !! :D No tuo oli tosiaan vähäruokaisempi päivä kuin mitä yleensä... Lupaan tehdä vielä ruokapäiväkirjan toisenlaisesta päivästä! ;D

    VastaaPoista
  3. Ajattelin ihan samaa, vastaa suunnilleen myös mun aamupalaa jos jättää suklaat ja viinin pois. Ihmettelen aina et miten jotkut ihmiset voi syödä niin vähän, mutta kai kropat toimii erilailla.

    VastaaPoista
  4. Rachel: Joo ja tottakai päivätkin vaihtelee. Tänään söin ainakin tuplasti tuon ;)

    VastaaPoista