perjantai 13. elokuuta 2010

Joulu keskellä kesää?

No ei taideta enää ihan keskikesää vietellä, mutta Joulun saapuminen jo nyt taitaa olla monesta liian aikaista... Mutta suklaan muodossa se sopii minusta saapua vaikka joka päivä!


Jouluinen kardemumma-mantelisuklaa

2,5dl (Thrive) kaakaovoita
7rkl kookosöljyä
1-2rkl hunajaa / agavesiirappia (itse käytin molempia. Agavesiirappia oli jäänyt kaappiin ja nyt loppui. Uutta en ajatellut ostaa enään, vaan käytän ennemmin luonnollisempaa hunajaa makeutuksena)
0,5-1dl kaakaomassaa
2rkl carobjauhetta
1rkl Mesquite
1rkl Hamppuproteiinijauhe
1rkl Acai
1rkl Lucuma
2rkl Maca
1tl Guaranajauhe
Mausteita: 2tl Kardemumma, 2tl kaneli, 1tl neilikka, 1tl inkivääri, 2tl cayanne, ripaus suolaa
0,5dl kaakaonibsejä
0,5dl gojimarjoja
1dl manteleita
(rusinoita)

Raasta kaakaovoita reilu 2 dl ja kaada se kulhoon (itselläni käytössä keraaminen. Muoviset laittakaa pannaan, varmuuden vuoksi) Sulata rasvat kirkkaaksi vesihauteessa. Lisää joukkoon hunaja ja/tai agave, sekoita hyvin. Raasta vajaa 1dl kaakaomassaa mukaan. Aloita tämän jälkeen jauhojen lisäys, järjestyksellä ei mielestäni erityistä väliä. Sitten lisää mausteita ja muista maistella suklaamassaa halutun maun löytämiseksi! Muista myös sekoitella jatkuvasti, jotta huomaat kuinka paksua massasta tulee. Itse pidän paksummasta ja vähän jauhoisesta suklaamassasta, mutta varo ettei massa pääse liian kuivaksi/jauhoiseksi. Tämä käy helposti kun on kaapit täynnä ihania pusseja. Ensiapuun lisää kookosöljyä. Lopuksi ripottele mukaan nibsit, gojit ja mantelit. Rusinat sopivat tähän myös, itselläni ei niitä ollut!

Alla vielä kuvia muutaman päivän takaisesta myrskystä. Outo valoilmiö viimeisessä kuvassa! Onko teillä havaintoa että mistä tuo voisi olla tullut? Voiko salama aiheuttaa vastaavan? Mielessäni pyörii jenkkiläiset "aavekamera" -ohjelmat, jossa analysoitiin jokainen valopallo aaveeksi. Olen kyllä lukenut mielenkiintoisia juttuja enkelipalloista ja muista. Perhosiin on liittynyt myös uskomattomia ilmiöitä lähiviikkoina. Perhoset ovat jostain syystä minulle tärkeitä, mistä juontaa blogin nimikin... Mutta kertokaa ihmeessä jos keksitte valoilmiö -mysteeriini ratkaisun! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti