sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Maitorahkaan makua


Mulla on fiksaatio maitorahkaan.

Sen sijaan, että koittaisin taistella himojani vastaan, teen Postit eli nostan herkun laatua.

Punttifoorumien rahkoja maustellaan pahimmassa tapauksessa mm. funlight-mehutiivisteellä, esansseilla, purkkiananaksella, rypsärillä, aspartaamilla tai mehukeitolla.

On aika loogista, että kyseiset kemistien "neronleimaukset" (lihaliimat jne.) eivät pidemmällä tähtäimellä ole sinulle hyväksi.

Tässä herkullisia (maistatettu on muidenkien kuin omien, rahkan happamuutta rakastavilla, makunystyröillä ;)) ja mahdollisimman kemikaalittomia yksinkertaisia herkkurahkareseptejä. Reseptit ovat vähäenergisia, sokerittomia ja rasvattomia (mikäli valitset rasvattoman rahkan). Rahkavaihtoehdoiksi suosittelen Juustoportin luomurahkaa (tätä käytän itse) tai sitten astetta herkullisempia luomurahkoja, joita löydät esim. Ruohonjuuresta.

Vaniljarahka:
200g Luomurahka + ripaus aitoa vaniljajauhetta + steviaa (esim. vanilla creme)

Sitruunarahka
200g Luomurahka + ripaus vaniljajauhetta + 1 tippa sitruunaöljyä + steviaa (esim. Cocovin maustamaton)

Suklaarahka
200g Luomurahka + 1-2rkl raakakaakaojauhetta + stevia (toffee-, hasselpähkinä- tai suklaastevia ihania tässä)

Kookosrahka
200g Luomurahka (+ 2tl kookosöljyä sopii hyvin tähän) + kookosmakuöljyä + ripaus aitoa vaniljaa + steviaa (esim. Vanilla creme-stevia)

Rahkan rakennetta keventääksesi voit risätä respoihin pari rkl esim. luomu piimää tai maustamatonta jogurttia. Koristele rahkasi sen tyyliin sopivasti esim. hedelmänkuoriraasteilla, Suomen luonnon marjoilla, kaakaopapurouheella, proteiinirikkailla kuivatuilla marjoilla (goji, inka, mulperi), maustejauheilla, pähkinöillä, kookoslastuilla...

Rahka on sellaisenaan, hunajan ja marjojen kanssa tarjoiltuna muuten melkein parasta! Mutta sokeria välttelevät hyötyvät ym. resepteisteistä. Lisäämällä luomuvispikermaa ym. resepteihin teet arkisista herkuista astetta juhlallisemmat.

Maustetuilla stevioilla saat helposti sokeritonta makeutusta ja makuja rahkaan tai mihin vaan! Olen nyt tehnyt parhaat raakasuklaani makeuttamalla massan toffeestevialla ja hunajalla. Haaveilen jo hyllystä, joka olisi täynnä erilaisia luonnollisia makuöljyjä ja makustevioita :D

Pakko vielä loppuun sanoa se, että maitotuotteet tosiaan heikentävät ravintoaineiden imeytymistä, joten suosittelen pitämään arvokkaat yrtti- ja superjauheet erossa maitotuote-aterioilta ;) Sekä ylipäätänsä (pastäroitujen) maitotuotteiden nauttimisen edes pikkusen kohtuudessa :) Eri asia on tietysti sitten kun lähdetään vuohenmaitokefiiri-linjoille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti