maanantai 12. syyskuuta 2011

Mucuna

Olen ihastunut.

- Adaptogeeni
- Afrodisiakki
- Tasapainottaa kaikkia doshia (Ayurveda). Auttaa ruuansulatuksessa, kuitenkaan nostamatta Pittaa.
- Pitkän terveen elämän tärkeä tekijä on säilyttää avainhormonit verenkierrossa, kuten myös muut fytokemikaaliset tekijät. Mucuna onkin tunnettu pitkäikäisyyden yrttinä, sillä sen sisältämät korkeat pitoisuudet L-DOPAa, edistävät neurotransmitteri dopamiinin tuotantoa. Dopamiini vapauttaa kasvuhormonina, joka tiedetään yhdeksi pitkäikäisyyteen positiivisesti vaikuttavaksi tekijäksi.
- Dopamiini nostaa myös testosteronitasoja
- Näiden "nuoruushormonien" nousu vaikuttaa mm. nostamalla libidoa, hedelmällisyyttä, lihasmassaa sekä ehkäisten ennenaikaista ikääntymistä (kuten rasvan varastoitumista ja ryppyjä). Vahvistaa luita ja boostaa energiatasoja.
- Loistava yrtti hauskanpitoon, sillä lisää miesten seksuaalista kestävyyttä ja molempien sukupuolien libidoa vahvasti :) Tulossa myös suosituksi bodaajien keskuudessa. Mucuna saa kehon itsensä tuottamaan lisää kasvuhormonia, toisin kuin karsinogeeniksi leimatut synteettiset kasvuhormonit.
- Mucunan sisältämä L-DOPA on ollut menestyksekäs apu Parkinsonin taudin hoidossa (Parkinsonin taudin kuvaan kuuluu pääasiassa dopamiinin puutostila).
- Noteerattu apu huumeriippuvaisten ja masentuneiden hoidossa. Molemmissa taudeissa puutosta serotoniinista ja dopamiinista. Apu myös unettomuuteen.
- Jopa vastalääke käärmeen myrkylle
- Valveunet ovat olleet todennäköisempiä mucunan käyttäjillä.
- Mucunalla on myös "mieltä ylentäviä" vaikutuksia. Mucuna on huomattu enteogeeniseksi, eli psykoaktiiviseksi aineeksi, jota käytetään usein mm. Ayahuascan valmistuksessa. Psykoaktiivisia aineksia on mucunassa kuitenkin sen verran vähän, että sitä on turvallista käyttää joka päivä :)
- Mucunan käyttäjien verenkierrossa on havaittu tärkeimpiä antioksidantteja, kuten hiusten harmaantumista estävää katalaasia, askorbiinihappoa (C-vitamiini) ja raskasmetallien poistumiseen osallistuvaa glutatioonia.
- Lisää maidontuotantoa imetyksen aikana
- Kuitenkin mucuna uutetta ja kokonaista hedelmää tulee välttää raskauden aikana. Näitä ei suositella myöskään diabeetikoille tai skitsofreenikoille.

Nappasin ensimmäisen puristeen, ja toisenkin. Huomasin levollisuutta, ajatuksen juoksun helppoutta, rentoutumista ja iloa :) Yksi lempi yrtti tällä hetkellä. Ja se, että se vielä synergioi kaakaon kanssa on huikeaa!

Mucunaa saat ainakin iHerbistä laadukkaasti & edullisesti.

Jaakko tuli Virosta ja toi huikeita tuljaisia, näistä on tulossa maailman parasta suklaata:


4 kommenttia:

  1. Harrastan valveuneksimista joten pitääpä kai ottaa tämäkin yrtti testaukseen, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Jon: Hienoa !! Kerrothan miten kävi :)

    VastaaPoista