maanantai 2. elokuuta 2010

Mitä söin tänään?

Aamulla ennen töitä: Lasillinen sitruunavettä
Töissä aamukahvilla: Thai-viher-drink
"Lounas": luomupäärynä
Kotona: 1 Durian ja Pähkinälatte
Myöhemmin: Kaakaomassaa + karpalohunajaa ja vähän eilistä raakasuklaata
Iltapala: 1 appelsiini ja minisalaatti jossa Kairoon pirteä porkkana + Itusalaattia

Oikein odotan huomista, sillä pääsee pitkästä aikaa saunaan! Taloyhtiössämme on onneksi sellainen ihana asia kuin lenkkisauna joka tiistai ja toivon että muut asukkaat saunottelevat huomenna (nyyh) mökeillänsä. Löylyt ovat melkeinpä parhaita yksin nautittuna... Ja ehkä Ecodeal pakettini ehtisi huomiseksi! Vuorossa olisi siis saunailta kuorrutettuna Tropicain BodyMelt -vartalovoilla, saman merkin hiusnaamiolla, heleyttävällä Oliv' eliksiirillä ja vaikka millä muulla :) Arvatkaa olenko täällä postiluukkukytiksellä joka päivä!

Ostin Fit - lehden lähinnä sen raakararavinto artikkelin vuoksi. Luulin, että siinä haastateltaisiin jotain rawfoodistia, mutta kyseessä olikin perinteinen "2 viikon kuuri" -tyyppinen juttu. Kiva kuitenkin, että kokeilija testaili raakaruokaa monipuolisesti! Mukana oli siementahnoja, raakapuuroja ja suklaata. Jännä oli huomata, että testaajalla rupesi ilmestymään epäpuhtauksia ihoon jo 3 päivän raakaruuan jälkeen!

Hölmöin juttu oli "Mitä sanoo ravitsemusterapeutti" -palsta, jossa Anette Palssa kyseenalaisti riittävän proteiinin saannin. Hmm... eivätkö suomalaisten yksi ongelma ole juuri liika proteiinin saanti? Ja jos artikkelin testaaja olisi ottanut mukaan superfoodit esim. spirulinat ja bee pollenit eivät aminohapot olisivat jääneet vajaiksi.

"Kriittisiä kohtia ovat B12-vitamiinin ja D-vitamiinin saanti. Niitä kaikkia saisi ainakin jonkinverran maitotuotteista". Ja taas suomalaisille suositellaan homogenoitua ja pastöroituja "maidokkeita". Ugh.

Energinsaannista Palssa oli myös huolissaan. "Maitotuotteita ja kalaa lisäämällä saisi ruuasta jo enemmän energiaa". Kookosöljyt/siementahnat/raakasuklaat/yms. superfoodit kehiin niin ei kyllä kalorit jää vajaalle :)

Säikähdin muuten hieman ja suusta pääsi jostain syystä oumaigaad kun näin tämmöisen veitikan hellan päällä:

Olisimpa kekannut laittaa kuvaan jonkun joka kertoisi hepokatin todellisen koon... no ei ole kalavale mut se oli ISO :)

Toivottavasti tänään on viimeinen kemikaalishampoo päivä ja huomenna saisi pestä hiuksensa jo Tropicain Shampoolla ...

2 kommenttia:

  1. Hyviä jutun aiheita sulla blogissa. Pisti vaan vähän silmään tuo vähäinen ruokamäärä o_O. Oletko varma, että syöt tarpeeksi? Vaikka olo on hyvä, niin omaan olotilaan ei kannata luottaa 100%:sesti (varsinkaan jos ruokavalio on esim. raakaravinto tai vhh-linjalla). Tällöin ruokahalu helposti laskee ja matala energiasaanti (siitä huolimatta) aiheuttaa hyvää oloa. Kroppa nimittäin erittää mielihyvähormoneja katabolisessa tilassa, vaikka tila saattaisi pinnan alla olla sille hyvinkin stressaava.

    Nimim. kokemusta on.

    Ps. Niin ja en mä ole mikään Hanna-partas kannattaja vaan raakaravinto ja esim. paleo on musta hienoja juttuja :). Pitää vaan muistaa syödä tarpeeksi ettei tee itselleen huomaamatta vahinkoa. (Foodi foorumilla on tästä hyvää keskustelua skeptismin puolella 'Voiko omaan kehoon aina luottaa').

    VastaaPoista
  2. Roxsheena: Hyvä että huomautit. Olen vasta raakaravintoon siirtymässä, joten helposti saattaa jäädäkin kalorit liian vajaalle! Mutta esim. tuota pähkinä"latte"smoothieta meni iso lasillinen ja suklaata/kaakaomassaa + hunajaa paljon. Veikkailisinpa että tämä helle aiheuttaa myös sen, ettei tule syötyä kuin talvisin ;) Kiitos kuitenkin paljon muistutuksesta!

    VastaaPoista