tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulupukin epävirallisen suklaatontun kiireinen päivä


Sepä se todella! Sairaslomapäivä kului kutakuinkin kulhojen, leikkuulaudan, raastimen ja kauhojen ääressä. Eipä ole valittamista, tiedäthän suklaanvalmistuksen terapeuttisuuden... Massan sekoittelu, maistelu, muotteihin kaataminen + hyvä musiikki. Itse tykkään kuunnella rockmusaa kun kokkaan: auttaa keskittymään ja energinen fiilis jopa maistuu lopputuloksessa! Tai sitten se aiheuttaa yo. kuvassa olevaa karuutta konvehtien ulkomuotoon (vaihtoehtoisesti massasta tuli vaan liian paksua ;))

Perinteinen Pähkinäsuklaa

Kaakaovoita
Kookosöljyä
Kaakaomassaa
Hunajaa
Carobia
Kaakaojauhetta
Mesquite
Suola
Vanilja
Rouhittuja pähkinöitä (laitoin vielä sydämeksi puolikkaan parapähkinän)
(kanelia)


Karpalo-Gojisuklaa


Kaakaovoita
Kookosöljyä
Hunajaa
Kaakaomassaa
Kaakaojauhetta
Mesquite
Suola
Vanilja
Karpalojauhetta
Gojimarjoja (blendattuna)
1-2 tippaa appelsiiniöljyä
(Chiliä)

Laitoin myös pähkinäsuklaata sydänmuotteisiin ja ne onnistuivat todella hyvin. Ulkomuoto on kauniin sileä! Väsäilin lisäksi minttusuklaata (superien määrä hieman pienempi), minttu-parapähkinäsuklaata sekä kuorrutin kuivattuja luumuja ja -viikunoita suklaassa.

Suklaakuorrute

Kaakaovoi
Kaakaojauhe (massa maistuisi paremmalta tässä, mutta ei ollut enää voimia raastaa! :D)
Hunajaa
Joulumausteita (kaneli, neilikka, kardemumma...)
Suola, vanilja, cayanne

Huomenna koitan päästä töihin, vaikka kylmä-kuuma-oireilua on nyt taas. Onneksi silloin on vanhuksien joulujuhla, ehkä lämmin fiilis parantaa :) Mutta! Olo on kuitenkin paljon parempi kuin eilen. Kuumetta ei ollut aamulla ollenkaan ja kävin jopa mukana kuusenhakureissulla. Kiitokset uskallan luovuttaa pakurille ja kaneli+hunajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti