perjantai 31. joulukuuta 2010

Ensimmäinen kookospähkinä


Tähän asti yksi hienoimmista ruokakokemuksistani on ollut tämänpäiväinen kookospähkinän avaaminen ja sen jälkeen koko sisällön nauttiminen!

Aamu alkoi tuoreella kookosvedellä ja tuoreella vehnänoraalla. Upea Kimberly Snyder näyttää miten kookospähkinän saa avattua helposti:


En omista noin tyylikästä veistä, joten tavallisella keittiöveitsellä tarvitaan enemmän iskuja. Mutta tyyli on kuitenkin sama: Kookospähkinän "huipun" ympärille tehdään veitsellä iskuja niin kauan kunnes saat nostettua huipun pois kuin kannen.

Seuraavaksi kaadoin kookosveden pois, ja maistuuhan se ihan erilaiselta kuin pahvitetrassa ostettu! Makeampaa, täyteläisempää ja niin hyvää! (Mutta Dr.Martins toki lyö tämän helppoudessa) Vesi blenderiin, sekaan tuoretta vehnänorasta ja ehkä vähän sitruunaa, siivilöi, Voilá!!

Kookosveden terveysvaikutukset

- Viilentää ruumiinlämpötilaasi
- Auttaa hapen- ja ravintoaineiden kuljetuksessa soluihin
- Tunnettu apu painonhallinnassa
- Edistää verenkiertoa
- Elimistön apu munuaiskivien poistamisessa
- Ehkäisee jalkojen ja käsien hikoilua
- Runsaasti potassiumia
- Loistava urheilujuoma!
- Erityisen herkullinen, raikastava ja nesteyttävä juoma.

Kookosvedestä on myös käytetty nimitystä "Elämän Vesi". Se jos jokin kertoo tämän pähkinän nesteen terveysvaikutuksista :)

Vehnänoras-kookosvesi -aamudrinksun jälkeen halkaisin (tai vahvempi sukupuoli tämän oikeastaan teki) kookospähkinän ja kaiversin kookoslihan pähkinän seinämistä. Kun kookospähkinä on tuodella tuore on liha helppo irroittaa sormien avulla.

Aamupala jatkui kookospähkinän lihalla ja tuoreella mangolla


Nyt on ihana lähteä ystävien kanssa viettämään uuttavuotta kun keho on nesteytetty ja ravittu mitä terveellisimmällä (ja herkullisimmalla!) tavalla!

♥ ♥ ♥ UPEAA ja SÄKENÖIVÄÄ UUTTAVUOTTA!!! ♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti