sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Unohda saarnaus

"Jos haluat auttaa muita, sun on tosi tärkeä huolehtia itsestäs" -Olli Posti.

Saarnaaminen ei ole tehokasta. Se vain lähinnä lietsoo vatsarintaa ja herättää pelkoa muissa ihmisissä. There is no fear in love.

Jos menisin nyt keskelle Porin toria karjumaan että älkää ostako markettimaitoa, margariinia ja paahtoleipää niin mut leimattaisiin hulluksi ja todennäköisesti poistettaisiin paikalta. Lisäksi ihmiset eivät innostuisi jutuistani, koska mulla olisi epätoivottu Hullun leima otsassa ja tapani ilmaista itseäni olis liian outo joten olennaiset asiat kaikuisivat kuuroille korville.


Sen sijaan, mitä me kaikki foodistit ja muut hyvän asian puolesta puhujat voidaan tehdä on huolehtia itsestämme.

Huolehdi, ettet tee mitään mikä on vastoin maailmankuvaasi tai mitään mikä ei vie sinua (ja sitä kautta maailmaa) eteenpäin. "Be the chance you wish to see in the world".

Matkiminen on tehokas ellei jopa tehokkain oppimiskeino. Ehdottomasti tehokkaampaa kuin kirjasta lukeminen. Vauvat matkivat, lapset matkivat ja jokainen meistä tekee sitä koko elämämme ajan. Kun ihmiset löytävät sinusta piirteitä (esim. terveys) joita heiltä itsestään puuttuu herää kiinnostus sinuun ja kysymyksiä kuten "Mitä oikein teet?" nousee. Matkiminen voi alkaa! :)

Matkimme siis henkilöitä joita ihailemme. Parhain keino sanomasi jakamisen kannalta onkin tehdä itsestäsi henkilö, jota voidaan "ihailla" ja johon muut haluavat samaistua.

En tarkoita tuolla ihailun tavoittelulla mitään roolin vetämistä. Kauneinta ihailua voit saavuttaa elämällä unelmaasi sekä arvostamalla, rakastamalla ja kannustamalla muita ihmisiä.

Terveys on himoittu ja haluttu, aina trendissä pysyvä arvo. Jokainen ihminen haluaa olla terve. On eri asia saatko heidät vakuutettua oman tapasi "oikeellisuudesta". Terveyden peruspilarit ovat mielestäni

- Unelmien löytäminen ja toteuttaminen, nautinnollinen unelmaelämä.
- Elämän jakaminen samanhenkisten ihmisten kanssa
- Itsensä kehittäminen ja oppimis-into
- Luontoyhteys (luonnossa oleilu, hyvän ilman hengittäminen, maadotus, jopa puiden halailu, permakulttuuri, Luontoäidin kunniottaminen)
- Hengellisyys (en tarkoita välttämättä mitään uskontoa vaan lähinnä fyysisen maailman ulkopuolella tapahtuvien asioiden tiedostamista)
- Ravinto, tärkeimmät seikat: luonnollisuus, alkuperäisyys, puhtaus, ravinnerikkaus ja mielihyvä.
- Kehon käyttö

Mitä aijon tehdä, jotta saisin jaettua näitä tärkeäksi arvottamiani asioita mahdollisimman monelle?

Olemalla itse esimerkki. Elän niinkuin opetan ja kerron kiinnostuneille ajatuksistani lisää.


Miksi hipit olivat ja ovat edelleen niin suosittuja? He eivät saarnaa. Elämällä elämäänsä he puhaltavat ilmaa aatteilleen. Ja he elävät ennenkaikkea niiden arvojen mukaan jotka koskettavat ihmisiä, peace & love. Nämä aatteet eivät vahnene, toisinkuin eräät täysin järjettömät. Keskity kestäviin ja maapalloa eteenpäin vieviin "best ever" asioihin ja arvoihin, menestys taattu! :)

2 kommenttia:

  1. awwwwwwwwwwwwwwwwwww ihana postaus<3 ja repesin tolle mielikuvalle et karjuisit jossai keskellä toria XDXD

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä postaus. Tullut itekin saarnattua liikaa. Mun tapa ilmaista itseäni on kyllä outo, mutta pyrinkin opiskelemaan käsikirjoittajaksi. Luin muuten just että David Lynch on harrastanut meditaatiota 70-luvulta lähtien.

    VastaaPoista