maanantai 30. elokuuta 2010

Kuppikeittoa vaellukselle?

Teltan, komapassin, kartan, ensiapulaukun, lämpimien vaatteiden, rinkan ja makuupussin lisäksi vaellusreissulle on tärkeää varustautua oikeilla eväillä! Ruska-aika lähenee ja huipentuu kuulemma 10.9. Ja kappas! Oltiin varattu matkan lähtö juuri tuolle päivälle... sattumia sattumia ;)

Mutta retken eväspuolen suunnitteluun olen käyttänyt tänään iltani ja päädyin tämäntyyppiseen tulokseen, sillä kuppikeitothan ei enää tule kysymykseen :D

Mukaan lähtisi:

Kookosjauho
---> Näistä kahdesta saa helpon aterian sekoittamalla jauheet veteen = puuro, jonka voi maustaa vaikka trailmixilla
Pähkinöitä(ainakin macadamia) ja siemeniä
Trail mix joko tämä tai itsetehty
Tuoreita porkkanoita (pakko saada jotain tuoretta mukaan, nämä taitavat säilyä parhaiten)
Himalajan suolaa
Lara bars (kirsikka maku)
Kuivattuja persimoneja ja ehkä muita -marjoja/hedelmiä
Bee pollen
Teepusseja

Puuttuuko listasta jotakin olennaista vai onko turhaa hienostelua? Pääpaino on tietysti Lapin luonnonantimilla eli jokien vedellä ja kenties löydetään marjapaikkoja. Hillaa/Lakkaa/Suomuurainta parempaa ei olekaan :) Ja karpalo... WOW.

Tätä olisi ollut ihana ottaa mukaan, mutta jauhe suositellaan sekoitettavaksi maitoon. Siemenmaitojen vääntäminen tunturissa taitaa mennä turhan hankalaksi!

Reissu on siis kokonaisuudessaan 6 päivän mittainen, mutta tiukkaa vaeltamista tulee vain kolme päivää. Suunnitelma on 15km lauantaina, 24km sunnnuntaina ja 25km maanantaina. Tavoitteet on siis lyöty aika korkealle, mutta lomat eivät anna periksi löysemmälle aikataululle! Hoitotyötä tekevien pitäisi ehdottomasti saada enemmän kuin 2 vuosilomapäivää kuukaudessa. Naurettava homma, mut enpä aijo jäädä sinne homehtumaan tammikuuta kauemmaksi aikaa. Tavoitteet on lyöty korkeammalle, vihdoinkin... :) pst. --> WWOOFF <--

kuva: www.guildtravel.com

4 kommenttia:

 1. Varmaan muutaman käävän tai adaptogeenin ottaisin tiukkoja tilanteita varten vaellukselle.

  Mut toi wwooff, huh, luomujuoksijalle pätevä saitti kesää jatkamaan tai kevättä aikaistamaan pois kylmästä Suomesta. Tattis infosta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Juha R vinkestä :) Joo wwooffing kuulostaa aika mahtavalta touhulta... Jonnekki Aasiaan, tai oikeastaan minne vain, ja pian! :)

  VastaaPoista
 3. Ookko btw tilannu tuolta http://www.livingtreecommunity.com? Tuliko ylimäärästä maksettavaa/ paljonko postareita/ kuinka kauan kesti perille?

  VastaaPoista
 4. Tulin juuri Lemmenjoelta ja voin nyt ehkä tuottaa hieman pettymystä sulle...paikalliset puhuivat että tänä vuonna ei oikein tule ruskaa ollenkaan tai on hyvin hailakka väriltään.
  Eipä ainakaan vielä ollut mitään havaittavissa 3.9.

  Itsellä oli vaelluseväänä melkoinen viherpläjäys...
  viherjauhetta,idätettyjä mungpapuja,viherjauhetta,chlorellaa,viherjauhetta,spirulinaa,viherjauhetta,merisuolaa,viherjauhetta,hampunsiemeniä ja sitten taas.....nämä kaikki tunturipurovedellä nautittuna.
  Pähkinöitä,rusinaa ym mukavaa...mm vuohenjuustoa.
  Viiden päivän eväät painoi kuivana 1,5kg !!!

  VastaaPoista