sunnuntai 22. elokuuta 2010

Pöpövapaa elämä

Viikonloppubailaussuunnitelmat menivät uusiksi kun perjantaina iski flunssa. Ensimmäiset kylmät aamut pyörän selässä taisivat olla vielä turhan kova pala kehon puolustussysteemille! Monen raakailijan blogista on saanut lukea, että kausiflunssa ei ole enää välttämättömyys. Meillä on nykyään niin hiukeita ravintoaineita tarjolla, vain muutaman klikkauksen päässä.

Probiootit, antioksidantit ja entsyymit ovat tärkeitä, mutta ruoan puhtaus eli kemikaalittomuus on ehdotonta kun tavoitellaan nuhavapaata syyskuuta. Todennäköisesti myös luomuviljely korvaa "tavallisen"viljelyn. Osat vaihtuvat. Kukaan ei halua enää laittaa kehoonsa GMO-pottua, vaan oman maan siiklit valtaavat vihdoin takapihamme. Mikäli joku siis haluaa kypsennettyä hiilarimötikkää vielä popsia :)

Chili, inkivääri, kookosvesi, valkosipuli, merilevä, D-vitamiini, maitohapot ja puhdas vesi ovat myös tulevaisuudessa todennäköisesti selviä osia päivittäistä ruokavaliotamme, sillä tulemme jokainen itse huomaamaan näiden ainesten kehoa vahvistavat vaikutukset. Aito kaakao rupeaa kiinnostamaan myös sinisen popsijoita.

Kun tavoitellaan aidosti terveää kroppaa on hyvä aloittaa juuri kemikaalittomuudesta. Tee täysremontti kylpyhuoneessasi, keittiössäsi ja makuuhuoneessasi. Poista ensin kaikki ylimääräinen. Minulla toimii se, että mietin jokaisen vähän tärkeämmän tavaran kohdalla että olenko tarvinnut sitä viimeiseen vuoteen? Jos en niin sitä on turha säilyttää. Emme voi vuorata kotiamme tukkoon tavaroilla joita saatamme tarvita vaikka "sitten kun se lama tulee"

Kehomme terveyden ollessa kyseessä ei toimi myöskään "sitten kun" -ajattelu. Ei oikeasti kannata vedellä kemikaaleja naamaan ja ajatella että luomuelämä alkaa sitten kun on enemmän rahaa tai sitten kun viitsii. Kemikaalit eivät mene vain elimistön läpi niinkuin ruokakaan. Ne varastoituvat ja niistä tulee osa sinua. Onneksi on detox :)

Kun nyt luet tätä, voit miettiä, että miten saisit arjestasi vielä hieman kemikaalivapaamman? Kannattaa aloittaa niistä merkittävimmistä jutuista, asioista joiden parissa vietät eniten aikaa tai tavaroita/aineita joita käytät eniten. Vaikka hammastahna on hyvä starttikohde. Kun vaihdat tahnasi fluorivapaaseen luomuvaihtoehtoon säästyt jo monilta kemikaaleilta, joita muuten saisit elimistöösi 2krt päivässä!

Itse olen hoitanut flunssaani Yogi-teellä, vihermehulla, raakasuklaalla (ok tää taitaa hoitaa lähinnä mieltä) ja nyt nauttimallani kookospuurolla! Bongasin reseptin Ruohonjuuren blogista joka on à la Hanna Skyttä (idolini!) . Tämä on myös toimiva eväs töihin!

Hunajainen kookospuuro

1dl kookosjauhoja (Tropicai)
vettä
1rkl luomuhunajaa
1tl kanelia
1tl vaniljaa
ripaus cayannea
rusinoita
jäädytettyjä banaaninpaloja

Kaada kookosjauho kulhoon ja lisää joukkoon vettä (vaikka kookosvettä!) senverran että saat haluamasi paksuista puuroa. Kookosjauho imee itseensä paljon! Mausta puuro lopuksi hunajalla ja lempimausteillasi. Makeanhimoiset laittaa sekaan rusinoita ja banaania :) Suolaisen puuron voit maustaa ripauksella laatusuolaa ja muilla mausteilla. Toimii varmasti marjojen kanssa ihanasti.

Luomuruoka, ravintotiheät immuuniboosterit (mm. yllä mainitut) ja puhtaampi ympäristö. Tässä taitaa olla tulevaisuuden lääkäreiden resepti kausiflunssaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti