perjantai 8. huhtikuuta 2011

Työ vai unelmat? Voit saada molemmat!

Työnteko rahan takia.

Ymmärrän tämän ajatuksen jotenkin köyhässä kyläyhteisössä (tai en nykyjärjestelmän mukaisena), mutta Suomessa ja monessa muussa "hyvinvointi" (lol) valtiossa ajatus ei voisi olla naurettavampi. Sen tiivistää tämä viime postaukseen liittämäni sarjakuva. Työnteko pelkästään leivän takia alkaa olla aika passé.

Kaverini facebook -päivitys:

"no kai sitä vois palkkapäivän kunniaks hurauttaa taksilla töihin"

Niinpä. Palkka katoaa ainakin työmatkoihin, työstä "toipumis" lomiin, lääkkeisiin joita mm. stressaava ja ravintoköyhä työympäristö aiheuttaa ja viikonloppuna kurkusta alas koska on niin &"%# työviikko takana.

Mulla tulee tosi surullinen ja jopa ärsyyntynyt olo kun luen saman ikäisten juttuja blogeista :D Olisin linkittänyt tähän erään suositun lifestyleblogin postauksen, mutta kirjottaja onkin poistanut sen. Siinä kerrottiin kuitenkin, että hän joutui luopumaan kesäsuunnitelmistaan ja kutakuinkin koko vapaa-ajastaan kesällä koska sai määräyksen työpaikaltaan olla töissä. Unelmat sivuun, jotta tilillä pysyy numerot kurissa? Kyllä mä olisin lähtenyt lätkimään työpaikasta aika rivakkaa!

Mitä jos sun työ olisikin sellaista, jota teet vaikka ilmaiseksi?
Juuri sellaista sun duunisi pitäis olla!!!
Uskon vahvasti siihen, että meillä jokaisella on tarkoitus ja tehtävä täällä maapallolla, joka kehittää tätä ihmisyhteisöä eteenpäin.

Itse kun aloin kuuntelemaan niitä sisimpiä sydämen ääniä ja aloin toimimaan niiden mukaisesti... Asiat vaan loksahtivat paikoilleen! Hiljalleen alkoi löytymään palapelin paloja, eli keinoja joilla voin toteuttaa omaa tehtävääni tällä pallolla, eli missiotani. Olenkin kuluneen viikon aikana ollut ihan suu auki monet kerrat, koska niin huikean innostavia ja jopa "mahdottomia" juttuja on tapahtunut.

Kun hiljennyt ja kuulostelet mitkä ovat asioita joista oikeasti nautit (eli niitä joista ei vanhempasi/ystäväsi/koulu/sukulaiset/Suomi nauti) löydät missiosi.

Ja se mun missio on tosiaan saada ihmiset elämään unelmaansa, kunnioittamaan luontoa ja Foodeille! Olen aloittamassa työskentelyn huipun yrityksen kanssa ja Pori onkin Liekeissä mitä pikimmiten... ;)

Tätä työtä en tee rahan takia. Aloitan työnteon heidän kanssaan, koska minulla on mahdollisuus kehittyä, viedä omaa missiota eteenpäin sekä tunnistan olevani 100% sitoutunut ja innoissani saadessani toimia yhtä liekeissä olevien ihmisten kanssa, joilla on samanlaiset tavoitteet!

Kerron pian lisää tästä tulevasta työpaikasta kun asiat selkenevät lisää, ja avajaispäivä lähenee ;)

Kuva: Woimatila, Kalevanpuisto 54 28120 Pori

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti sinäkään et enää käytä aikaasi johonkin mistä et nauti! Tekemällä asioita jotka ketuttaa, yksi: lähetät negatiivisia viboja universumiin ja kaksi se on poissa maailmanpelastusmissio -ajastasi.

  Mun mielestä maailma pelastuu sillä kun kaikki seuraa The Unelmaansa.

  VastaaPoista
 2. Wow, ONNEA!!! Täytyy tulla pistäytymään Woimatilassa joku päivä. Itse kun asustelen myös Porissa! Pyöräilen päivittäin kalevaanpusiton läpi, mutta Woimatila ei oo osunut silmiin. Yrityksen naiset tosin olivat mun luona joulukuussa raw-illassa :) Pori on niin pikkuruinen :)

  Nää omat unelmat & niiden toteuttaminen on puhutellut ja ravistellut mua viime aikoina ihan hurjasti. Opiskelen terkkariks, vaikka ala ei vedä puoleensa, enkä todellakaan halua lähteä neuvoloihin julistamaan mitään ruokaympyrää!!...Koulu on pelkkää suorittamista ilman pienintäkään intohimoa. Ja siltikin olen vielä niin heikko, että tällä yhteiskunnalla on muhun yliote, joka painostaa käymään koulun loppuun, saamaan ammatin. Vuosi onneksi enää jäljellä, mutta sekin on pitkä aika tehdä jotain, joka syö energiaa enemmän kuin antaa...Samalla yritän kuitenkin vapaa-aikana olla niin liekeissä kuin mahdollista. Opiskella OIKEITA asioita ja tehdä vaan ihania juttuja fiiliksen mukaan.

  Ja todellakin kaima, olen sitä mieltä, että työ voi olla unelmaa! Siihen on itselläkin pyrkimys. Saman kaltaiset ajatukset, kuin sinulla! Halu/kutsumus kääntää tän yhteiskunnen kelkkaa vähän eri poluille, mitä tulee kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, koko maapallon hyvinvointiin!

  Iloista värähtelyä päivääsi! :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, onnea! :) Mullakin on tää woimatila jäänyt täysin huomaamatta, vai se taitaa olla melko uusi? Tulen kanssa kesällä piipahtamaan ja moikkaamaan kun tulen Porin suunnalle :)

  VastaaPoista
 4. Maija: KIITOS!! :) Tosiaan WoimaTila on vain tiettyinä päivinä auki, kannattaa tarkastella heidän facebook-seinää! Joo itsekin tullu huomattua että tämä tosiaan on kuin pieni kylä x)<3

  Joo tärkeintä on, että nautit joka hetkestä ja tiedät mitä haluat! :) On mahtavaa, että sulla selvästi on tiedossa että terkkariksi et halua. Mutta sit vaa punnitsemaa että onko valmistuminen sen vuoden arvoista, jonka tosiaan tietää vaan itse! :) Mutta justiin, jos täyttää muun elämänsä niin laadukkaasti ni kyllä se vuosikin nopsaa kuluu. Ja kuulemma muutenkin kun 2012 lähestyy niin aika kulkee nopeammin ja nopeammin... hehheh ;)

  Samoin oikein sateenkaarenväristä värähtelyä sinne!

  Heidi: Joo olikohan viime lokakuussa avattu!! :) Huippua! Tosiaan en aloita töitä tuolla WoimaTilan liikkeessä vaan saman yrityksen uudessa, pian avautuvassa kahvilassa... ;) Kutkuttaa jo päästä kertomaan tarkemmin tästä!

  VastaaPoista