lauantai 18. kesäkuuta 2011

Miten huijataan aisteja

Luonnossa eläimen vaistot ja aistit kertovat jos jokin ruoka on haitallista.

Mutta tarkka-hajuinen koirakaan ei huomaa maksamakkaran sisään piilotettua tablettia. Myöskään ihminen ei huomaa makean sokerin tai rasvan alle piilotettuja kyseenalaisia aineita.

Valkoinen sokeri on tunnetusti koukuttavaa, ja karkin mukana (sokerisen/rasvaisen maun alla) tulee helposti nappailtua yli 200g lisäainekyllästettyä tavaraa. Kemikaalicoktail on myös melkoinen, E-koodien yhteisvaikutukset ovat hatarasti jos ollenkaan tutkittuja. Jo olo karkin mättämisen jälkeen kertoo, että nyt ei mennyt kyllä pelkkää mansikkaa ja päärynää suuhun, vaikka niin pussissa lukikin.

Myös mielikuvien taakse saadaan piilotettuja vaikka mitä. "Vanhan ajan jäätelö" oli isoäidin mukaan tuskin valmistettu ötökän virtsasta ja räjähdeteollisuudessakin käytettävästä guarkumista. Kauniilla paketilla, suomalaisuudella ja muilla tunteisiin vetoavilla kikoilla vois varmasti myydä vaikka mitä :)

Inspiroidun näpyttelemään kun äitini vippasi koiralle antibiootin herkun seassa. Huh.. No, kompensoin asiaa antamalla koiran nuolla kookosöljy/spirulina-"aurinkovoidetta" iholtani ;)

Helpointa olla tietoinen siitä mitä suuhunsa laittaa on syödä "whole-foodseja", eli luonnollista ruokaa, jossa ei ole ainesosaluetteloita. Hyväksy pitkät luettelot ainoastaan ruokaan jonka laadukkuudesta voit olla varma ;)

Rahan himoiset pohatat osaavat tottavie huijata ihmiskehoa. Meidän tarvitsee vain lakata ostamasta heidän tuotteitaan.

weheartit.com

4 kommenttia:

 1. Plussaa näistä teksteistä! Ihan sivuaiheeseen liittyen tuli mieleen tuosta nimestä "vanhan ajan jäätelö".. Kun maitojäätelöhän oli ennen ja sen pitäisi vieläkin olla yksinkertaisimmillaan kermaa, sokeria ja sitä makua, oli se sitten hedelmää, marjaa tai suklaata, eli siis vain kolmea ainesosaa. Mitä nämä nyky "vanhan ajan jäätelöt" oikein ovat? Vähintään kymmentä eri ainesta, joista puolet E-koodeja, kerman sijaan rasvatonta maitoa ja sakeuttamisaineita, wat a fak?!

  VastaaPoista
 2. Näin on! Surullisinta on just se, että monet ovat niin turtuneita siihen teolliseen shittiin, ettei kroppa enää tunnista aitoa ruokaa. Jossain tutkimuksessa kerrottiin, että mm vanilliinin maku miellyttää ihmisiä enemmän ku aito vanilja. Eräs tuttu nuori äiti kertoi, että vauvalle kelpaa vain kaupan valmissoseet. Pikkuinen siis varmasti tottunut jo kohdussa ja äidin maidossa teolliseen makuun...

  VastaaPoista
 3. Ainiin! Kävin tässä jonain päivänä kirjaston kahvilassa nautiskelemassa raw limeleivoksen. Oli herkkua, ihana koostumus! :)

  VastaaPoista
 4. Anni Minerva: JOO JUST NÄI :D mielikuvilla kaupataa ötökänpissajätskejä, naminam..
  Maija: Joo ihan totta! Teollinen ruoka on jalostettu niin ääri-"maistuvaksi" että kaikki luonnollinen maistuu laimealta. Mutta onneksi makuaisti on aika nopea tottumaan suuntaan tai toiseen, esim. vähäsuolaisuuteenkin tottuu nopsaa :) Kiva että tykkäsit siitä lime-leivoksesta! Ja nähdää Ollin&Pessin luennolla! :)

  VastaaPoista